Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateistak szerintetek Jezus...

Ateistak szerintetek Jezus nem letezett vagy egy csalo volt?

Figyelt kérdés

Szamomra csak ez a ket opcio tunik realisnak. A Bibliaban sok nem letezo karakter van megemlitve, pl. Mozes (akit az egyiptomiak soha nem emlitettek) igy konnyen lehet hogy Jezust is csak ktalaltak.

Vagy egy csalo volt. Meg a mai modern vilag is tele van latnokokkal meg kamu gyogyitokkal, szoval egy sokkal primitivebb vilagban nem csodalnam ha szinten sokan bedoltek volna egy ilyennek. Lehet vegul azert oltek meg mert rajottek hogy egy csalo.

2021. szept. 8. 23:12
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
40%

Egyszer Heller Ágnes egyik beszélgetését hallgattam, akire nem lehet ráfogni, hogy keresztények felé elfogult lett volna. Pontosan már nem emlékszem hogy fejezte ki magát, de a lényege az volt, hogy Jézus létezett, ez pedig tény.

2021. szept. 9. 10:54
 22/54 A kérdező kommentje:

"Ateista vagyok, hiszem hogy létezett, máskülönben hogy lenne ilyen kúlturköre? De alapjáraton istenben a teremtésben stb már nem."

Ez nem bizonyit semmit. Zeusnak is nagy volt a kukturkore akkor o is letezett, a Jezusnak nem lesz ekkora kulturkore akkor mar nem fog letezni vagy hogy mukodik ez?

" Akkor azt nem értem, hogy tudták a Tízparancsolatot bevezettetni és maradt fenn máig, ha soha nem volt Mózes. Akkor hogy adatták be a népnek?"

Barki megirhatta a tizparancsolatot es rafogtak egy csoda tevo profetara, nagy dolog.

2021. szept. 9. 10:55
 23/54 anonim ***** válasza:
72%

"a lényege az volt, hogy Jézus létezett, ez pedig tény"

Akkor ő sajnos nem mondott igazat, mivel nincsen semmiféle bizonyíték.

Van ilyen.

2021. szept. 9. 10:56
 24/54 anonim ***** válasza:
95%
Pontosabban nincs több bizonyíték, mint a legtöbb másik ókori személyre, akinek a létezésében nem kételkednek az ateisták.
2021. szept. 9. 11:00
 25/54 A kérdező kommentje:

"Egyszer Heller Ágnes egyik beszélgetését hallgattam, akire nem lehet ráfogni, hogy keresztények felé elfogult lett volna. Pontosan már nem emlékszem hogy fejezte ki magát, de a lényege az volt, hogy Jézus létezett, ez pedig tény."

Es? Ez mit bizonyit? Ha valami teny akkor arra kezzelfoghato bizonyitek kell nem az hogy egyszer valaki/valakik azt mondtak.

2021. szept. 9. 11:00
 26/54 anonim ***** válasza:
85%

Én agnosztikus vagyok.

Lehet, hogy létezett, de akkor szerintem egy nagyhatású ember lehetett, akinek legendák fűződtek a nevéhez később.

De nem volt Isten fia. Ezt már a köré épült vallás (kereszténység) mondja.

2021. szept. 9. 11:04
 27/54 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy létezett, de akkor szerintem egy nagyhatású ember lehetett, akinek legendák fűződtek a nevéhez később."

Hat igen de sztem csalo volt ha letezett is, azert hiresult el hogy a vakot is meggyogyitja stb.

2021. szept. 9. 11:07
 28/54 anonim ***** válasza:
0%
Csak Isten fia volt, mert azt mondta magáról. Akkor miért feszítették meg a zsidók?
2021. szept. 9. 11:09
 29/54 anonim ***** válasza:
0%

"Csak Isten fia volt, mert azt mondta magáról. Akkor miért feszítették meg a zsidók?"

Mert a sötétség mindig el akarja pusztítani a fényt

2021. szept. 9. 11:10
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a zsidók szemében az istenkáromlás, hiszen egyenlővé tette magát Istennel.

2021. szept. 9. 11:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!