Mi van a mennyben? Hogy képzelitek el, milyenek ott a mindennapok?
Vagy csak ott vannak a lelkek és kész? Mi ott a boldogság lényege?
Bocsi, csak nem tudom miért üzlet nekem az az élet, amiben nem szexelhetek felhőtlenül, nem mondhatom ki a véleményemet, el kell tűrnöm a pofátlan rokonaimat szótlanul, miért nem lehetek szabad akaratú ember.
Mi ebben a buli? Mi van ott a mennyben, amiért nekem ennyire megéri nem élvezni rendesen az életet?
Rühellem az ilyen ócska, kamus embereket. Ezt te írtad:
Bocsi, csak nem tudom miért üzlet nekem az az élet, amiben nem szexelhetek felhőtlenül, nem mondhatom ki a véleményemet, el kell tűrnöm a pofátlan rokonaimat szótlanul, miért nem lehetek szabad akaratú ember.
Hát ezért. Téged csak saját magad érdekel. Meg az, hogy szabadon szexelhess. Ne játszd már itt az ártatlant, messze nem érdekel téged Isten.
144 ezer lesz azoknak a száma, akik KÖZVETLENÜL a Teremtőt fogják szolgálni. A többiek, akik üdvözülni fognak, nem a teremtett világon kívülre kerülnek, hanem a teremtett világon belül maradva öröklik az "új Földet".
A Jelenések könyvének 7. fejezetében van szó a 144 ezerről. Az is benne van, hogy NEM előre kiválasztott emberekről van szó, hanem AKKOR jelölik ki őket.
Szóval, senki nem maradt még le semmiről :)
Rossz hír azoknak, akik arra számítanak, hogy az örök életben majd jókat szexelnek, hogy az örök életben nem lesz szex :)
Erre van utalás Máté evangéliumának a 22. fejezetében is, ahol a szadduceusok arról kérdezik Jézust, hogy a többszörösen megözvegyült asszony a Mennyországban melyik férjének lesz a felesége :)
"Nos, volt nálunk hét testvér. Az első megnősült, de meghalt, és nem lévén utóda, ráhagyta a feleségét a testvérére.
Hasonlóan a második és a harmadik is, sőt, mind a hét. Mindnyájuk után pedig meghalt az asszony is.
A feltámadáskor melyiknek lesz a felesége a hét közül? Hiszen mindegyiké volt.
Jézus így válaszolt nekik: Tévelyegtek, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát. A feltámadottak ugyanis nem nősülnek, és férjhez sem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyben."
13-nak: a kérdező élete a Sátánnak üzlet.
Megnyeri magának a kérdezőt a Sátán a hamis csillogással és élvezetekkel, majd viszi a halhatatlan lelkét a kárhozatra, hiszen a kérdező már ebben az életben megkapta a Sátántól a lelkéért a fizetséget.
Örök és klasszikus a téma Faustus doktortól kezdve, a krakkói Twardowskin át a Sátánnak aláírt szerződés, ami alól nem lehet kibújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!