Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert hisznek az emberek...

Miert hisznek az emberek olyan meseket mint Noe barkaja?

Figyelt kérdés

Egy kis logikus gondolkodassal izekre lehet szedni ezt a sztorit.

Pl. hogy fert el tobb millio allat rajta es ha max het darabot vittek egy fajta allatbol akkor a mai allatok hogy nem verfertozottek?

Erdekes hogy a ragadozok nem vadasztak le pl. a zebrakat, gazellakat stb.

Erdekes minden allat tul elte hogy egy barkan kellett lennie ki tudja meddig (mivel egy ilyen vilag meretu aradas nem tunik el egyik naprol a masikra)

Es ha jol tudom mindenki meghallt aki nem a barkan tartozkodott ami erdekes hiszen a nagy jot akaro isten meg gyerekeket is fel volt kepes aldozni es azt is jelenti hogy a mai emberek attol a par embertol szarmazik akik a barkan voltak.

2021. aug. 13. 01:39
 161/171 Darkmoon80 ***** válasza:
49%

158!

Tudod, te annyira ostoba vagy, hogy az már fáj.

Szerinted a tengervíz miért sós, és mikor lett azzá?

2021. szept. 16. 17:03
 162/171 Darkmoon80 ***** válasza:
49%

158!

Bonyolult keresztkérdés! Az általános iskolát elvégezted már?

2021. szept. 16. 17:05
 163/171 Darkmoon80 ***** válasza:
94%
Alapvetően nem bántásból kérdezem, csak ha valaki ennyire nincs tisztában természettudományos alapfogalmakkal és hiányoznak belőle az általános műveltségnek még az alapjai is, akkor felvetődik ez a kérdés. Annak megfelelő módon próbálom majd a hozzászólásomat megfogalmazni, hogy lehetőleg te is megértsd.
2021. szept. 16. 17:10
 164/171 anonim ***** válasza:
95%

"Hogy a fenébe lett volna iható a víz ha összekeveredett az óceánokkal és a tengerekkel?"

Az állat tetemek és az emberi maradványok se segítettek a víz minőségén

2021. szept. 16. 17:46
 165/171 Darkmoon80 ***** válasza:
92%

Nem, de az főzéssel ihatóvá lehet tenni. Nem guszta mondjuk, de attól meg iható.

(ja, tűzifa is volt elég a hajón???)

2021. szept. 16. 19:00
 166/171 anonim ***** válasza:
96%

Én értem, hogy az amerikai szerző kiszámolta, hogy hogy fértek el a párosujjú patások meg a szárazföldi emlősök, de pl. rovarokból több mint egymillió fajt írtak eddig le. Azokat hogyan vitte fel Noé?

Egyéb ízeltlábúakról - pókszabásúakról, ikerszelvényesekről - nem is beszélve.

(Gondolom, most jön az, hogy ezek nem állatok, mert nem négy lábuk van és túl kicsik.)

Madarakból is van vagy 9000 faj, azt hiszem. Hüllőkből van vagy 8000. Emlősökből 5 és fél ezer. Láttam azt a hajót egyébként Hollandiában. Szép nagy meg minden, de ne mesélje be nekem senki, hogy elfér rajta 5400 emlősfajból kettő :D A többiről nem is beszélve.

Nagyon gyermeteg az, aki ezeket a sztorikat szó szerint elhiszi. A mítoszok arról szólnak, hogy az emberek az akkori tudásszintjük alapján értelmezik a világot. Elég nevetséges dolog Darwin után szó szerint értelmezni a Biblia teremtéstörténetét. Ha nem tévedek, azt se nagyon hiszi már el senki, hogy a villámokat Zeusz idézi elő és hogy a Nap az Héliosz tüzes szekere. Nem tudom, honnan ered ez az amerikai trend, hogy a Bibliát szó szerint kell értelmezni, de biztos vagyok benne, hogy már a középkori skolasztikusok se betű szerint hitték ezeket. Az eredetmítoszok nem azért vannak, hogy a tudomány alternatívájaként magyarázzák a világot.

2021. szept. 16. 19:11
 167/171 Darkmoon80 ***** válasza:
95%
Miért, szerinted a dél amerikai lajhár miképpen jutott el Noéhoz? És azután az Ararátról haza???
2021. szept. 16. 20:24
 168/171 Célpont... ***** válasza:
3%
Persze kisfiam, miután levezeted nekem az immunrendszer véletlen felépülésének a lépéseit, rögtön megsugom a választ a pofonegyszerű kérdéseidre.
2021. szept. 17. 13:59
 169/171 anonim ***** válasza:
88%
Magyarul te se tudod a kérdéseire a választ ami azt jelenti hogy a drága hőnáhított bibliád se vagyis isten se mert ugye a bibliába az ő szava van tipikus keresztény vagy akit ha valami bonyorultabbról kérdeznek rögtön mentegetőzik
2021. szept. 17. 15:08
 170/171 Darkmoon80 ***** válasza:
80%
Kreatti, ne erőlködj, csak értelmes emberrel állok szóba.
2021. szept. 17. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!