Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A román ortodoxok a Hiszekegy...

A román ortodoxok a Hiszekegy elmondása előtt miért mondják hogy ajtók ajtók legyetek bölcsebbek?

Figyelt kérdés
Mindig az ajtókat hívják hogy legyenek bölcsek azután le kell térdelni és elmondani a Hiszegyet románul. A www.doxologia.ro oldalon van rá válasz de nem értem románul.
2021. aug. 15. 15:14
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

#29:

Igen, igazad van, egy nagy faikont csókoltak -ha jól emlékszem- ami valami elképesztően régi volt. A pópa pedig szerbül imádkozott. Illetve volt neki egy külön kis szobája ahová órákig (!) elvonult imádkozni teljesen egyedül.

"Az nagyon jó hogy külön mennek be a nők meg a férfiak a templomba. Ahol én laktam, a református templomba is külön jöttek be a nők meg a férfiak és külön padsorban is ültek és jelenleg is úgy van. Az az igazi."

A mecsetekben is külön vannak a nők és a férfiak. Közös imádkozásra összegyűlhetnek, de akkor is külön sorban vannak a nők és a férfiak. És ez még otthon is így van a muszlimoknál !

Na csak érdekességképpen mondtam, tudom hogy nem vagy nyitott az Iszlámra.

Béke legyen Veled !

Abdullah

2021. aug. 22. 20:04
 32/42 A kérdező kommentje:

Úgy tudtam a mecsetekben nem is léphetnek be nők. De te jobban tudod mert az a vallásod.

Az a külön kis szoba az Oltár vagyis nálunk Altarnak( áltárnak ejtik) mondják. Nálunk is az Altarban imádkozik főleg esti vecerniéken, csak akkor jön ki ha tömjénez.

2021. aug. 22. 20:18
 33/42 A kérdező kommentje:
De férfi meg nő bemehet egybe meg ülhet eggyütt. Az csak Püspokiben volt ahol laktam hogy külön ültek de ott nemcsak.a református hanem a katolikus meg a baptista templomban is. Itt az ortodox a eggybe ülnek.
2021. aug. 22. 20:20
 34/42 anonim ***** válasza:

#32:

"Úgy tudtam a mecsetekben nem is léphetnek be nők. De te jobban tudod mert az a vallásod."

Persze, hogy Nők is járhatnak mecsetbe. De velük az Iszlám engedékenyebb ilyen téren. Férfiaknak kötelező péntekenként mecsetbe járniuk, Nőknek azonban nem kötelező.

Az Iszlám szerint nem lehet felesleges keveredés a nemek között, csak amennyi feltétlenül szükséges. Különben nagy lehet a kísértés valamiféle illetlen dologra.

Abdullah

2021. aug. 22. 20:32
 35/42 A kérdező kommentje:
Értem de most az ortodox a téma.
2021. aug. 22. 20:43
 36/42 anonim ***** válasza:

#35:

Úgy érzed hogy az ortodox egyhàz àll a legközelebb az eredeti krisztusi tanítàshoz ? Mondjuk hogy a legautentikusabb egyhàz szerinted ?

Abdullah

2021. aug. 22. 20:48
 37/42 A kérdező kommentje:
Össze kéne keverni az ortodox és a református vallást és kijönne a Tökéletes vallás.
2021. aug. 22. 20:51
 38/42 anonim ***** válasza:

Érdekes gondolat.

De a reformàtusoknàl minden hófehérre van festve, az ortodox vallàs viszont rengeteg szimbólumot hasznàl ahogyan te mondtad.

Mi az amit a kàlvinista-reformàtus vallàsban jobbnak tartasz ?

Abdullah

2021. aug. 22. 21:11
 39/42 A kérdező kommentje:

A kettőből kijönne egy jó vallás. Nem érdekelne mit szólna a református püspök hozzá.

KÁNON 1 Nem imadnánk Mariat meg a Szenteket meg nem imádkoznánk hozzájuk ( csak meg volna mondva hogy aki úgy érzi otthon kérheti őket) de az emlekünnepeiket megűlnénk és a tanitásaikat emlegetnénk. Ikonok volnának de nem kéne csókolni őket.

KANON2. AZ oltáriszentség legyezését Örökre Befelyeznénk!! Hiszekegy mondása közbe. Az ajtók mondása is befelyeződne,helyette a Katekumenek és a poganyokat mondanám hogy menjenek ki mert a Nagybemenet előtt a második nagy ektenia után bizony a Hívek Liturgiajak vezetnek be ami addig mi denkie volt. Én ott lennék mi T vallasalapito de aki nincs megkeresztelve, más vallású, mást hisz az Katekumen és ki kéne menjen ellenben az iteletet eszi és issza és megszentsegteleniti a hívők liturgiajat. Csak addig tartaná Mindenki liturgiajacmig felolvasnánk az EVangéliumot és elnondanánk a második nagy ekténiát,utána mondanám hogy Katekumenek távozzatok és a hívek maradjanak és bölcsesség én figyeljenek.

