Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek a drogok a Sátán...

Szerintetek a drogok a Sátán fennhatósága alá tartozik?

Figyelt kérdés

2021. aug. 6. 19:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
15%

Allah térdre fog kényszeríteni, legkésőbb a Feltámadás Napján, ha így folytatod. Minden hatalom az övé az egekben és a Földön.

Allah büntetése rettenetes.

Nézd ha fantasy filmet szeretnék nézni, majd megteszem, nem kérem regényként. :D

Szerintem most már tényleg elég volt ennyi, eleget szerepelhettél.

Abdullah

2021. aug. 9. 20:55
 62/75 anonim ***** válasza:

Oh.Persze te fenyegethetsz allahkal?

A Sátánt tisztelik és félik az idők kezdete óta.Ha büntet,keményebben teszi azt bármelyik istennél.Ő is angyal volt egykor és az angyalok voltak isten öklei.Megkapta ezt a világot és nem várt módon le is uralta.Nem látod,hogy csak vigasz a vallásod ez ellen hiúságba csomagolva?

Nincs jogod mást tenni, mint amit akarsz.Cselekedj, és senki nem mond nemet.

Az erősek törvénye ez,a mi törvényünk a világ öröme.És kitárul előtted a világ és oly magasságokban szárnyalhatsz ahová más halandó nem jut el.

És mint írtam az én lelkem nem azon a pályán játszik ahová allah ostora elérne...

2021. aug. 9. 21:41
 63/75 Godaime ***** válasza:
Te amúgy trollkodsz vagy tényleg Sátánista vagy?
2021. aug. 9. 22:02
 64/75 anonim ***** válasza:
Tényleg.Bár lehet,hogy túltoltam a szimbolikát Abdullahnak...
2021. aug. 9. 22:50
 65/75 Godaime ***** válasza:
8%
Hát megtudom érteni miért, a Biblia Istenéhez képest ő egy szent és nagyon rossz színben van feltüntetve. Ettől függetlenül azonban az ő létezésére sincs semmi bizonyíték.
2021. aug. 9. 22:59
 66/75 anonim ***** válasza:
100%

Nem is akartam bizonygatni Abdullahnak,ő fenyegetett allah bosszújával míg én próbáltam erkölcsi és némiképp profán filozófiai síkon tartani az érveimet.A mondandóm számomra Sátán nélkül is megáll,a nézeteim természetesebbnek hatnak,ellenben az "allah kegyetlen büntetése rettenetes" ijeszgetéssel.

Végső elszámolás,menny és pokol csak a tömegek vigasza,azoké akik észre sem veszik,hogy pl. a koránt úgy cipelik a hátukon mint egy zsák téglát ahelyett hogy eldobnák.

2021. aug. 10. 06:17
 67/75 anonim ***** válasza:

"Ha isten távol van azért mert e világ istene Lucifer."

Semmi értelme Lucifert követni, mivel mint írod e világot vezeti (távútra). E világ pedig elfog pusztulni. Így vagy úgy, de be fog következni, ez tény. Ha csupán e világon van hatalma, akkor ezzel a világgal vége is lesz, neki is és a követőinek is.

"Az isten kérdést bármerről is közelítsük csak oda jutunk, hogy Lucifert kellene imádni." Miért is?

"Ha közel van akkor ugyebár rossz isten, tehát megint Lucifernél kötünk ki." Miért lenne rossz isten? Mihez képest? Luciferhez képest? Ha tegyük fel "rossz isten", abból hogyan következik, hogy Lucifer "jó isten" vagy jobb? A keresztény tanítások szerint, a Sátán hazug és hazugság atyja, aki emberölő volt kezdetektől fogva. Ez mennyivel jobb?

"Lucifer ezekért a dolgokért nevet az emberi fajon, főleg a keresztényeken, mert azt hiszik többek, mint amik és úgy gondolják legyőzhetik Őt és ellenállhatnak Neki." Na, ezt kötve hiszem. A keresztényeket talán különösen nem kedveli, de hogy röhögne rajtuk... Jézuson is röhög? Biztos nem. Ha ismered a Bibliát, akkor Jézus azon szavait is ismerned kell, amikor azt mondja, hogy e világ fejedelme megítéltetett és hogy ő legyőzte a világot. A keresztényeknek nem kell legyőzniük Sátánt, Jézus már legyőzte. Egyszerűen csak oldalt kell választani.

"A fenntebb írt történetnél maradva a kígyó kegyetlen volt?A tanulság az lenne,hogy csak az asszony szempontjából." A kígyó hálátlan az biztos.

