Ateistak szerintetek Jezus nem letezett vagy egy csalo volt?
Szamomra csak ez a ket opcio tunik realisnak. A Bibliaban sok nem letezo karakter van megemlitve, pl. Mozes (akit az egyiptomiak soha nem emlitettek) igy konnyen lehet hogy Jezust is csak ktalaltak.
Vagy egy csalo volt. Meg a mai modern vilag is tele van latnokokkal meg kamu gyogyitokkal, szoval egy sokkal primitivebb vilagban nem csodalnam ha szinten sokan bedoltek volna egy ilyennek. Lehet vegul azert oltek meg mert rajottek hogy egy csalo.
Lehet hogy olyan trükköket csinált mint a mai bűvészek, és azért gondolták róla ezt. Ma meg már mégsem gondoljuk pl.: Somáról hogy isten lenne..
Annyi biztos hogy jelenleg is ő a legismertebb ember a földön.. :D
De ne feledjuk hogy Mozes sem letezett.
Es a masik hogy egy csalo is lehetett
En nem mondtam 100%-ra hogy nem letezett
"Az ateisták nem Jézus létezését tagadják, hanem istenét, aki küldöttjének tartja Jézust a keresztény vallás."
Nem mondod. Azert kerdeztem ateistakat mert ok ezzel a kerdessel szembe nyitottak.
"Jézus jó arc volt. Viszont én nem kértem meg rá hogy értem haljon meg.
Az én büneimért ne haljon meg senki."
Kérésed teljesítve, rád nem vonatkozik a helyettesítő áldozat. Nyugodt lehet, el fogsz kárhozni
"Annak idején nem volt egységes tudományos módszer, viszont erős volt a természetfelettibe vetett hit."
A mi köze a természettudománynak a természetfelettihez? Attól, mert létezik természettudomány, még létezhet természetfeletti.
"Nem kellett hozzá csalónak lenni: elég volt, ha hívő az ember."
Azaz elég volt, ha tudott gondolkodni, máris könnyedén belátta, hogy a fizikai világ felett áll egy szellemi világ
"Értelmes ateista nem tagadja, hogy Jézus létezett"
Ez így igaz - viszont nem is hiszi, mivel nincsen bizonyítva.
Elfogadja, hogy esetleg létezett.
Kreatti (#15): itt ateistákat kérdeztek, nem téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!