Bevezetném hogy az a kenyér Jézus teste,az a bor meg Jézus vére tehát hogy átalakul nemcsak emlékezés mert Jézus megmondta hogy ez az én testem, vérem. Tehát az urvacsorai dolgokat kihozatnám meg a keresztet, leterdelnénk vagyis a nép és nyilvánosan gyonnánk,megvolna az imádság rá. Azután visszavinnénk az Oltárra, mondanánk az ekténiákat ( imádságokat), addig másik pap megszentelné a kenyeret és a bort és azután énekelnek míg a másik pap bárány formára kivágná a kenyereket. Azután áldoztatnánk.

KÁNON 3. A gyakori keresztvetést és a gyakori tömjénezést Mndörökre !! Befelyeztetném!! Csak akkor kéne keresztet vessünk mielőtt az imádság sorozatokat ( ekténia) elkezdenénk és mikor befelyeznénk, Miatyánk ( közben amikor mondod hogy szabadits meg a gonosztól), Hiszekegy (közben amikor mondanánk hogy az Atyával eggyütt dicsőitjuk a Fiút meg a Szentlelket) elején és végén, meg ahányszor a Szentháromságot emlegetnénk vagy Istent, Szentháromságot dicsőitenénk.

Tömjénezni Csak Az Ikonok Előtt Tömjéneznék de kitalálnék egy szöveget amivel mondanám az embereknek hogy jöjjenek a tömjénhez,tegyék oda a kezüket és vessenek keresztet, én meg logatnám. Aki akarna odamenni aki nem az nem. Nem mennek.az embereket tömjéneznek hanem Odamennének az emberek. Bevezetném ( a református + ortodox vallásba amit én alapitanék ha tudnék) a Kisbemenetet a Bibliában.es a Nagyot a Kenyérrel és Borral. Kisbemenet, Nagybemenet és Áldoztatás után az ikonok előtt tömjéneznék és mondanám vagyis énekelnek hogy Szeretett hívein gyertek és vegyétek a Szentlélek illatát vagy mit tudom én...amit jelképez a tömjén azt mondanám,úgy hívnám az embereket.

KÁNON 4. Kisbabákat úgy keresztelnénk hogy a nyakáig bemeritenenk őket,és nem egészen hogyne legyen fulladás veszek, a fejére meg ontenénk szenteltvizet. Utána megkennénk olajjal és borba áztatott kenyeret tennénk a szájukhoz hogy jogosak legyenek a Szentségekre mert bevezetném a 7 szentséget a 2 helyett. Mikor 14 évesek lenne ék akkor konfirmálnának tehát megvallanák a hitüket. Én mint vallasalapito elmondatnam velük a Hiszekegyet azután kérdezném őket a vallasunk pontjairól mint a kő formációban és aztán meg kéne fogadják hogy hisznek az Istenben, Anyaszentegyház parancsait betartják és a Satánnak ellentmondanak és nem térnek más vallásba ami a kárhozatba visz. Az ortodox egyház 7 parancsát bevezetnenk.

Én egy ilyet képzelem el, én volnék.a vallasalapito és az ortodox, református keveréke volna. A Szememben ez volna Az Egyetlen Igaz Üdvözítő vallás. És aki mégis eltérne más vallásba (mivel a pápát is meg a pátriárkát is elismerné a Szent, Egyetemes és Apostoli Egyházam) azt kiátkozták mert behoznám az anathemiat és mivel pápa is pátriárka is kiatkozna ezért a katolikus, ortodox,református nem volna szabad fogadja ezért csak a karhoztato neoprotenstánsok maradnának akiket szintén olyannak tekintenünk akik apostaták. Az ilyenek be se léphetnének a templomomba meg Evangeliumhírdetésig sem mert Aranyszájú Szent János tanítása szerint az eretnekekkel nem szabad egy közösségben lenni. Számítógépes rendszerben tartanánk nyilván akár a Híveimet hogy ki hogy néz ki, hogy hívják, stb, volna kamera az egész templomban és ha bejönnek egy olyan akkor kitennénk. Az ordogűzést is bevezetnék meg a kolostorokat. Ha valaki a hiveim közül ellentmondana bezáratnám kolostorba ha mégsem lenne engedelmes,megbánó akkor jönne a kiatkozás.

Az 100% hogy az Egyházak.lenne az Üdvözítő Igaz Vallás ami által a mennybe kerülünk

2021. aug. 22. 21:33
 40/42 A kérdező kommentje:
Ritkább Keresztvetés, ritkább tomjenezes illetve nem a néphez menni vele, legyezéses ajtók mondásának leszokása, 14 éves korban konfirmalasi amikor mindenki megtanulja a teológiai tételeket és felkerdezném. Onnantól jogosultak lenne ék.a 2 szín alatti áldozata, addig csak kenyeret ehetnének ami nem borba áztatott. A fehér falakra lehetne ikonokat festeni még tenni és nem kéne csókoljak őket meg imádkozzunk hozzájuk csak Istenhez.
2021. aug. 22. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!