Mit jelent az az állítás, hogy Isten maga a létezés?
Ő mindennél, és mindenkinél hamarabb létezett. Őbelőle ered a lét!
Nem tudjuk felfogni, de öröktől fogva létezik. Nincs kezdete, nincs vége.
"Mit jelent az az állítás, hogy Isten maga a létezés?"
Isten maga a lét. Isten léte senkitől nem függ, saját maga lényegében létezik, ezért ő maga az abszolút lét, és ő tud feltételes létezőket teremteni, akik vagyunk mi, az élővilág.
Nincs olyan információ, ami Istenben ne lenne meg, kivéve a rosszat, mert az Isten hiánya. Például a halál nem lehet Isten abszolút tulajdonsága, mert a lét Isten abszolút tulajdonsága. Értelemszerűen nem lehet Isten egyszerre örök létező és örök halott. Tehát a halál az Isten hiánya. Aki meghal szellemileg, azt Isten nem tartja tovább a létben, kivonul belőle teljesen. így istenhiányos lesz a létező, azaz örök halott lesz.
"Csak egy hangzatos szöveg amivel egyes hívők próbálják győzködni saját maguk. Ráfogják hogy az istenük maga a lét, ezért mivel bármi is létezik, az csak az istenükből eredhet, és voilá, azt hiszik ezzel bizonyították az istenük létét."
Köszönjük troll barátom.
Mi sosem ezzel bizonyítottuk Isten létezését, hogy Isten maga a lét, mivel ez körkörös érvelés. De nyilván magadból indultál ki, mivel az evolúció körkörösen van "bizonyítva".
A keresztény bizonyítékok kicsit tartalmasabbak, mint amivel a troll barátunk vádol minket:
A linken a mű kapásból nyolc nagy filozófiai/logikai irányból bizonyítja Isten létét.
"A linken a mű kapásból nyolc nagy filozófiai/logikai irányból bizonyítja Isten létét."
Mivel mindegyik feltételezésekre, hitre alapul, természetesen egyik sem bizonyíték.
Pl a legelső érv kapásból elbukik a második állításán:
"A fogalmi elemzés megmutatja, hogy annak, "aminél semmi nagyobb nem gondolható", mind az észben, mind a valóságban léteznie kell."
Ugyanis semmi nem bizonyítja, hogy léteznie kéne bárminek is a valóságban is, csak mert gondolatban létezhet.
"Tehát a halál az Isten hiánya."
Ehhez képest a legistentelenebb ateisták is ugyanúgy élnek és virulnak mint a legszentebb hívők. Nem gondolod hogy bukásra van ítélve egy olyan elképzelés, amit az összes gyakorlati példa helyből cáfol?
"Ugyanis semmi nem bizonyítja, hogy léteznie kéne bárminek is a valóságban is, csak mert gondolatban létezhet."
De, bizonyítja. Nyilván nem olvastad el az egész művet egy perc alatt, ráadásul a te értelmi szintednek a 99%-a felfoghatatlan. Nagyon hiteles a cáfolatod. Kiragadsz 1 mondatot a hárommillióból és ráfogod, hogy ez nem bizonyíték:) Zseniális. így nyalod be az evót is.
"Ehhez képest a legistentelenebb ateisták is ugyanúgy élnek és virulnak mint a legszentebb hívők. "
HA elolvastad volna azt a részt, ami a létbentartó tevékenységről szól, amit a Biblia is ír, akkor nem írtál volna ekkora marhaságot.
" Nem gondolod hogy bukásra van ítélve egy olyan elképzelés, amit az összes gyakorlati példa helyből cáfol?"
Ugye ezt a pár mondatos ökörségedet nem nevezed gyakorlati példás cáfolásnak?
Isten Krisztus visszajövetelekor szünteti meg a magadfajták felé a létbentartó tevékenységét (mellesleg ezt általános iskolában is tanítják a Bibliáról). Mivel ha most megszakítaná az istentelenek felé a létbentartó tevékenységet, akkor hogyan biztosítaná a fizikai életetek végéig a megtérés lehetőségét? Akkor ellentmondásba kerülne Isten.
Akarsz még vitatkozni, vagy elég volt ennyi porfáraesés?
És most, mivel szokás szerint nyertem a vitát, következhet a személyeskedés, a szidalmazásom és a hazugság, hogy nem írtam semmit, és nem fejtettem ki semmit
"De, bizonyítja."
Oké, mutasd a bizonyítékot!
"HA elolvastad volna azt a részt, ami a létbentartó tevékenységről szól, amit a Biblia is ír, akkor nem írtál volna ekkora marhaságot."
Egyrészt az szintén csak egy feltételezés, semmi nem bizonyítja, hogy létezne bármiféle létbentartó isteni erő.
Másrészt csak a te hamis állításodat cáfoltam, miszerint a halál isten hiánya lenne, hiszen az összes létező gyakorlati példa az életről és a halálról cáfolja ezt.
"Mennyire bonyolult, értelmes, tervezett, logikus, összetett a Világegyetem és ami benne van?"
Hát, a valóságban nem nagyon. A legtöbb dologban semmiféle logika nincsen, éppcsak tessék-lássék alapon működik. De szinte nem létezik semmi sem a világban, amit ne lehetne logikusabbnak, hatékonyabbnak, jobbnak megalkotni.
Pl egy mindenható isten ha létezne, képesnek kéne lennie olyan gerincoszlopot alkotnia ami nem okoz emberek milliárdjainak fájdalmakat 30-on túl. Vagy egy mindenható isten tudna olyan világot teremteni, amiben nem veszélyeztetik rendszeresen a teretményei életét természeti katasztrófák.
"Oké, mutasd a bizonyítékot!"
Kezdődik:) Mindent leírtam és linkeltem. Vagy mit szeretnél? Hogy olvassam fel neked a könyvet? Nem az én érdekem, hogy utánajárj az igazságnak, hanem a saját érdeked
"Egyrészt az szintén csak egy feltételezés, semmi nem bizonyítja, hogy létezne bármiféle létbentartó isteni erő."
De, linkeltem is a könyvet. Vagy nálad a "nem olvastam=nem létezik"?
"Másrészt csak a te hamis állításodat cáfoltam, miszerint a halál isten hiánya lenne, hiszen az összes létező gyakorlati példa az életről és a halálról cáfolja ezt."
Valahogy elfelejtetted szokás szerint indokolni, rajtam meg tegnap számon kérdted, hogy csak kijelentek, indoklás nélkül. Nagyon eredeti:)
"Pl egy mindenható isten ha létezne, képesnek kéne lennie olyan gerincoszlopot alkotnia ami nem okoz emberek milliárdjainak fájdalmakat 30-on túl. "
Képes, de a bűn miatt most még nem csinálja. Majd Krisztus második visszajövetele után így lesz.
Amúgy nincs olyan, hogy gerincoszlop, mivel a gerinc maga csigolyaoszlopot jelent, így a gerincoszlop azt jelenti, hogy csigolyaoszlop oszlop.
"Vagy egy mindenható isten tudna olyan világot teremteni, amiben nem veszélyeztetik rendszeresen a teretményei életét természeti katasztrófák."
Ilyen is lesz majd, de te nem leszel a részese, ha nem térsz meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!