Ateista vagyok. Isten mikor teremtette a világot (földet)?
Minden fanatikus azzal kezdi a mondókáját, hogy a "biblia azt írja....."
Érdekelne, hogy mikor írták a bibliát ?
Jóval a teremtés után , vagy mikor ?
"Világot" "Földet"
Közel-Keletet meg a bajor lovagrendet legföljebb... Szibériát pl. meghagyjátok a mi isteneinknek apukáim.
"Eccerűsítem" az alap kérdést.
Világ teremtése mikor ?
Biblia írása mikor ?
Pontosabban: mikor állították össze. Mert a Biblia az több könyvből áll. Alapműveltség ...
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Felesleges 20 percenként megkérdezni. 6. válasz a jó
További kérdéseidre válaszoljanak tudósok. Úgyis ezt szeretitek:
"Minden fanatikus azzal kezdi a mondókáját, hogy a "biblia azt írja....."
Ezt inkább csak az ateisták állítják
"Ateista vagyok." - Ez biztos vagy a kérdés része?
"Isten mikor teremtette a világot (földet)?" - Most a Földet vagy a világot? Esetleg a szárazföldeket, vagy a földet mint talajréteget?
"Érdekelne, hogy mikor írták a bibliát ?
Jóval a teremtés után , vagy mikor ?" - Ha érdekelt volna rákeresel. Mi az amit tudni szeretnél ezzel kapcsolatban és nem egyértelmű számodra?
Ott volt-e valaki a csillagtalan univerzum sötét méllyén és jegyzetelt miközben Isten fénypöttyöket rajzolt a végtelen űrbe? - Nem.
Ott volt-e valaki mikor pályára állította a Föld bolygót és írta közben azt amit még nem volt kinek meg hogyan meg milyen formában érthetően dokumentálni? - Nem.
Akkoriban kezdték el írni mikor még nem tudtak írni? -Nem.
Nehéz ezt végiggondolni ateistaként? - Nem, szerintem nem.
Vagy te is olyan vagy aki jobban csinálta volna? Mondjuk miért nem adta át személyesen Isten pdf. formátumban? Nem tudom mit szeretnél ezzel a kérdéssel.
Ne legyetek már ennyire értetlenek, vagy direkt csináljátok, hogy ne kelljen beismerni, hogy nem tudjátok?
Arra kíváncsi a kérdező, hogy a Teremtés és a Biblia írásának kezdete között mennyi idő telt el.
#6-os fején találtad a szeget. :)
Mindamellett , hogy nem tudják egyik időpontot sem, roppantul kíváncsi lennék, hogy ha az írást jóval később találtak fel, mind a föld teremtését, akkor vajon hogyan adták át a biblia későbbi íróinak a leírandó anyagot ?
Ha szájhagyomány alapján terjedt, akkor mind tudjuk rendkívül nagy a szórás az ily módon átadott ismereteknél, főleg, hogy hiszékenyebbek voltak az emberek.
Mindenki hozzá hazudik valamit. Olyan ez, mint a horgászatban.
Fogtam egy 15 kilós pontyot, de évek múlva már 20 kilósra emlékszem.
Érdekelne, hogy mikor írták a bibliát ?
Jóval a teremtés után , vagy mikor ?
A Biblia írását Isten, Mózes felhasználásával kezdte, a pusztai tartózkodása alatt.Hogy a Földet mikor teremtette, azt Kb lehet kiszámolni, az emberek életéveinek a számlálásával. Mózes az első könyvét i.e. 1513-körül fejezte be. Így a Föld teremtése, jóval i.e. 1657 előtt lehetett.
Vagy is a könyv írását, a Teremtés után kezdte el, rögzíteni Mózes felhasználásával.
A Biblia nem írja egy szóval sem, hogy Isten mikor teremtette a földet, tehát erre ne itt keresd a választ. Ahogy számtalan más dologról sem ír, például a magfúzióról sem tesz említést.
A Szentírás csak annyit állít, hogy Isten teremtette az egész világot. Ahogy a szent író így beszél Krisztusról:
"Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és a láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Mindent általa és érte teremtetett. Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn."
A Bibliát hosszú évszázadok alatt írták, ha jobban érdekel, akkor keress rá neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!