Miert hisznek az emberek olyan meseket mint Noe barkaja?
Egy kis logikus gondolkodassal izekre lehet szedni ezt a sztorit.
Pl. hogy fert el tobb millio allat rajta es ha max het darabot vittek egy fajta allatbol akkor a mai allatok hogy nem verfertozottek?
Erdekes hogy a ragadozok nem vadasztak le pl. a zebrakat, gazellakat stb.
Erdekes minden allat tul elte hogy egy barkan kellett lennie ki tudja meddig (mivel egy ilyen vilag meretu aradas nem tunik el egyik naprol a masikra)
Es ha jol tudom mindenki meghallt aki nem a barkan tartozkodott ami erdekes hiszen a nagy jot akaro isten meg gyerekeket is fel volt kepes aldozni es azt is jelenti hogy a mai emberek attol a par embertol szarmazik akik a barkan voltak.
Itt, a mi világunkban nem létezik az a fogalom, hogy az ősrobbanás "előtt".
Az pedig, hogy egy esetleges másik világban mi volt, ha az ősrobbanás onnan származik - nem tudjuk.
Válaszoló. Nekem egy kérdésem van. Ha tudsz válaszolni, elhiszem, hogy a Biblia nem mese.
Mi volt isten előtt?
"Kérdező. Nekem egy kérdésem van. Ha tudsz válaszolni, elhiszem, hogy a Biblia mese.
Mi volt az ős robbanás előtt?"
Ez a ketto sehogy sem fugg ossze!
Ha nem tudom a valaszt akkor automatikusan minden igaz a Bibliabol? Akkor a Koran is igazat ir es a gorog istenek is leteznek?
A barkas sztorinak minden resze egy ostobasag es az is marad, fuggetlenul az osrobbanastol.
"Kérdező az a baj, hogy sötét vagy és buta is, nincs tapasztalatod sem allattartas sem növények terén csak okoskodsz de nem vagy okos."
De te gyerek. Gyere ülj le mellém mesélek valamit annak hogy ért e az állattartáshoz vagy a növényekhez az nem változtat azon a tényen hogy 16.000 állat plussz 8 ember nem fér el semekkora hajón tekintve hogy az elefántok jó nagyok meg a zsiráfok is meg úgy a nagyobb állatok (ó és a mekkora a belmagasság mert akkor a zsiráfokra visszatérve elég szűkös lehet.
154-es!
Hagyjad csak, o egy troll, ilyen hulye senki sem lehet.
Mashol is lattam, felismerem mert ket pipaja van. Altalaban latom a vallassal kapcsolatos kerdeseknel.
Azt is gyakran mondja hogy vki semmit sem ert vmihez vagy hogy o vmiben szakerto.
Nem újra éleszteni akarom a vitát (Kreattival ez felesleges időtöltés, NE etesd a trollt) csupán a témán valóban elgondolkodóknak jegyzem meg, az élelem mellett eddig nem említett súlyosabb probléma is akadt a történettel: a vízhiány!
Tudom elsőre nem tűnik annak, de a tengervíz ihatatlan, az esővíz szintén nem alkalmas hosszú távon ivásra, mivel Noénak nem hiszem, hogy volt tudása az ionháztartás zavarainak okáról.
A víz tárolása a középkori tengerészet egyik komoly problémája volt a hosszabb hetekig tartó tengeri utak alkalmával. (A másik a skorbut, ami a C vitamin hiánya miatt lépett fel, de ezt hagyjuk.)
A víz ugyanis sok helyet foglal (nem lehet kiszárítva elvinni), nem összenyomható és nehéz is. ( A hajót nem lehet vízzel megtölteni, mert akkor elsüllyed, de még előbb belefulladnak a benne tartózkodók.)
Mellesleg egy elefánt NAPI vízszükséglete:
"Egy hűvös napon egy elefánt átlagosan 325 liter vizet forgatott át a testén, míg egy meleg napon átlag 427 literre nőtt a mennyiség."
Ez két elefántot és 380 napot számolva: 2*375*380=
285 köbméter víz. 100 literes hordóval számolva 2850 darab vizes hordó.
Ezúttal még semmilyen más állat és ember nem ivott egy korty vizet sem, pedig egy tehén vízfogyasztása:
" A szárazon álló tehén csak 40—50 liter vizet fogyaszt naponta,".
És a tehénhez hasonló méretű emlősből is van szép számmal.
Ja, és a vizet oda kellett vinni az állatok itatójába!!!
"a vízhiány!"
Nem volt sós a víz, iható volt. De ahogy téged látlak, Nóé sokkal okosabb volt mint te. A nyomába se érsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!