Szerintetek a drogok a Sátán fennhatósága alá tartozik?
1. Nem akarok győzni a Sàtànnal szemben. Nincs hozzà közöm.
2. Nem vàrom el Istentől, hogy a Földön ne legyen gonoszsàg. Ez is egy óriási baklövésed.
Az Iszlàm az élet vallàsa. Jó ember leszel, de mentes azoktól az életszerűtlen elemektől amik a kereszténységet jellemzik.
Azért is lettem muszlim, mert hàlàs vagyok Allahnak a sok jegyért amiben részesített engem. Boldogan szolgàlom Őt.
A feltételezéseid hamisak. Tévúton jàrsz. Iblisz az örök Tűzbe fog vinni téged. Ne engedd.
Abdullah
1. Csak szeretnéd,hogy ne legyen hozzá közöd mivel ha vesztesz vele szemben téged vár az örök tűz.
2.Pedig ez adná az egyetlen értelmét a létének,a másik lehetőség,hogy tetszik neki amit lát.Állítólag a világot isten saját gyönyörködtetésére teremtette. Ha ez így van akkor milyen lélek lehet az ő lelke ha ebben a világban gyönyörködik? És nem tesz semmit a jobbá tétele érdekében. Ha a tv-n hangyás a kép próbálom beállítani nemde?!Talán nem akarja vagy nem tudja mivel mégsem ő az isten csak a neve az?
3.Jó ember iszlám nélkül is lehetsz,azt gondolon nem állitod,hogy aki nem iszlamista az csakis gonosz vagy értéktelen arra,hogy ne szívja meg a végén a pokolban.
A kereszténység életszerűtlenségeben minden bizonnyal egyetértünk de a feltételezéseim nem hamisak.Lucifert a fény angyalaként tisztelik hívei, kiknek kötöttségek nélkül, fényt hoz az életükbe s a bűntudat kizárásával beteljesíti azon vágyaikat, melyeket az emberek által elfogadott istenek, vagy még a társadalom is bűnös, nem elfogadott dolgoknak ismer el.
Képmutatásból...
".Pedig ez adná az egyetlen értelmét a létének,a másik lehetőség,hogy tetszik neki amit lát.Állítólag a világot isten saját gyönyörködtetésére teremtette. Ha ez így van akkor milyen lélek lehet az ő lelke ha ebben a világban gyönyörködik? És nem tesz semmit a jobbá tétele érdekében. Ha a tv-n hangyás a kép próbálom beállítani nemde?!Talán nem akarja vagy nem tudja mivel mégsem ő az isten csak a neve az?"
Köszönöm, hogy megosztod velem belső töprengéseidet. Akkor mégegyszer mondom, Allahnak NEM "kötelessége", hogy itt "jobbá tegye" a földi életet. Ilyet csak az ostobább keresztények várnak Istentől, mert az értelmesebbje közölük sem várna ilyesmit.
"Jó ember iszlám nélkül is lehetsz,azt gondolon nem állitod,hogy aki nem iszlamista az csakis gonosz vagy értéktelen arra,hogy ne szívja meg a végén a pokolban."
Ugyan én nem ítélkezhetek mások felett, azt csak kizárólag a Magasztos Allah fogja megtenni.
A Korán tanúsága szerint azonban, akik nem hisznek az Egyetlen Istenben, vagy bármit is társítanak mellé az imádatban, azok bizony a pokol tüzére kerülnek, és az örökké valóságig ott fognak szenvedni, sohasem halnak meg ott, és szenvedésük sosem fog véget érni.
Aki nem hisz az Egyetlen Istenben, az lehet akármekkora a jótevő a Földön, bizony menthetetlenül a Tűzbe kerül.
Allah gyors az elszámoltatásban !
Igazából nem érted a világ működését, naivan feltételezed, hogy Istennek itt "rendet kéne tennie" az emberek társadalmában, ebben azonban óriásit tévedsz.
Abdullah
"Ugyan én nem ítélkezhetek mások felett, azt csak kizárólag a Magasztos Allah fogja megtenni."
És mégis milyen jogon itélkezik ha nem érdekeljük.
"A Korán tanúsága szerint azonban, akik nem hisznek az Egyetlen Istenben, vagy bármit is társítanak mellé az imádatban, azok bizony a pokol tüzére kerülnek, és az örökké valóságig ott fognak szenvedni, sohasem halnak meg ott, és szenvedésük sosem fog véget érni.
Aki nem hisz az Egyetlen Istenben, az lehet akármekkora a jótevő a Földön, bizony menthetetlenül a Tűzbe kerül.
Allah gyors az elszámoltatásban !"
Ez tömény zsarolás aminek nem szabadna engedni,már ha ember akarsz maradni.
