Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy sok valláso...

Miért van az, hogy sok vallásos ember (zsidók, keresztények, muszlimok vegyesen) elhiszi, hogy a Világot alig 6000 éve teremtették (az ezt megcáfoló tengernyi bizonyíték ellenére)?

Figyelt kérdés
Amikor pl a dinoszauruszok kihalását azzal magyarázzák, hogy ők már nem fértek el Noé bárkáján, meg hasonlók...?

2021. okt. 12. 16:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
0%

"Mivel azok nem is tudományos írások."

És mivel te abszolútum vagy, így a kijelentésed bizonyítás nélkül is igaz, ugye?:)

"A google scholar tudományos szaklapok tanulmányai közt keres."

A kreacionista írásokhoz nem kell ennyit trükközni. Én minek keressek angol zugoldalakat, amikor ismerem a tartalmukat és cáfolva vannak?

2021. okt. 15. 11:33
 42/68 anonim ***** válasza:
100%

"És mivel te abszolútum vagy, így a kijelentésed bizonyítás nélkül is igaz"

Nem, de korábban leírtam, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy írásnak hogy az tudományos tanulmány legyen, és példát is mutattam rá.

De természetesen ezt sem kell csak azért elfogadnod, mert én azt mondtam. Lássuk, miket írnak erről tudományos források:

[link]

[link]

[link]

Tehát, tudsz egyetlen darab kreacionista írást is mutatni, ami megfelel a tudományos kritériumoknak?

2021. okt. 15. 11:46
 43/68 anonim ***** válasza:
14%

"Nem, de korábban leírtam, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy írásnak hogy az tudományos tanulmány legyen, és példát is mutattam rá."

És mivel te abszolútum vagy, így a kijelentésed bizonyítás nélkül is igaz

"Tehát, tudsz egyetlen darab kreacionista írást is mutatni, ami megfelel a tudományos kritériumoknak?"

Linkeltem múltkor vagy 2000-t

2021. okt. 15. 11:48
 44/68 anonim ***** válasza:
100%

"És mivel te abszolútum vagy, így a kijelentésed bizonyítás nélkül is igaz"

Nem, de korábban leírtam, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy írásnak hogy az tudományos tanulmány legyen, és példát is mutattam rá.

De természetesen ezt sem kell csak azért elfogadnod, mert én azt mondtam. Lássuk, miket írnak erről tudományos források:

[link]

[link]

[link]

Tehát, tudsz egyetlen darab kreacionista írást is mutatni, ami megfelel a tudományos kritériumoknak?

2021. okt. 15. 11:50
 45/68 anonim ***** válasza:
18%

"Tehát, tudsz egyetlen darab kreacionista írást is mutatni, ami megfelel a tudományos kritériumoknak?"

Linkeltem múltkor vagy 2000-t

2021. okt. 15. 11:52
 46/68 anonim ***** válasza:
100%

"Linkeltem múltkor vagy 2000-t"

Nem nekem írtad őket, szóval mutass legalább egyet abból a 2000-ből!

2021. okt. 15. 11:54
 47/68 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Kreattitól ne várj értelmes választ. Az előbb azt mondta nincs ideje visszakeresni a 28. kommentet, de azért trollkodásra van ideje … A vitakultúrája mint a sakkozó galamb, a viselkedése pedig olyan mint egy rosszcsont kiskutyáé: odaszalad hozzád s elkezdi tépni a nadrágod szárát, idegesít. Mindegy hogyan reagálsz, ő annak csak örül és folytatja, de ha nem foglalkozol vele egy idő után megunja s odaszalad máshoz.

Amúgy szerintem ő erre a kérdésre gondolhatott (34. választól):

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Bár nem értem miért a “teremtéstudományt” veszi alapul amikor már elég sokan elég sokszor egyértelműen rámutattak ,hogy tele van csúsztatásokkal, hazugságokkal, félremagyarázásokkal s olyan dolgokat adnak olykor valós tudósok szájába amiket ők el sem mondtak.

2021. okt. 15. 12:15
 48/68 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy szerintem ő erre a kérdésre gondolhatott (34. választól)"

Na, ezzel a kérdéssel például nem is találkoztam korábban.

Mondjuk ha erre gondolt, az idézett források egy része eleve nem tanulmány vagy még csak nem is tudományos írás. Amik pedig tényleg tudományos tanulmányok, ahogy nézem, egy sincs ami bármilyen kreacionista témával foglalkozna. Gondolom azokat csak úgy idézték referenciaként, hogy kontextusból kiragadtak belőle egy-két mondatot meg adatot, és valami teljesen mást magyaráztak bele mint ami az eredeti tanulmányban szerepelt.

2021. okt. 15. 12:20
 49/68 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ja, meg ne feledkezzünk meg arról ,hogy 2020 márciusában még “perdöntő bizonyítéknak” nevezett egy random névtelen YouTube csatorna vallásos, manipulatív agymenéseit (többek közt a 10. komment):

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Ha jól rémlik más kérdéseknél is többször előkerültek azok és azokhoz hasonló videók. Egyik-másiknál részletesebben belementek ,hogy hol s mit hazudik, csúsztat a videó készítője.

2021. okt. 15. 12:22
 50/68 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor egy-két éve még Hovind videóival jött. Egyszer nekiálltam az egyiknek, kb percekre lebontva mutogattam be a hazugságait az első fél órában. Érdekes módon azokat nem láttam többet tőle :D
2021. okt. 15. 12:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!