Annyi ember szeretné megváltani a világot, de nincs hozzá ereje, akkor Isten miért nem váltja meg, komolyan ez a legjobb amit alkotni tudott?
Odin vár téged, vagy véged!
Te mikor térsz meg és választod az egy igaz istent, Odint?
Vagyis Allahot? Nem is, inkább Oziriszt vagy talán mégis Zeuszt.
Nagy ám a tolongás...
Mennyi isten...
Az isten se ismeri ki magát.
Melyik az igazi? Egyik vagy a másik? Vagy talán egyik se...
----
Amúgy, félretéve a tréfát: Nem unod még?
Itt a valláskritika oldalon akarsz téríteni?
Ennyire te sem lehetsz IQ-.
Ráadásul pont egy morálisan nulla istenhez, aki csecsemőket gyilkol? Ne már!
2 Mózes 20:3-6
Hungarian Bible: Easy-to-Read Version
3 Ne imádj más istent rajtam kívül![a]
4 Ne készíts semmiféle bálványt magadnak: se bálványszobrot, se képet, amely fönn az égben, lenn a földön, vagy a föld alatt a vízben lévőkre hasonlít! 5 Idegen istenek, vagy bálványaik előtt meg ne hajolj, s őket ne imádd, mert én, az Örökkévaló, a te Istened, féltékenyen szerető Isten vagyok! Akik ebben vétkeznek, azok gyűlölnek engem, s ezért megbüntetem őket. Sőt leszármazottjaikat is megbüntetem a harmadik és a negyedik nemzedékig
#42 Amiket felsoroltál mind hamis Istenek
Ne legyenek néked idegen Isteneid én előttem
"Majd ha bemutatkozik akkor elhiszem, hogy él."
Te az evoluciódat mutasd be tudományosan hogy hogyan fejlődött ki a nemiszerv, akkor talán hiszünk nektek :)
1, Semmivel sem hamisabb istenek, mint amiben te hiszel. Esetleg tudod bizonyítani a tied létezését?
2, Hiába idézel a Bibliából mindaddig, amíg előtte be nem bizonyítod, hogy igazat ír!
3, Evolúciós vitába nem megyek bele, ne próbálkozz.
Aki nem TUDJA, hogy az evolúció létezik (már az általános iskolások is megértik miképpen működik), az olyan mértékű sötétségről és vagy vallási fanatizmusról tesz tanúbizonyságot, hogy nem érdemes vele beszélni, mert egy atomvillanás se lenne képes némi világosságot csinálni a fejében.
4, Ne higgy nekem.
Számomra tök mindegy, hogy hülyén halsz meg.
5, Látom kreacionista vagy. Reménytelen eset... Beszélgess inkább Kreattival. Vele legalább egy szinten vagytok.
2 thesszalonika 1
7 nektek pedig, akiket gyötörtek, enyhülést adjon mivelünk együtt. Mert amikor az Úr Jézus megjelenik a mennyből hatalmának angyalaival,
8 tűz lángjában, bosszút áll azokon, akik nem ismerik Istent, és nem engedelmeskednek a mi Urunk Jézus Krisztus evangéliumának.
9 Ezek majd örök pusztulással bűnhődnek az Úrtól és az ő dicső hatalmától,
10 amikor eljön az a nap, hogy megdicsőüljön szentjei között, és csodálják mindazok, akik benne hittek, aminthogy ti is hittel fogadtátok bizonyságtételünket.
46.
A 47-es válaszoló nem Kreatti a kamu vallásos?
"Ha szeretsz ördöggel cimbornáli akkor hajrá lelked rajta"
Bár nem nekem szólt a kérdés, de inkább cimborálnék az Ördöggel, mint a kereszténység istenével. Rendkívül unszimpatikus alaknak tartom: felelőtlennek, aki nem képes érett döntést hozni. Teremt, aztán megbánja = mint egy felelőtlen apa, aki csinált egy rakás gyereket. Agresszív, mert olyan kis dolgokért is kivégeztetett embereket, mint pl. fát szedegetni szombaton. Nemtörődöm, mert gyerekek (is) szenvednek a világban, miközben, ő a trónján ül a nagy gazdaságban, amint a Jelenések könyve 4-5. fejezetben olvasható. Aztán minden felelősséget levesz magától, hogy ő nem felelős semmiért - ugyanazt csinálja mint az Özönvíz mitologikus történetében. Ott sem vállalt felelősséget, egyszerűbb volt megölni a teremtményeit, mert annyira el lett cseszve az egész, hogy ő sem tudta kezelni a helyzetet.
Egy ilyen istennél az ördögi csak jobb lehet. Nemhiába hagyta ott az ördög is az istent, nem bírt vele meglenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!