A sok vallásnak nem egyre kéne hogy menjen?
"Annak még kevesebb, amiket te, barátom. Engem bevétel istentelen el ( elég komoly vád, mindenféle alap nélkül) meg hogy ez egy keresztények elleni trollkodás"
Te tényleg ennyire nem ismered a kereszténység alapelveit, alapfilozófiáját? Nem személyeskedésből mondom, de ez kb. általános iskolás alapműveltség.
"bevétel istentelen el"
Ezt nem értem, de egyrészt nem vádollak, hanem csak közöltem a kereszténység alapjaiból, Isten szavából kiinduló alapigazságokat. Én is bűnös voltam, sátáni lelkületű, mint mindenki, aki nem tért még meg. Ezeket nem kellene megsértődve egyből hárítani, hisz egyrészt a vallási (kritikai) rovatba írsz, másrészt nem várhatod el, hogy hazudjunk, vagy meggyőződésünk ellen szóljunk, csak mert valamit kényelmetlen hallgatnod.
Harmadrészt, ha igazam van, akkor meg kellene térned, szeretetben épülnöd, és elvenni az örök élet jutalmát. Ez azért nem egy olyan borzalmas reszkír.
Javaslom, hogy ismerkedj a kereszténység alapjaival, mielőtt kritizálnád. De ez kb. mindenre érvényes.
"Ezzel lezárnám ezt a diskurzust, nem látom sok értelmét tovább."
Kár, mondhattál volna ellenvetést, indoklással, személyeskedés helyett:(
"egy keresztények elleni trollkodás"
Tehát a keresztényésg alapelvei kvázi keresztényellenes trollkodások? Akkor a Biblia egy keresztényellenes trollkodás?
A többiekkel mi lesz?
A lehetőséget megkapják, amit egyénileg személyesen kell eldönteniük. Amint írtam, Isten a munkatársait a Jézus által elindított munkára kiképezve, a föld legtávolabbi részéig, elviszik a lehetőséget, átadják az ismeretet, a személy pedig dönt.
A helyzet az, hogy a fanatikusokat sosem fogod tudni meggyőzni. Az az állítás- amit mind a 8000 vallás fenntart- miszerint az összes többi vallás baromság csak az enyém az igazi egy évezredes ostobaság. A vallások egyre megengedőbbek és próbálnak igazodni a fejlődő világhoz (nem sok sikerrel). Ha eléri a fejlettség a megfelelő szintet akkor már nem lesz szükség rájuk és megszűnnek remélhetőleg.
Ha ez bekövetkezik akkor meg úgysem vitatkoznak azon, hogy kinek jobb a mesekönyve csak megtanulnak békében élni és egymás javát szolgálni.
Jöhetnek az álszenteskedő lepontozások.
Ha mindenki szeretetben és békességben akarna élni, akkor az is lenne mindenhol.
A kérdés érthető, de én rosszabb színben látom a dolgot. Egyrészt ne kelljen vallás a békéhez, másrészt sok olyan vallás van, ami a tanításaiban is hordozza a rosszat. Szélsőséges példák egyes törzsi vallások ahol emberáldozat is volt.
A buddhizmusnak és a hinduizmusnak a szellemiségével van bajom, az iszlámról meg ugye mondják hogy hát a terrorista az nem igazi muszlim, de amikor elolvastam a koránt azt láttam hogy annak a könyvnek nem kellett volna megíródnia.
Persze a bibliának se, de ez egy kicsit bonyolultabb.
Nem kell ragaszkodni a szokásokhoz és a dogmatikához, sőt ezeket érdemesebb kidobni úgy ahogy vannak.
Emberiség=Ádám
Ha az emberiség nagyobb része gonosz lesz, Sátán nyer az Istennel kötött fogadáson.
Egységben vagyunk, de összeugrasztottak minket, mintha ellenségek lennénk. Ha bántod embertársad, saját magadnak is rosszat teszel, mert ő is te magad vagy.
Nem igaz, nem csak a mitokondriális Évától származunk.
Félreértetted a cikket, olvasd el még egyszer.
Ja, egyébként ez az Éva kb. 70e éve élt, az emberiség meg kb. 1 millió éve vált el a majmoktól.
Még egy dolog: ma is köztünk él egy ilyen Éva, akitől majd az összes jövőbeli ember mitokondriuma származik.
"Ha mindenki szeretetben és békességben akarna élni, akkor az is lenne mindenhol."
Szerinted van ember, aki azt akarja hogy utálják és állandó zaklatott nyugtalanságban szeretne élni?
Nem. Az emberek nagyon jól tudják, hogy a saját életükben áldozatot (lemondás, engedelmesség, mértékletesség, alázat) kellene hozniuk, de nem engedi a kényelmük és büszkeségük, hogy megtegyék.
Ez az amiben a vallásnak tökéletesen igaza van. Az anyagi dolgokra is igaz, hogy mindennek ára van, és a lelki dolgokra is. Csak ez az ár sokaknak túl magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!