Mennyit jogos ez a gondolkodás a párom részéről a kereszteléssel kapcsolatban?
Római katolikus vallásúak vagyunk, templomba is járunk, van egy fél éves pici babánk.
Párom nem akarja hogy most kereszteljük meg mert szerinte ez egy fontos nagy döntés és nem lehet levetni a keresztséget ezért majd ha ő úgy érzi 18 éves korába megkeresztelkedik, nincs jogunk dönteni ezzel kapcsolatban... különben is Jézus korában is felnőtt keresztelés volt
Miért ne lenne jogod...?????
Szerinted majd kiküld rátok egy kommandót az egyház, vagymi? :-DDDD
A saját lelkiismereteddel kell összhangba hozni a döntésedet. Ennyi.
A gyermek ha felnő, akkor saját egyéni döntése lesz.
Nem a szülő miatt kell "vallásosnak", vagy keresztény életet élőnek lenni, hanem saját meggyőződésből.
Maga a keresztelkedés senkinek nem menti meg az életét, csak az, ha azzal összhangban is él.
Máté 28:19,20 "Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig.”
Akkor kell megkeresztelkedni, amikor már elég érett ahhoz, hogy megértse, mit vállal a keresztelkedésével.
Ebben a szülőknek az oktatása, és a gyülekezet feladata is ebben a mederbe terelni. De a döntést neki kell meghoznia, nem másnak.
Amúgy meg simán te is megkeresztelheted, és az érvényes lesz....
"Megkeresztellek téged az Atya, Fiú és Szentlélek nevében" - ennyi.
Meg tudod keresztelni te is, ha szembe akarsz menni a pároddal.
De én inkább azt mondanám, hogy beszéljétek meg.
Szerintem nem kell 18 éves koráig várnia: ezt már akár 14 évesen értelmesen el tudja dönteni.
@ "Amúgy meg simán te is megkeresztelheted, és az érvényes lesz...."
Ez persze nem így van. Világi személy csak szükség esetén (életveszélyben) vagy külön felhatalmazással keresztelhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!