Ha a zsidók istene létezik, hol volt a holokauszt idején?
„A világ nem igazságtalan, hiszen nincs tudata. A dolgok egyszerűen megtörténnek és hatnak rád, ha tetszik, ha nem.
Igazságtalan akkor lenne, ha egy tudatos rendező alakítaná (isten), mert ő módosíthatná úgy, hogy igazságos legyen és ne legyen benne szenvedés.”
Tehát a holokauszt nem volt igazságtalan, hisz az is a világ részeként történt meg. Egyszerűen megtörtént és hatott emberekre. Ahogy Hitler tudata is csak megtörtént a neuronjai sajátságos elrendezéséből. Vagy ha a világ nem igazságtalan, de a holokauszt igen, akkor mi az igazság mibenléte, mi volt a holokausztban, ami igazságtalanná tette, ami nincs benne a világban? A tudatosság? Ha a tudatos minőség mentén ez megítélhető, akkor az igazság is pusztán a tudat függvénye, ami pedig a világ függvénye. Vagyis az igazság nem több konstrukciónál, ami önkényesen elvethető, vagyis amikor te azt állítod, hogy a holokauszt igazságtalan, akkor te is csak egy önkényes konstrukciót próbálsz mondjuk a nácik gondolkodására erőltetni, ami alapján nekik úgy kéne belátniuk saját hibájukat, ahogy neked próbálják saját bevallásod szerint a hívők elmagyarázni, hogy van Isten. Tehát pontosan ugyanazt teszed, amit a hívők számonkérnek.
Vagy létezik igazság, és akkor az alapján akár te, akár én, akár a nácik számonkérhetőek, vagy nincs, és akkor enm marad más, mint önkényes konstrukciók egymásra erőltetése, és az, hogy kinek van igaza, pusztán az dönti el, hogy ki tudja az akaratát a másikra kényszeríteni.
Mondom, én nem számonkérlek, vagy elvitatom az igazad, hisz én magam is úgy gondolom, hogy a holokauszt igazságtalan volt. Csaka zt szeretném, hogy lásd, hogy amikor ezt kimondod, akkor vagy azzal az előfeltevéssel mondod ki, amit a hívők képviselnek, amikor téged akarnak meggyőzni, vagy azzal, amit a nácik képviseltek, amikor az erő jogán akartak igazságot formálni. Én szerintem az első egy jobb opció, és nem kell Istenben higgy ahhoz, hogy megértsd, miért gondolják azt a hívők, hogy Isten nem egy önkényes tudati konstrukció.
Lásd, én nem akarom, hogy ne légy ateista, csak azt akartam megmutatni, hogy nem gondolkodsz sokkal másképp, mint a hívők, amikor egy értékrendet érvényesítesz.
Karma törvénye! Azt kapod amit adtál,adsz. Az univerzumban körforgás van.
Tibetiek nem sajnálják a nyomorékon született embereket,mert nekik ez a büntetésük.Az előző életükben tett bűneikért,most bűnhődnek.Persze valakik a mostani életükben tett bűneikért is bűnhődhetnek.
És ez nem váláson múlik.
Gyakorlatilag a zsidó nép ment ki Isten törvénye alól ami véddte őket a külső támadásoktól. és mivel évszázadokon át megszegték a parancsokat felörölték a szövetséget a sokadik generációra.
Sajnos ma is divat a zsidó hit gyakolás a törvények egy részének áthágásával.
Minden esetre akit megölnek de hisz Istenben azok nem a pokolba kerültek Ami sokezerszeresen kárpótolja őket a földi szenvedéseiért.
Keresztényekkel is így van ez.
Bizonyos üldözést Isten megenged és a mártírok komoly rangot kapnak a mennyben de nem úgy mint az iszlám hitűeknél akik valamiféle mennyei szexorgiákról beszélnek, hanem valóban szent módon.
Nagyon magasra helyezitek magatokat,ha még Istent a Teremtőt is elítélitek emiatt.
Ahhoz,hogy meglássuk ki is Ő valójában ahhoz alázat kell. Régen én is számon kértem Őt,hogy miért engedte meg hogy két családtagom meghaljon. De ezért még nem ítéltem el,csak nem értettem. Végül sokmindent megmutatott nekem. Ahhoz,hogy túllássunk a fájdalmon,vagy a szörnyű dolgokon,ahhoz le kell tennünk a haragunkat,neheztelést Felé.
Ez segít abban,hogy helyes istenképünk legyen Róla.
És ha ez megvan akkor nem gonosz,könyörtelen Istennek fogjuk elképzelni hanem szeretőnek és jónak(ami a valóság).
Lássátok Őt így!
Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! 2Korinthus 5:20
Legyetek inkább hálásak Neki,hogy élhettek és kaptok lehetőséget Tőle,hogy megismerjétek jobban Őt.
Sztem csak Isten van, ha van, tök mindegy, milyen nevet kapott (Jehova, Jahve, Allah, miegyéb).
Hogy hol volt a holocaust idején?! Házonkívül, esetleg bóbiskolt vagy ki tudja, pont úgy, ahogy most se igen törődik ezzel a megbolydult, elcseszett emberiséggel. S az egy dolog, h szabad választást kaptunk, s amiatt, mit csinálunk magunkkal, a környezetünkkel, megérdemeljük, h pusztuljunk, de az nem igazság, h magunkkal rántunk egy gyönyörű élővilágot és az egész bolygót.
Hisz elvileg azokat is Ő teremtette...
Jesszus! S ki akarunk rajzani az űrbe! Mint a patkányok... (Jaj! Bocsi patkányok! Ti aranyos, intelligens állatkák vagytok.)
Jakab 1:13
Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.
Miért engedte meg Isten a holokausztot?
Ugyanaz volt rá az oka, mint arra, hogy bármilyen szenvedést megengedjen: réges-régen felvetődött erkölcsi kérdéseket kell rendezni. A Bibliából egyértelműen kiderül, hogy jelenleg nem Isten, hanem az Ördög uralkodik a világ felett (Lukács 4:1, 2, 6; János 12:31). Két bibliai alapigazság segíthet megérteni, miért engedte meg Isten a holokausztot.
Isten szabad akarattal teremtette meg az embereket. Elmondta az első emberpárnak, Ádámnak és Évának, hogy mit vár el tőlük, de nem kényszerítette őket engedelmességre. Ők úgy döntöttek, hogy maguk akarják meghatározni, hogy mi jó, és mi rossz. Ezt a rossz döntést hasonlóak követték a történelem folyamán, ami borzalmas következményekkel járt (1Mózes 2:17; 3:6; Róma 5:12). Egy könyv így fogalmazza ezt meg: „A világban tapasztalható szenvedés nagy része annak a közvetlen következménye, hogy visszaélünk a ránk ruházott szabad akarattal” (Statement of Principles of Conservative Judaism). Isten nem vonta meg az emberektől a szabad akaratot, inkább időt adott nekik, hogy próbálják meg tőle függetlenül irányítani az életüket.
Isten képes jóvátenni a holokauszt okozta károkat, és meg is fogja tenni. Azt ígéri, hogy feltámasztja a halottak millióit, köztük a holokauszt áldozatait is, ezenkívül kitörli a túlélők emlékezetéből a rémséges emlékképeket (Ézsaiás 65:17; Cselekedetek 24:15). Mivel szereti az embereket, biztosra vehetjük, hogy állni fogja a szavát (János 3:16).
A holokauszt túlélői közül sokan meg tudták őrizni a hitüket, és megtalálták az életük értelmét, mivel megértették, hogy miért engedi meg Isten a gonoszságot, és hogyan fogja megszüntetni a következményeit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!