Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miert hisznek az emberek...

Miert hisznek az emberek olyan meseket mint Noe barkaja?

Figyelt kérdés

Egy kis logikus gondolkodassal izekre lehet szedni ezt a sztorit.

Pl. hogy fert el tobb millio allat rajta es ha max het darabot vittek egy fajta allatbol akkor a mai allatok hogy nem verfertozottek?

Erdekes hogy a ragadozok nem vadasztak le pl. a zebrakat, gazellakat stb.

Erdekes minden allat tul elte hogy egy barkan kellett lennie ki tudja meddig (mivel egy ilyen vilag meretu aradas nem tunik el egyik naprol a masikra)

Es ha jol tudom mindenki meghallt aki nem a barkan tartozkodott ami erdekes hiszen a nagy jot akaro isten meg gyerekeket is fel volt kepes aldozni es azt is jelenti hogy a mai emberek attol a par embertol szarmazik akik a barkan voltak.

2021. aug. 13. 01:39
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/171 A kérdező kommentje:
Azt hiszem 4000-4500 evet emlegetnek azt hiszem.
2021. aug. 15. 21:56
 112/171 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
Igen, csak az bibis.
2021. aug. 15. 22:57
 113/171 Godaime ***** válasza:
100%
Nem számít milyen dátumot mondanak, nincs az a régészeti lelet amely alátámasztaná a véleményüket.
2021. aug. 15. 23:01
 114/171 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
A helyi jelenséggel kapcsolatban megemlíteném, hogy ez az értelmezés ellentétes a Bibliával!
2021. aug. 15. 23:02
 115/171 A kérdező kommentje:
Marmint?
2021. aug. 15. 23:07
 116/171 Darkmoon80 ***** válasza:
68%

A Biblia -mint Isten által sugallt mű- Isten egyértelmű akaratát fejezi ki az EGÉSZ emberiség kiirtására.

Nincs mellébeszélés:

"

6 Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében.

7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.

"

Egyértelmű az akarat minden(!) ember kiirtására (kivéve a kivételezetteket).

Tehát bárhol is élt ember, ott az özönvíznek pusztítani kellett.

Éppen ezért fontos a történet időbelisége, mivel az emberiség történelmében leletekkel alátámasztva jól követhető az egyes embercsoportok elhelyezkedése a Földön.

A kérdés tehát az, hová is fér bele történelem folyamatába a népesség kihalása és a Föld újra betelepítése?

A mikor szempontjából fontos kritérium:

Ekkor már tudott számolni az ember több százig, ismerte a sing mértékegységet, ismerte a szurkot és olyan szerszámokkal és hajóépítési ismeretekkel rendelkezett, melyek lehetővé tették a bárka megépítését.

"

14 Csinálj magadnak bárkát gófer fából, rekesztékeket csinálj a bárkában, és szurkozd meg belől és kivűl szurokkal.

...

16 Ablakot csinálj a bárkán, és egy singnyire hagyd azt felülről; a bárka ajtaját pedig oldalt csináld; alsó, közép, és harmad padlásúvá csináld azt.

"

Legkorábbi szóba jöhető időszak (amikor a szerszámok készítéséhez szükséges a fémmegmunkálás megjelent):

"

KORAI ÉS KÖZÉPSŐ BRONZKOR Kr.e. 2 700–Kr.e. 1 600 – 6. vitrin

Az időszámításunk előtti 3. évezred első felének közepétől egy új korszak vette kezdetét térségünkben, amelyet egy új technológia eredményeként előállított fémről bronzkornak neveznek. Maga a bronzművesség közel-keleti előzményekre vezethető vissza, az egyik első, jelentősebb bronzleletet Nahal Mishmarból ismerjük Kr.e. 3 500 előttről. Mezopotámiában ez már az írásbeliség kezdete.

"

[link]

Persze lehetne meditálni még a felhasznált anyagmennyiségen is (kis számolással kiderítheted, mennyi fára is volt szükség a hajó elkészítéséhez

(gyalult vagy faragott deszkák, gerendák a belső vázhoz.

a deszka legyen legalább 3 de inkább 5 cm vastag!)

2021. aug. 16. 02:02
 117/171 A kérdező kommentje:

"7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem."

A nagy mindent lato ur meg se latta elore hogy az o kis izlesenek nem fognak az emberek teteszeni. Mas reszt a kedves isten bele esik abba a hibaba hogy mindent fekete fehernek lat ketszeresen (minden embert rossznak lat es raadasul nincs kivetel szamara az emberek kozott)

2021. aug. 16. 11:33
 118/171 anonim válasza:

Jó kis vita volt!

Összefoglalva, tehát nem derült ki hogy Noé bárkája megtörtént-e, viszont arányokban/százalékban inkább a hamis felé húz a bizonyítékokat (ill. azok hiányát) tekintve.

De én hiszem azt, hogy a tudomány előbb-utóbb választ fog adni minden felmerülő kérdésre...

2021. szept. 1. 14:56
 119/171 A kérdező kommentje:

Bocsi 118 de ez a sztori egyszeruen suletlenseg.

Olyan mintha azt mondanam:

Elmentem a boltba es az utcan egy Ferrari 130 hajtott felem de en at tripla szaltoztam folotte majd 2 meterre tolem megallt es 1 oroszlan szallt ki belole. Bocsanatot kert tolem hogy majdnem elutott majd elvitt a boltba.

Ezt se tudja megcafolni a tudomany?

2021. szept. 1. 15:04
 120/171 Darkmoon80 ***** válasza:
94%

"Összefoglalva, tehát nem derült ki hogy Noé bárkája megtörtént-e ..."

Mi a véleményed akkor egy olyan feltételezett történelmi eseményről, ami a történelem során soha nem történhetett meg?

(Pl a hunok elfoglalták az egész világot).

Ha a történelem során erre nem lehetett(!!!) lehetőség (mert mindig, minden korszakban voltak dokumentált nem hun birodalmak), akkor a feltételezett esemény bekövetkeztét el kell vetni, nemde?

Így, mivel az özönvíz semmilyen korszakban nem következett be (nincs nyoma), akkor el kell vetni egyértelműen.

2021. szept. 7. 17:25
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!