Önök szerint/Szerintetek mi a legötletesebb öltözék olyan rendezvényen való részvételhez, ahol több százan is lehetnek, mint például rokonlátogatás, ismerősök látogatása esetében? Így megadnánk a tiszteletet egymásnak, de nem túl hivalkodó öltözet.
Aki annyira buta, hogy nem tudja, mi az a szmoking, és nem a smoking – ami a dohányzást jelenti... na az a buta, és nem a gyereke.
A buta, elbutult emberek miért kennek és fognak mindent a gyerekre, a fiatalabbakra?
Vagy ahogy idősödik az ember, úgy kell elértéktelenednie, a divatosból egyre undorítóbbá kell változnia az embereknek idős korukra (ha nő, ha férfi; akkor is)? Egyébként a szmoking a gazdagabb társadalmi réteg öltözete volt a korabeli (múlt évszázadra) jellemző divatstílusokban.
Miért ne lehetne megtartani az elegáns megjelenést, későbbre, idős korra is?
Munkán kívül is öltözhetne divatosan egy nő és egy férfi is. Nem feltétlenül casual, vagyis alkalmi ruhákban, mert hétköznapi ruhában is lehet valaki elegáns és divatos.
"A buta, elbutult emberek miért kennek és fognak mindent a gyerekre, a fiatalabbakra?"
Mármint azok az emberek, akik idős korban nem képesek belátni a saját hibájukat, hanem a gyerekükre fogják rá, hogy mert a gyerek a hibás szerintük.
Egy lányt, egy nőt miért hasonlítgatnak folyamatosan egy fiúhoz, férfihoz, vagyis a lány / nő bátyjához?
Hozzávalók
2 rúdhoz
8 db réteslap
500 g tehéntúró
2 db tojás (bio vagy tanyasi)
5 ek cukor (ízlés szerint)
1 ek vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (bio, reszelt)
1 csipet só
2 ek zsemlemorzsa
50 g vaj
100 ml napraforgó olaj
Elkészítés
2 rúdhoz
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
A vajat felolasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.
Az első tésztalapot megvizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megcsepegtetjük, és ecsettel szétkenegetjük.
Így folytatjuk 4 lappal, de az utolsóra már ne sok vajas olajat tegyünk.
A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tészta felénk eső szélére kb. 6 cm-es csíkra, mintha erősen sóznánk valamit, tehát ne nagyon.
A morzsára rákanalazzuk a túró felét, egy kevés morzsát megint szórunk rá.
A tészta feltekerését a konyharuha segítségével végezzük, de közben behajtuk a tészta szélét (hogy ne folyjon majd ki a töltelék), és szépen feltekerjük.
Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
Elkészítjük ugyanígy a második rétest is, és aranybarnára sütjük.
Elvesztettem a fonalat. Aztan az elso valaszban szereplo folytatas utan vegkepp.
Meg a masodik valaszban szereplo recept a leglogikusabb dolog ennel a kwrdesnel. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!