Mi van a mennyben? Hogy képzelitek el, milyenek ott a mindennapok?
Vagy csak ott vannak a lelkek és kész? Mi ott a boldogság lényege?
Bocsi, csak nem tudom miért üzlet nekem az az élet, amiben nem szexelhetek felhőtlenül, nem mondhatom ki a véleményemet, el kell tűrnöm a pofátlan rokonaimat szótlanul, miért nem lehetek szabad akaratú ember.
Mi ebben a buli? Mi van ott a mennyben, amiért nekem ennyire megéri nem élvezni rendesen az életet?

Anjutca, el kell keserítselek: a mennyországban MINDIG, MINDENKI közvetlenül az isten mellett lesz.
És az lesz a dolga, hogy ezt nagyon élvezze!
Számítógép meg nem lesz, se internet.

"a mennyországban MINDIG, MINDENKI közvetlenül az isten mellett lesz.És az lesz a dolga, hogy ezt nagyon élvezze!Számítógép meg nem lesz, se internet."
Honnan tudod? Ezt írták a biblillyában?
Hát ti vallásosak nem állandó rettegésben éltek? Állandóan féltek a pokoltól meg csak ezért imádkoztok. Honnan tudjátok, hogy ott olyan xar? Mert írták a biblillyában?
Hogy lehet egy könyvre alapozni az életeteket? A boldogságotokat?
Én nem tudom mi van a mennyben meg a pokolban, mert nem jártam egyik helyen se így nem hazudok olyasmiről, amit személyesen nem ismerek.
A 9 és 3/4-es vágány se létezik, csak mert Rowling megírta...

Tudtam, hogy csak kötözködni akarsz. Akkor nesze, egy kis tudás:
A Biblia azt írja, hogy halál után, aki Istent választotta, az a mennybe kerül. A lelke.
Ott, ami vár ránk, azt el sem tudjuk képzelni itt és most. Ezt is írja.
Majd azt mondja, hogy jön a feltámadás és aki Isten mellett döntött, az az új Földön él új, megdicsőült testben. Aki pedig nem őt, arra az örök sötétség és örök kárhozat vár (a poklot és a halált a tűz tava nyeli el).
Tessék, röviden összefoglaltam. Most már fogsz tudni aludni éjjel?

A menny és a pokol hasonló világok mint a miénk. Nem sokban különbözik, a minősége más.
Az, hogy mennyben pontosan milyen létezés vár rád alapvetően nem lehet tudni, így előre senkinek az egyéni léte nem mondható el, mert mindenki másra vágyik. De összességében vannak rá utalások a bibliából és a biblián kívüli vallásos írásokban / versekben.
Hogy közvetlenül a bibliát említsük Jézus többször is említi, hogy alapvetően a mennyben királyság létezik, ahol az Isten a király, és mi mind őt szolgáljuk. És e királyságban a legszegényebbnek többje van, mint itt a földön a leggazdagabbnak. De ez a szolgálat nem pejoratív, tehát nem rabszolga vagy, hanem önként vállalt.
Egy konkrét történetben közvetlenül meg is nevezi e szolgákat, történetesen a tékozló fiú történetében, amikor visszatér "atyja házába", akkor bűnbánatot tanúsít és azt mondja, "Apám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Arra, hogy fiadnak nevezz, már nem vagyok méltó, csak béreseid közé fogadj be."
Ugyan ebben a történetben említi: "Az apa odaszólt a szolgáknak: Hozzátok hamar a legdrágább ruhát és adjátok rá. Az ujjára húzzatok gyűrűt, és a lábára sarut."
És erre ugye a történet vége, ahol a fiú testvére megharagudott az atyára:
"De ő szemére vetette apjának: Látod, én annyi éve szolgálok neked és egyszer sem szegtem meg parancsodat. És nekem még egy gödölyét sem adtál soha, hogy egyet mulathassak a barátaimmal. Most meg, hogy ez a fiad megjött, aki vagyonodat rossz nőkre pazarolta, hizlalt borjút vágattál le neki. – Az mondta neki: Fiam, te mindig itt vagy velem, és mindenem a tied."
E történetből jól sejlik egyfajta királyi hierarchia rendszer, ami nem az uralomról szól, hanem a tiszteletről, és a családi viszonyokról. Így aztán a "szolgálat" a család a testvérek szolgálatát jelenti. És bár mindenkinek van "tulajdona", ha ilyen modern kifejezéssel élünk, de alapvetően a közös osztozás a javakban és a közösség az ami az értékét adja e világnak.

Az emberiség közös sírja. A halál állapota. Sajna, a hamis kereszténység ostobaságot tanít róla!
A pokol helyes értelmezése:
A szellemi birodalomba (menny)Izrael 12 törzséből 12000 férfi, és nő jut be. Őket Isten választja ki! A létszám fix.! De nem csak a fizikai Izrael tagjai, (többsége i.sz.I századi volt)hanem minden népből, nemzetből, nyelvből, törzsből, stb. Szellemi Izraelről van szó! A nagy sokaság pedig a földön élhet armageddon után.Akik itt szeretnének élni, unalom nélkül, fiatalon, örökké.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!