A szegényebb néprétegek-csoportok körében az ateizmus/ateista gondolkodás kevésbé elterjedt, mint a jobb anyagi körülmények között élő emberek között?
#22, hát ott van a világban a teremtés, vagy nem?
Komolyra fordítva a szót, a teremtés nem bizonyított dolog, ahogy az evolúció sem. Bolygót nem állíthatunk laboratóriumba, hogy ott felgyorsítva az időt megnézzük, mi történik hatmilliárd év alatt, mint ahogy Istent sem hívhatjuk meg, hogy mutassa meg, hogy teremt egy élő bolygót, emberrel együtt. A hívő és hitetlen ember is megrögzött gondolkodású. Szabadon dönthetünk arról, hogy miben hiszünk. Számos könyv bizonyított tényként közli a Föld keletkezésének körülményeit, úgy, mintha az nem volna kérdéses. Ezt az állítólagos keletkezést az állítólagos szakemberek állítólagos korszakokon keresztül kutatják. Ennek ellenére a tudósok nagyjából fele hisz Isten vagy egy "felsőbb intelligencia" létezésében.
"A hívő és hitetlen ember is megrögzött gondolkodású. Szabadon dönthetünk arról, hogy miben hiszünk."
Éppen ezért lenne érdemesebb vallásosnak és nemvallásosnak hívni őket. Hiszen hinni mindketten csak hisznek, csupán másban.
Ez teljesen más dolog.
Azt, hogy az alma leesik-e, lehet mérni.
Azt, hogy a mennyországba kerülök-e, azt meg nem.
"Abban egyetértünk, hogy az evolúciót tényleg nem tudták bizonyítani."
Annyira nem, hogy már kukázta is a nem elfogult tudós társadalom. És néhány őszintébb, függetlenebb evóbiológus is bevallotta, hogy a törzsfejlődés egy marhaság
"Miért hazudsz folyamatosan 26-os?"
Az igazságban, amit írtam, pontosan mi a hazugság? Vagy te tényleg elhiszed, hogy a törzsfejlődés megtörtént? Kizártnak tartom. Ennyire hülye nem lehet senki. 21. század van!
És nem túl hiteles kérdés ez tőled, egy sátánistától
Sátánista? =D Barátom, ő a te képzeletbeli haverod, nem az enyém. Az ateisták nem hisznek a természetfölötti nonszenszben.
Már mondtam neked néhányszor, de ha ennyire biztos vagy a dolgodban, publikáld az elméletedet tudományos szaklapokban. Ha sikerül megdöntened a mára már TÉNYKÉNT kezelt evolúciós elméleted, a neved örökre be lesz vésve a történelembe. A Vatikán talán még szobrot is állít a tiszteletedre.
"#20, a teremtést bizonyították?"
Persze, de elég csak gondolkodni, akkor is be lehet látni könnyedén
"Sátánista? =D Barátom, ő a te képzeletbeli haverod, nem az enyém. Az ateisták nem hisznek a természetfölötti nonszenszben."
Akkor miért viselkedtek úgy? De azért az evolúció tekintetében emlegetitek a természetfelettit (természet intelligenciája, stb...). Ti sátánisták vagytok
"Ha sikerül megdöntened a mára már TÉNYKÉNT kezelt evolúciós elméleted, a neved örökre be lesz vésve a történelembe"
"Náív" bogaram. Te tényleg azt hiszed, hogy a világ ilyen korrekt? Nekem örök életem van, minek kellene a nevemet örökre bárhová belevésni?
"A Vatikán talán még szobrot is állít a tiszteletedre."
Felesleges, a dolognak nincs köze az egómhoz. Amúgy, mivel kb. milliárdnyian kapásból cáfolják az evolúciót, kicsit sok szobrot kellene állítani.
Nagy szavakat használsz, ami a bizonytalanságodról árulkodik. Tudtam én, hogy te sem nyalod be a törzsfejlődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!