Miert hisznek az emberek olyan meseket mint Noe barkaja?
Egy kis logikus gondolkodassal izekre lehet szedni ezt a sztorit.
Pl. hogy fert el tobb millio allat rajta es ha max het darabot vittek egy fajta allatbol akkor a mai allatok hogy nem verfertozottek?
Erdekes hogy a ragadozok nem vadasztak le pl. a zebrakat, gazellakat stb.
Erdekes minden allat tul elte hogy egy barkan kellett lennie ki tudja meddig (mivel egy ilyen vilag meretu aradas nem tunik el egyik naprol a masikra)
Es ha jol tudom mindenki meghallt aki nem a barkan tartozkodott ami erdekes hiszen a nagy jot akaro isten meg gyerekeket is fel volt kepes aldozni es azt is jelenti hogy a mai emberek attol a par embertol szarmazik akik a barkan voltak.
A Biblia -mint Isten által sugallt mű- Isten egyértelmű akaratát fejezi ki az EGÉSZ emberiség kiirtására.
Nincs mellébeszélés:
"
6 Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében.
7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.
"
Egyértelmű az akarat minden(!) ember kiirtására (kivéve a kivételezetteket).
Tehát bárhol is élt ember, ott az özönvíznek pusztítani kellett.
Éppen ezért fontos a történet időbelisége, mivel az emberiség történelmében leletekkel alátámasztva jól követhető az egyes embercsoportok elhelyezkedése a Földön.
A kérdés tehát az, hová is fér bele történelem folyamatába a népesség kihalása és a Föld újra betelepítése?
A mikor szempontjából fontos kritérium:
Ekkor már tudott számolni az ember több százig, ismerte a sing mértékegységet, ismerte a szurkot és olyan szerszámokkal és hajóépítési ismeretekkel rendelkezett, melyek lehetővé tették a bárka megépítését.
"
14 Csinálj magadnak bárkát gófer fából, rekesztékeket csinálj a bárkában, és szurkozd meg belől és kivűl szurokkal.
...
16 Ablakot csinálj a bárkán, és egy singnyire hagyd azt felülről; a bárka ajtaját pedig oldalt csináld; alsó, közép, és harmad padlásúvá csináld azt.
"
Legkorábbi szóba jöhető időszak (amikor a szerszámok készítéséhez szükséges a fémmegmunkálás megjelent):
"
KORAI ÉS KÖZÉPSŐ BRONZKOR Kr.e. 2 700–Kr.e. 1 600 – 6. vitrin
Az időszámításunk előtti 3. évezred első felének közepétől egy új korszak vette kezdetét térségünkben, amelyet egy új technológia eredményeként előállított fémről bronzkornak neveznek. Maga a bronzművesség közel-keleti előzményekre vezethető vissza, az egyik első, jelentősebb bronzleletet Nahal Mishmarból ismerjük Kr.e. 3 500 előttről. Mezopotámiában ez már az írásbeliség kezdete.
"
Persze lehetne meditálni még a felhasznált anyagmennyiségen is (kis számolással kiderítheted, mennyi fára is volt szükség a hajó elkészítéséhez
(gyalult vagy faragott deszkák, gerendák a belső vázhoz.
a deszka legyen legalább 3 de inkább 5 cm vastag!)
"7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem."
A nagy mindent lato ur meg se latta elore hogy az o kis izlesenek nem fognak az emberek teteszeni. Mas reszt a kedves isten bele esik abba a hibaba hogy mindent fekete fehernek lat ketszeresen (minden embert rossznak lat es raadasul nincs kivetel szamara az emberek kozott)
Jó kis vita volt!
Összefoglalva, tehát nem derült ki hogy Noé bárkája megtörtént-e, viszont arányokban/százalékban inkább a hamis felé húz a bizonyítékokat (ill. azok hiányát) tekintve.
De én hiszem azt, hogy a tudomány előbb-utóbb választ fog adni minden felmerülő kérdésre...
Bocsi 118 de ez a sztori egyszeruen suletlenseg.
Olyan mintha azt mondanam:
Elmentem a boltba es az utcan egy Ferrari 130 hajtott felem de en at tripla szaltoztam folotte majd 2 meterre tolem megallt es 1 oroszlan szallt ki belole. Bocsanatot kert tolem hogy majdnem elutott majd elvitt a boltba.
Ezt se tudja megcafolni a tudomany?
"Összefoglalva, tehát nem derült ki hogy Noé bárkája megtörtént-e ..."
Mi a véleményed akkor egy olyan feltételezett történelmi eseményről, ami a történelem során soha nem történhetett meg?
(Pl a hunok elfoglalták az egész világot).
Ha a történelem során erre nem lehetett(!!!) lehetőség (mert mindig, minden korszakban voltak dokumentált nem hun birodalmak), akkor a feltételezett esemény bekövetkeztét el kell vetni, nemde?
Így, mivel az özönvíz semmilyen korszakban nem következett be (nincs nyoma), akkor el kell vetni egyértelműen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!