Amúgy ha nem tagadhatjuk meg magunkat, a saját természetünket, akkor hogyne lehetnénk szabadok? Amit írsz igazából szolgaság és engedelmesség, nem szabadság. A világ gonosz, tehát én is gonosz leszek, vagyis aláveted magadat a világ akaratának.

"Tényleg.Bár lehet,hogy túltoltam a szimbolikát Abdullahnak..."

Igazán meglepő. Annyi mindent összeírtál, hogy nehéz elhinni, hogy ezt komolyan gondolod és nem csak Abdullah válaszain szórakozol. Inkább tűnsz egy tipikus itt írogatónak, akinek nem tetszik, hogy nem szexelhet fűvel-fával a keresztények szerint és ezért hőbörög.

2021. aug. 10. 21:38
 68/75 anonim ***** válasza:

Különösen visszataszító számomra amikor a sátánista hozzászóló, arra buzdít mindenkit hogy nyugodtan használják az erejüket és nyomják el a gyengébbeket. Nyíltan hirdeti hogy gonosznak lenni a legjobb dolog.

Ezt követően, pedig elhinti a végén, hogy ő tulajdonképpen csak a szabadság mellett van. És a vallások elnyomják az emberek szabadságát. De korábban nem csupán erről beszélt.

Gusztustalan az egész.

Abdullah

2021. aug. 10. 21:51
 69/75 anonim ***** válasza:

Nem is nagyon beszéltem másról csak erről a világról,és megértem a mondanivalóm keresztényi interpretációját ami az ellenvetéseid alapja.

Mi fordítja el az embereket jehovától?! Egész egyszerűen az, hogy sokszor az alapvető igényeket sem tudják megvalósítani és még amit elvár tőlük az meghaladja a lehetőségeiket és dönteni kell. Vagy élnek vagy halálon túli mennyországért hajtanak, amiről csak hitük van de bizonyságuk nincs. Türelemre int a kereszténység, de arról megfeledkeznek, hogy az élet véges és az idő egyre csak múlik. Ha abban bíznánk, hogy isten majd megadja azt, amire vágyunk, akkor az életünk nagy része csak várakozással telne el. Főként az érzelmeknek adnak teret, ami nem baj, de tudvalevő, hogy az érzelmek befolyásolják a józan gondolkodást, úgy mint a szerelem, a gyűlölet, a féltékenység stb. Pedig épp a józanságról papolnak folyton. Bűnök és bűnök közt hatalmas különbség van, vannak valós és mondvacsináltak.Lényegében mi is a jót akarjuk elérni magunknak, de mindenféle korlátozás és szabályok nélkül, ami a keresztény istennel elérhetetlen lenne, mivel ezer olyan tiltás van a törvényeikben, mik gátolnák a kitűzött célok elérését. Sok esetben épp azok miatt mondanak le terveikről a keresztények, amik jók lennének nekik, mert nem fér bele a hitük kereteibe, inkább választják az önsanyargatást és végignézik, amint helyettük más élvezi azokat a dolgokat, amikre legbelül ők is vágynak. Észre sem veszik, hogy az élet elmegy mellettük, pedig az szabályok nélkül is elég nehéz.

Bűnnek tartják még azt is, hogy az emberek hajszolják az élvezeteket. Ez sem véletlen, hiszen mindenki tudja, hogy a boldogság mulandó dolog és mindenki tudja azt is, hogy hol találná meg azt, ezért próbálják meg az igazi örömöt, amit nem kaphatnak meg különböző dolgokkal kipótolni, hogy az annak hiányát okozó űrt kitöltsék, ki helyesen, ki helytelenül. Az egoizmust sem helyesli a keresztlény tanítás de miért?! Hiszen egy énközpontú egy és egyedüli istent imádnak, ki a példaképük és a céljuk az, hogy eggyé váljanak az ő lelkével. Tudjuk az emberek igényei, óhajai nem mindig egyeznek a bibliában leírt dogmákkal, amik lehetnek végső soron jók is. Miben is bízhatnának?

2021. aug. 10. 21:52
 70/75 anonim ***** válasza:

"Ezt követően, pedig elhinti a végén, hogy ő tulajdonképpen csak a szabadság mellett van. És a vallások elnyomják az emberek szabadságát. De korábban nem csupán erről beszélt."

Lucifer megmutatja az utat mindenkinek a tudásához, odaadásához és lehetőségeihez mérten. A sátánizmus tehát Lucifer követése, az ember szabad akaratának kiteljesítése, valamint Jehova tanainak elvetése, amely nem más, mint az emberi test és lélek halálos béklyója.

2021. aug. 10. 21:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!