Értem a világ működését,hiszen a Sátáné :D de most nem arról volt szó,hanem a te meg az én hitvilágomról ahol vannak szöges ellentétek.Nem gondolom,hogy jahvenak vagy allahnak rendet kell itt tenni,csak azt,hogy ha már leszerepeltek és minden jel szerint a Sátán minden évszázadot megnyert,akkor hagyják az embereket szabadnak,nincs már joguk mondvacsinált bűnök miatt itélkezni és félelmet kelteni a lelkekben.Úgy érzem, valami rettenetesen hibádzik egy olyan Teremtőben, aki szüntelenül, a pusztulásig próbára teszi a teremtményeit, a világot gyönyörűségekkel rakja meg, hogy aztán kijelentse, minden gyönyör bűn, és az emberiséget tökéletlennek teremti, majd elvárja tőle, hogy tökélyre törekedjék.A vallásod elemi érdeke,hogy az emberiséget beteggé tegye, s hogy a "jó" és "rossz", az "igaz" és "hamis" fogalmát egy életveszélyes és a világot rágalmazó értelembe fordítsa át.A sátánizmust a halállal kapcsolják össze és azt is a biblia írói találták ki, hogy a Sátán az ember életére tör , pedig ez hazugság. A mi Urunk azt hirdeti, hogy élni kell az életet és élvezni és nem vágyik vértanúkra, mint a keresztény isten.
Mondd azonkívül van valami mondanivalód, hogy nem egészséges elfojtani a primitív vágyainkat, amikkel ráadásul másokat is bántanánk ?
Mert az a benyomásom ebben lehetne összefoglalni a mondanivalódat, ami igen sivár.
"Úgy érzem, valami rettenetesen hibádzik egy olyan Teremtőben, "
Tudom, hogy úgy érzed. Hát nagyon rosszul érzed, és nem érted a világ működését, és nem érted Allah "szerepét" sem. Erről beszéltem.
Abdullah
Igen.Azt gondolom,hogy sokkal szabadabb és ami fontosabb természetesebb is.Te viszont egy hazug eszme rabszolgája vagy,ráadásul önként.Ha allah ennyie abszólútum,mint amilyennek hiszed akkor mégis hogyan itélkezhetne.Azt nem akarod elfogadni feltehetően gyengeségből,hogy amit te primitív vágyaknak hívsz az a legelemibb lényegünk mélyen belül.Ha a vélt jutalmad az alázatosságért nem létezne (mert hazugság) akkor ott mennyi érteleme maradna "jónak" lenni?Mert a jóság jutalmat érdemel,ha nincs jutalma nincs is semmi értelme.Azt pedig, hogy mi számít szabadságnak avagy szabadosságnak mindig az adott kor határozza meg, de mi ezzel nem foglalkozunk. Azt tesszük ami jól esik a lehetőségeinkhez mérten és a lehetséges következmények figyelembe vételével.
A Sátán anélkül vált a világ istenévé, hogy intézményesítette volna a vallását és kényszert alkalmazott volna, ellenben a te allahod sehol sem lenne a templomai és a vérrel kiharcolt jogai nélkül.
"akkor ott mennyi érteleme maradna "jónak" lenni?Mert a jóság jutalmat érdemel,ha nincs jutalma nincs is semmi értelme"
Ha boldoggá teszem vele a másik embert az a legnagyobb boldogság nekem is.
Míg az önzés csak szenvedést szül, és nem boldogságot.
A legelemibb lényegünk az hogy képesek vagyunk tenni valamit azért, ami nem okoz nekünk hasznot. Ettől vagyunk emberek és nem férgek a földben.
Elképesztően ostoba vagy és gonosz. Sajnálom nem szoktam ilyeneket mondani, de komolyan ez az igazság.
Abdullah
Ha a jóságoddal vívod ki az emberek tiszteletét, barátságát, mi lesz veled ha már nem tudsz jótékonykodni? Azoktól vársz segítséget, kik maguk is segítségre szorulnak?! És amíg ezekkel a szerencsétlenekkel voltál elfoglalva, addig elfordulsz azoktól kikre valóban számíthattál volna.
Ha az istened tényleg megjutalmazná azokat, akik az ő nevében jót cselekednek, akkor miért nem adja tanújelét annak, hogy az emberek ne csak higgyenek, hanem bízzanak is benne?!
Mi nem a végtelen gonoszságra ösztönzünk, hanem arra, hogy akinek értelme van, azt ne elsősorban az érzelmei vezéreljék, hacsak nem valamely szerettünkről van szó, a többieket meg hagyni kell elveszni, ahogy ők is tennék veled.
A világot már nem lehet megváltoztatni.
Azt hiszed a jóságod erkölcsössé tesz de nem látom benne az önzetlenségedet,míg már írtam az igazi "gonoszság" tiszta és ártatlan,nem szennyezi semilyen itélkezés.
Jogodban áll gonosznak és akár ostobának nevezni engem,de ha kicsit is megértettél a mondandómból akkor tudhatnád,hogy ha elitélsz elvesztél.Mert az itélkezés győz le téged.
"Jogodban áll gonosznak és akár ostobának nevezni engem,de ha kicsit is megértettél a mondandómból akkor tudhatnád,hogy ha elitélsz elvesztél.Mert az itélkezés győz le téged."
Elfelejted, hogy nem vagyok keresztény.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!