Ateistak szerintetek Jezus nem letezett vagy egy csalo volt?
Szamomra csak ez a ket opcio tunik realisnak. A Bibliaban sok nem letezo karakter van megemlitve, pl. Mozes (akit az egyiptomiak soha nem emlitettek) igy konnyen lehet hogy Jezust is csak ktalaltak.
Vagy egy csalo volt. Meg a mai modern vilag is tele van latnokokkal meg kamu gyogyitokkal, szoval egy sokkal primitivebb vilagban nem csodalnam ha szinten sokan bedoltek volna egy ilyennek. Lehet vegul azert oltek meg mert rajottek hogy egy csalo.
Hat igen pont ezt is irtam lol
Akkor egyre gondoltunk
Jézus jó arc volt. Viszont én nem kértem meg rá hogy értem haljon meg.
Az én büneimért ne haljon meg senki.
Ha isten ekkora nagy f@sz akkor inkább végzem a pokolban mink hogy az ő kegyeiben járjak.
Amúgy mekkora f@sz már hogy a saját fiát sem mentette ki?
Hagyta szegény Jézust ott aszalódni a napon és beef jerkyvé válni
Az ateisták nem Jézus létezését tagadják, hanem istenét, aki küldöttjének tartja Jézust a keresztény vallás.
Isten létének tagadása (ateizmus) nem jár együtt Jézus emberi létének tagadásával.
Tovább gondolva: Isten létének tagadása nem jár együtt a Neki tulajdonított minden törvény helytelennek tartásával, vagy a Bibliában említett egyes események megtörténtével (amik létét a mai tudomány lehetségesnek tart, bizonyított), a Neki tulajdonított erkölcsi, társadalmi, egészségügyi törvények helytelenségével.
Mondjuk ez olyan, hogy azt állítani,hogy Jézus személye kitalált az egy az egyben vakhit. Miért ne élhetett volna egy Jézus nevû zsidó rabbi aki követôket toborzott? Láttunk ilyet sokat. megvolt a karizmája, jókor volt jó helyen, tudta mit csinál, felfordulást okozott a mozgalma , szembement a többségi társadalom moráljával vezetôivel és a végén kivégezték. Ha megnézed nem túl hihetetlen dolog ezekbôl más hiteles történelmi személyek is megtették, csak eppen a Jézus nevezetû sokkal többre vitte. Az tény, hogy ô volt a legnagyobb hatással az emberiségre pontosabban az amit elindított.
Az, hogy ez valami isteni lángelme terve vagy csak egy emberi kiválasztottság érzés mûve mindenki döntse el...
Jézus, mint ember valószínűleg létezett, DE:
- ez nincs bizonyítva. Egyáltalán semmivel.
- lehet, hogy nem ott élt,
- nem akkor,
- vagy nem is egy ember volt, hanem sok történetet szedtek össze az ő neve alatt.
Ezek azért valószínűek, mert léteznek már 4000 éves ilyen történetek is, és nem - nem próféciák. Múlt időben beszélnek. És utána a Bibliában gyakorlatilag ugyanez van leírva, csak már 2000 évvel későbbre dátumozva.
Ja, és nem hinném, hogy "csaló" volt.
Annak idején nem volt egységes tudományos módszer, viszont erős volt a természetfelettibe vetett hit.
Ez azt jelenti, hogy az emberek nagyon sok mindent még maguk is elhittek ebben a témában, és aztán azt hirdették.
Nem kellett hozzá csalónak lenni: elég volt, ha hívő az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!