Mi az alapja annak a gondolkodásmódnak, hogy ha egyesek nem tudják valamire a választ, akkor szimplán ráfogják hogy Isten tette?
Figyelt kérdés
Én például ha valamit nem értettem vagy nem tudtam, mindig azon voltam hogy válaszokat találjak. Mások pedig úgy tűnik mintha minél több témában szeretnének tudatlanok lenni, csak hogy minél több dologra foghassák rá, hogy Isten. De mire jó az ilyen önbecsapás?2019. júl. 4. 14:06
2/9 Mansour válasza:
Mindent Isten tesz, azt is, amit amúgy értünk... :)
Ő a világ teremtője és fenntartója, egy fűszál sem nőhet az Ő akarata nélkül. A Bibliában legalábbis ez áll. De ugyanakkor persze mindennek megvan a fizikai magyarázata is, ami ugyanúgy igaz. Ha fizikai válaszokat keresünk, akkor nem elégedhetnünk meg az "istenes" válasszal, viszont ha vannak fizikai válaszaink, akkor sem felejthetjük el, hogy az egész mögött mégiscsak Isten áll. Már aki hisz benne.
3/9 anonim válasza:
Sokkal egyszerűbb mondani, hogy pl. a FIDESZ nyert, Isten így akarta. Ki tudja, hogy jobb vagy rosszabb a magyar népnek. Egy biztos én nem tehetek róla, hogy nyertek ezért ráfogom Istenre.
4/9 anonim válasza:
Hajrá MSZP! Végre valaki meg merte mondani!
5/9 A kérdező kommentje:
Példaként olyanokra gondoltam, mint hogy valaki meggyógyul egy betegségből, amibe mások jellemzően belehalnak, akkor ezt Isten tette. Vagy mondjuk túl bonyolult az evolúció, hogy valaki megértse, akkor Isten alkotta ilyenre az összes élőlényt.
2019. júl. 5. 12:52
6/9 anonim válasza:
Az a baj kérdező a hozzád hasonló "racionális" emberekkel, hogy olyan iszonyatos mértékben butának gondolod a hívőket, mint valami Borsodi cigányokat. Mondom ezt úgy hogy nem vagyok hívő. Őszintén az a szemlélet ami szerint mindennek az alapja az anyag az nem önbecsapás? Nem akarok kvantummechanikával és társaival példálózni, de még természettudomány sem a materializmust igazolja. Nincsen objektív igazság kár is keresni. Mellesleg előttem már leírták:minden történés Isten cselekedete. Mellesleg Isten létezése szintén opcionális.
7/9 tgt válasza:
Nem minden hívő buta, de azért akad néhány. Amikor nem értenek valamit, vagy a tudomány még nem tud a kérdésükre válaszolni, azt bizonyítéknak tekintik az istenük létezésére. És felkiáltanak örömmel, hogy „na ugye, még a tudósok sem tudják a választ, mert ez az isteni misztérium”. Vagy ha az evolúció elmélet valamilyen jelenséget nem tud megmagyarázni nekik, rögtön lecsapnak, és az intelligens tervezés nevű ostobaság bizonyítékát látják benne. És mindig találnak olyan részeket, amire a tudomány még nem tudja a választ. Ez táplálja a hitüket. Nem minden hívő ilyen, de azért vannak ilyenek bőven.
8/9 anonim válasza:
"még természettudomány sem a materializmust igazolja."
Miért nem?
Kifejtenéd ezt bővebben?
9/9 anonim válasza:
Hagyjad.
Ez egy új regisZtrációja lesz a 34%-os trollunknak.
Egy nap alatt 18%-ot ment le a minősítése, akkora hülyeségeket ír nyilván mindenhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!