Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallás ellensége a kérdezés...

A vallás ellensége a kérdezés és gondolkodás?

Figyelt kérdés
Mikor hittan tanárnak, papoknak gondolató kérdéseket tettem fel csak idegesek voltak mindig a papok hittan tanár stb. hogy csak privokálok, ne gondolkodjak, egyszerűen csak higyjek stb...
2021. máj. 31. 11:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem.

Vsz. csak provokálni akartad őket is.

2021. máj. 31. 11:20
 2/12 anonim ***** válasza:
44%

"A vallás ellensége a kérdezés és gondolkodás?"

A leírásod alapján kb. két embernek ellensége a gondolkodás, meg neked. Mit kérdeztél tőlük?

2021. máj. 31. 11:50
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

Nem. Azoknak a hittan tanároknak és papoknak a tudása nem állt olyan színvonalon, hogy válaszolni tudjon a kérdéseidre, ezért lett ideges.(Jártam egy ideig katolikus levelező teológiára, innen az ismeret. Hát elég alacsony arrafelé a színvonal, nem csodálkozom, hogy nem tud válaszolni.)

Keress okosabb embereket és nekik tedd fel a kérdéseid !

2021. máj. 31. 11:54
 4/12 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem ilyet nem mond egy pap, vagy egy hittanár általában...

A kérdezés és a gondolkodás - ha őszinte - inkább az előszobája lehet a hitnek, s így közvetve a vallásnak.

Ezzel együtt azt nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy személy szerint neked - téged és a kérdéseid motivációját valamelyest ismerve - azt mondja valaki, akár pap, vagy hittanár is, hogy csak provokálsz.

2021. máj. 31. 11:58
 5/12 anonim ***** válasza:
5%

Így van.

A vallás igazából a tévképzetes elmebetegség, tolerálása, kulturális relativizálása.

2021. máj. 31. 13:52
 6/12 ...Laci ***** válasza:

Nem a vallásnak, hanem csak bizonyos embereknek ellensége, akik nem nyitottak gondolkodni.

Tudom, hogy vannak olyan, már tekintéllyel rendelkező bibliai előadók, akik úgy érzik, minden kérdést meg kell próbálniuk megválaszolni. Nekik a nem tudás beismerése egyenlő lenne a legyőzöttséggel. Ennél a pontnál az ő útjuk és az adott vallás szétválik.

2021. máj. 31. 22:21
 7/12 anonim ***** válasza:

Alapból igen.

Viszont létezik olyan fajta gondolkodás is, ahol alapfeltevés és megingathatatlan tétel a hit.

Ez egy vágyvezérelt gondolkodás, és ebből nem is következhet más, csak további hit.

2021. jún. 1. 10:03
 8/12 anonim ***** válasza:
22%

"Ez egy vágyvezérelt gondolkodás, és ebből nem is következhet más, csak további hit."

Ez a materialista hit vágyvezérelt gondolkodása:) A logikát a materializmus dobja, a keresztény hit a nem látott dolgokról történő logikai meggyőződés, tehát mivel logikus, gondolkodni kell. A materializmusban nem szabad gondolkodni, ott be kell nyalni mindent, mégha a józan ésszel és szembe is megy. Hihetetlen, hogy még ma is mennyien benyalják a törzsfejlődést, ez egészen elképesztő

2021. jún. 1. 12:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Kreatti, elég volt belőled!

Ekkora hülyeségeket még a vallásban se vesznek be! Irány vissza az ezotériába!

2021. jún. 1. 12:37
 10/12 anonim ***** válasza:
18%

"Kreatti, elég volt belőled!"

Te teljesen kész vagy:)

"Ekkora hülyeségeket még a vallásban se vesznek be! Irány vissza az ezotériába!"

Materialista vágyvezérelt marhaság v2.0 :)

Figyeltétek! Logika az ezoteriába való. Nem megmondtam, hogy a materialisták irtóznak a logikától? Vagy a törzsfejlődés mehet az ezoteriába? Abban igazad van, bár ott sem veszik már be, pedig ott elég hajmeresztő dolgokkal foglalkoznak,d ez már nekik is sok:)

Kiskutyus, ismét köszönöm a segítségedet! Mindig alátámasztod gyakorlatban, mit írok rólatok!

2021. jún. 1. 12:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!