Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Annyi ember szeretné megváltan...

Annyi ember szeretné megváltani a világot, de nincs hozzá ereje, akkor Isten miért nem váltja meg, komolyan ez a legjobb amit alkotni tudott?

Figyelt kérdés
Idegesít az Isten.

2021. okt. 5. 01:14
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:

"Jelenések 20:15 Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe, azt a tűz tavába vetették."

Amúgy ezt jó lenne megkérdezni Jézustól, hogy így van-e. Mondjuk a kutyák és macskák sincsenek beírva, amit viszont sajnálok, hogy szerencsétlen állat oda kerül.

2021. okt. 8. 21:07
 32/62 Célpont... ***** válasza:
6%

"komolyan ez a legjobb amit alkotni tudott?"

Volt egy ateista ismerősöm az kérdezett részegen hasonlókat.

Ezt a világot az evolucióhívők alkották azért olyan amilyen. Isten majd helyreálitja az orbitális torzulást, a szemét megy a tűzre a gabona a csürbe.

Idegesít? Miért? Mert sok a hozzád hasonló? Igyál rá hidegvizet

2021. okt. 8. 21:35
 33/62 anonim ***** válasza:

28. 29.

Akkor te azért hiszel mert megalázónak tartod azt hogy ha meghalsz akkor vége?

De akár ott a 25 válasz is. Ő a megfélemlítésre alapozva próbál téríteni. Azért hisz mert fél hogy különben elkárhozna.

Rendkívül csábító csak azért hinni hogy elkerüljük a rosszat (vagy megalázót).

Az a baj amúgy hogy más vallások is próbálkoznak ezzel. Mi van akkor ha én azt követem amelyiket ti mondjátok és ezért kapok végül veletek együtt büntetést mert kiderül hogy tévedtetek.

28.

Az elméleted szerint a jó emberek azt kapják amiben hisznek.

De akkor ha valaki jó ember és a reinkarnációban hissz akkor ő reinkarnálódik?

Vagy bekerül a Valhallába? ...

Ezzel nem teremtené meg / tenné valóssá a másik valásokat?

Főleg mert vannak olyan vallások ahok halál után találkozik az/valamelyik istenével. Akkor ha jó ember volt ezt lehetővé kéne tenni és megteremteni azt az istent.

2021. okt. 9. 10:10
 34/62 Darkmoon80 ***** válasza:
89%

"#24 Ja te nem hiszel Istenben, mindent értek. De ugye tudod hogy aki nem hisz benne az elkárhozik? Most hogy màr tudod hogy elkárhozol így sem érdekel téged?"

#25 Persze, hogy nem. Konkrétan le*.

Hogy lehetsz olyan ostoba, hogy nem érted meg, hogy nem félek az istenedtől és a kárhozattól, mert megalapozott véleményem szerint ez az Isten csak egy mesealak, és az általa ígért kárhozat csak arra jó, hogy a nyáját képezőm birkákat ijesztgessék vele.

2021. okt. 9. 15:10
 35/62 anonim ***** válasza:
7%
#34 Majd megtudod ha meghalsz de én nem várnék addig
2021. okt. 9. 15:15
 36/62 anonim ***** válasza:
77%

Hiába nem akarsz várni.

Te se fogod előbb megtudni.

Lehet, hogy még akkor SE.

2021. okt. 9. 15:46
 37/62 anonim ***** válasza:
6%
#336 Én már most tudom hogy Krisztus él. :-) Ezt nem kell bizonygatnia senkinek. Térj meg mielőtt késő!
2021. okt. 9. 16:15
 38/62 anonim ***** válasza:
95%
Hát, ha még él, akkor neki magának kellene bizonygatnia, mert én bíz' nem hiszem el.
2021. okt. 9. 17:09
 39/62 Darkmoon80 ***** válasza:
95%

Majd ha bemutatkozik akkor elhiszem, hogy él.

De szerintem te sem találkoztál vele személyesen.

A hallucinációid vagy álomképek, esetleg "hihetetlenül csodás történések" melyeket átéltél, számomra nem többek mint vágy vezérelt beképzelések, amikkel magadat ámítod, hogy a hited erősítgesd...

Esetleg azt javaslom, térj meg és légy Odin hívő, mert a különben Odin irgum-burgum mit tesz veled. FÉLD ODIN HATALMÁT!!!

Ha nem teszed a végén pórul jársz, de akkor már késő lesz!

2021. okt. 9. 17:14
 40/62 anonim ***** válasza:
14%

Márk 16:16 Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.

János 3:19 Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának.

János 3:20 Mert minden, a ki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedeteit fel ne fedessenek;

János 3:21 A ki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek.

2021. okt. 9. 21:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!