A sok vallásnak nem egyre kéne hogy menjen?
"A sok vallásnak nem egyre kéne hogy menjen?"
Nem igazán. A nem krisztushívő embernek sátáni lelkülete van, így neki mindegy, hogy miben hisz, csak ne Jézus legyen és a Biblia.
Logikus, hogy az ellenség tervébe benne van a sok hamis vallás létrehozása is.
"Nyilván a távolság és a különböző kultùrális fejlődés és adottságok miatt lehetetlen volt, hogy egy és ugyanaz a vallás terjedjen el"
Ez így nem fedi teljesen a valóságot.
Az emberek alakították ki a maguk elképzelésére, hogy hogyan és miképpen tiszteljék az életadót. Ennek egyik Fő mozgatórugója a lázadó angyal, aki már az Éden kertben más "oktatást, vezetést" hintett el az emberek körében.
Isten számára az emberi mértékkel mért távolság, nem függvénye az igazság megmaradásának. Ahogy ma is tapasztalhatjuk ama prófécia beteljesedését, hogy minden nemzet, vagy kultúra sem akadálya az egységes Istentől kért vezetés tanítás egységes megélése.
azonban ehhez, hatalmas alázat és engedelmes szellem szükséges.
Vegyük Pl, olyan embereket először az ókorból, akik nem Izraleita születésűek voltak, még is felismerve az igaz Istent, csatlakoztak Isten népéhez, és annak erkölcsi mértékeihez.
Az első században hasonlóan, Görög, vagy bármely más származásúak csatlakoztak Isten szövetség követéhez az egységes imádatra.
Nem véletlen hozta azt a munkát feladatot Jézus, az Atyja utasítására, hogy Isten népe a Föld legtávolabbi részéig, vigyék el Isten királyságának jó hírét, és tanítsák meg nekik azt tenni amit Isten kér.
A napoknak végén pedig egy olyan igazgatás felől gondoskodott, amelyben az egységes imádat, helyre áll, a Földön élők és az égben élő angyalok között, ahogy a kezdetekben volt.
Így azon a bizonyos napon, túlélői lesznek azok Földön élők közül, kik csatlakoznak az egységes imádathoz, függetlenül hol élnek és milyen nyelvet beszélnek.
Ezt emberek maguktól képtelenek lennének megvalósítani, ehhez Isten támogatása, segítsége szükséges.
Hiszen sok emberi törekvésben ott a jó akarat, de még sem tudják megvalósítani....
Kb. 8000 vallás létezik, és ebből csak 4 az ábrahámita.
Az összes többi vallásról fogalmad sincs.
Talán előbb utána kéne nézned, mielőtt valami közöset keresel bennük.
"Mért lenne minden nem Krisztushìvő embernek sátáni lelkületű? Ez abszurd! Én már számtalan nem keresztények találkoztam és beszéltem, valahogy egyikben sem fedeztem fel a leplezetlen gonoszt"
Nyilván ezt mondod, de ez is abszurd. Egyrészt minek ismernéd el, hogy istentelen vagy, másrészt te a saját vallásod alapján értékeled a világot. Fogalmad sincs, hogyan lehet eljutni odáig, hogy belásd, hogy igez, amit mondtam. Én tudom, mert én is voltam istentelen, mint te, trollkodtam ugyanígy a keresztények ellen, tehát én ismerem a te "vallásodat", te pedig nem ismered az enyémet, mégis megítélsz (helytelenül).
"Én már számtalan nem keresztények találkoztam és beszéltem, valahogy egyikben sem fedeztem fel a leplezetlen gonoszt"
Akkor hogy lehet, hogy bűnt követ el?
Az a baj a materialistákkal, hogy a világnézetük totálisan átgondolatlan és önellentmondó
"és a leplezettet se, mert valamelyikükkell évekig barátok és ismerősök voltunk"
Tehát akkor te olyan vagy, mint Isten, ismered a múltját, jövőjét, gondolatait, indítékait, a meg nem történt lehetőségeit.
Semmi értelme annak, amiket írtál
Jó lenne összetartani, de az csak úgy lehetséges, ha fontos különbségekről nem veszünk tudomást, és elhagyjuk őket. Amik amúgy a lényeget adják. A végén túl általános és teljesen üres lenne az az egy közös vallás.
Mindenki szeretetben és békességben szeretne élni, csak az a gond, hogy erre nem létezik áldozathozatal nélküli megoldás. Mindennek ára van. Ez az emberek közötti alapvető és kibékíthetetlen ellentét lényege, hogy kinek, mikor, milyen, és mennyi áldozatot kell hoznia a közösség érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!