Ateistak szerintetek Jezus nem letezett vagy egy csalo volt?
Szamomra csak ez a ket opcio tunik realisnak. A Bibliaban sok nem letezo karakter van megemlitve, pl. Mozes (akit az egyiptomiak soha nem emlitettek) igy konnyen lehet hogy Jezust is csak ktalaltak.
Vagy egy csalo volt. Meg a mai modern vilag is tele van latnokokkal meg kamu gyogyitokkal, szoval egy sokkal primitivebb vilagban nem csodalnam ha szinten sokan bedoltek volna egy ilyennek. Lehet vegul azert oltek meg mert rajottek hogy egy csalo.
Jézusnak senki sem írta meg az életrajzát, a legfontosabb szövegek róla vallásos, szent iratok, nem pedig történelmi feljegyzések. De még a szentírások is a halála után keletkeztek, nem az életében. Van róla egy pár mondat néhány nem keresztény szerző művében ami alapján valószínűsíthetem, hogy élt, de ennyi.
Ezzel szemben pl. Nagy Kürosz életrajzát Hérodotosz, Xenophón írásaiból is ismerjük. Ha jól emlékszem, Plutarkhosz írja le, hogy Nagy Sándor elment a sírjához. Ráadásul az Ószövetség is beszél róla.
Tehát Kürosz inkább tűnik történelmi személynek, mint Jézus Krisztus. De persze Krisztus is létezhetett, sőt, valószínű, létezett is, de kevés róla a történelmi forrás.
26-os voltam
De amugy az agnosztikusok velemenyt is szamba veszem, azt elfelejtettem odairni.
Viszont jo lenne ha a keresztenyek nem irnanak valaszt mert ok elfogultak es tenykent kezelik Jezus letezeset.
29/
Akkoriban sok embert feszítettek meg, még egyszerű lopásért is. Tehát ez nem igazán érv.
"Van róla egy pár mondat néhány nem keresztény szerző művében"
Igen, valóban.
De ezek ilyen mondatok, hogy léteznek zsidók(!) akik valami Jézusban hisznek.
Vagy olyan is volt, amit keresztény íróktól vettek át.
"Egy csaló volt, aki nem létezett"
Ha nem létezett, hogy csalt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!