Szerintetek a drogok a Sátán fennhatósága alá tartozik?
#52:
Kíváncsi lennék, egy Sharia bíróság hogyan döntött volna rólad a kalifàtus idején.
A muszlimok nagyon is ítélkeznek. Isten törvényei alapján.
Allah mindennek tudója és bölcs.
Abdullah
Félreértesz.Az itélkezés miatt dobod el azt a szabadságot ami az én álláspontom morális alapját képezi.
A saria nem törvény hanem arrogancia.Az teszi gonosszá.Így végső soron a Sátáné.
Lehetséges,hogy félreértek valamit a mondanivalódból.
De ha jól értem azt akarod mondani, ha ítélkezünk valaki felett akkor mi magunk is a sátán oldalára állunk, mert gonoszok leszünk vagy valami ilyesmi... jól értem ?
A Sharia törvény, ami a Magasztos Allah szavain, és Mohammed prófétánk (béke legyen Vele) útmutatásain és személyes életútján alapul.
Allah könyörületes és irgalmas, azonban tudnod kell, hogy Ő a legnagyobb bosszúálló is ! Allah haragja rettenetes.
A sátán cselvetése gyenge. Ám Allah a legjobb a cselszövésben !
A Kegyelmes Allah igenis arra buzdít minket, hogy bátran ítéljük el a gonoszokat az Ő törvényei alapján.
Abdullah
Úgy értem,hogy az itélkezés az ami gyengévé tesz,mint írtam a gonoszság alapvetően tiszta ártatlan dolog,a vallások mocskolják be,hogy félelmet áruljanak.Miért lennék bűnös,ha a természetemet nem árulom el.
Egy példa:
Egy asszony talál a hóban egy félholtra fagyott kígyót.Hazaviszi,a tűznél melengeti és enni ad neki.Egy nap mikor a kígyó az asszony ölében pihen hirtelen megmarja és mérgét beléontja.Az asszony nem érti-Miért martál meg amikor olyan jó voltam hozzád?-kérdi haldokolva.
Ostoba némber,hogy tagadhatnám meg magam!
Igazad van, nem értelek.
Én azt világítottam meg, hogy Isten nem cirógatja meg azokat, akik áthágják az Ő előírásait. Nem gonoszság az, ha Allah megbüntet valakit, mert megszegte az Ő előírásait és romlást okozott a Földön.
Most mihez kezdjek ezzel a történettel ?
Az, hogy mi a jó és mi a rossz azt Isten dönti el. És emellett mint mondtam, főszabály az, ha jót teszel másokkal az jócselekedetnek számít.
Ha valakinek rossz a természete hát változtassa meg !
Abdullah
Röviden a kígyót nem illeti meg itélet,míg az asszony balgán azt hitte,hogy ugyanazon szabályok szerint játszanak.Nem itélhetsz el valamit vagy valakit csak akkor ha beerőszakolod a saját rendszeredbe.De mi van ha valaki azt mondja,hogy nincsenek szabályok?
Persze értem,hogy szerinted allah szabálya kötelezően érvényes mindenkire,az egész történelem ellenben azt tanúsítja,hogy mindenki pont annyira jó amennyire legfeljebb szükséges és ha nincs "szabály" akkor képesek az emberek könnyedén átlépni a kegyetlenség elképzelhetetlen határait is.
Azt gondolod,hogy allah mint jó a keskeny nehéz út amit megéri követni és Sátáné a széles könnyen járható amit könnyű választani.De nincsenek egy rendszerben,a Sátán birodalma pont ezen utak felett van.
Oké értem, még mindig ugyanarról beszélsz mint 20 hozzászólással ezelőtt.
"De mi van ha valaki azt mondja,hogy nincsenek szabályok?"
1. De vannak szabályok.
2. Ha nem lennének szabályok, akkor is jobb jónak lenni, mert az tesz a legboldogabbá.
"az egész történelem ellenben azt tanúsítja,hogy mindenki pont annyira jó amennyire legfeljebb szükséges "
Ezt közgazdaságtan órán elsüthetnéd. Ott megállja a helyét, olyan értelemben hogy mindenki a hasznosságra törekszik, maximalizálni akarja maga számára a hasznot.
"és ha nincs "szabály" akkor képesek az emberek könnyedén átlépni a kegyetlenség elképzelhetetlen határait is."
De van szabály ! Nézd, amúgy intelligens embernek tartalak, de kissé beteges az, hogy ennyire vonzódsz a kegyetlenséghez. Mert ezt érzem. És egyáltalán nem értem, hogy mi francot akarsz ilyen mondatokkal, azonkívül, hogy szerinted "belül mindenkiben ez van".
Nagyon sok türelem, szeretet is van az emberekben méghozzá nagyon mélyen, sajnálom ha benned ez nincs meg.
"Azt gondolod,hogy allah mint jó a keskeny nehéz út amit megéri követni és Sátáné a széles könnyen járható amit könnyű választani."
Ezek inkább keresztény gondolatok, megint eltéveszted a házszámot. Van ebben valami, de nem gondolom, hogy minden helytelen dolgot a Sátán okoz.
".De nincsenek egy rendszerben,a Sátán birodalma pont ezen utak felett van."
Nagyon nehezen érthető amiket írsz, ahogyan értelmezem nem értek egyet ezzel sem.
Allah tartja fent az egeket és a Földet, megőrzésük nem görnyesztik meg Őt. Allahnál hatalmasabb nem létezik. Ő az önmagában létező.
Miért nem írod nagy betűvel az Istent, Allahot ? Nemsokára találkozol majd Vele, az evilági életünk nem tart sokáig.
Abdullah
"De van szabály ! Nézd, amúgy intelligens embernek tartalak, de kissé beteges az, hogy ennyire vonzódsz a kegyetlenséghez. Mert ezt érzem."
Természetesen értem,hogy a teológiai nézeteid miatt nem találnak be,a szavaim erkölcsi részét saját megyőződésből szubjektív itéled meg.A kegyetlenség nézőpont kérdése és nem is rokonítom azzal amit én gonoszságnak hívok.A fenntebb írt történetnél maradva a kígyó kegyetlen volt?A tanulság az lenne,hogy csak az asszony szempontjából.Az emberek kicsinyes rosszindulata nem keverendő össze a gonoszsággal ami a legelemibb lényegünk, mélyen belül.
1 szabály azért van:
Tedd azt, amit akarsz és az lesz a törvény egésze.
Emberek vagyunk és nem oktalan és primitív állatok, mint egy kígyó például. Szóval emberhez méltóan kell viselkednünk és Istennek tetsző módon.
És így már semmi sem nézőpont kérdése.
Hajolj meg minél előbb a Magasztos Allah előtt, mert holnap talán már késő lesz. Találkozni fogsz Vele, és ítélkezni fog feletted is.
Abdullah
Akkor az már isten nézőpontja.A kígyó mint metafora van jelen a történetben.Utaltam már arra,hogy a kígyó akkor lesz ember,ha a civilizáltságának jutalma van.A civilizáltság jutalmat érdemel.Jutalmat,hogy nem marjuk meg egymást.De a kígyó tudja,hogy ez csak az asszony jutalma így számára értelmetlen.
Persze félhetné az istent,de nem fogja.Nem arra lett teremtve.
Megvilágítom egy másik példával maradva a kis meséknél:D
Egy férfi elmegy a bárba,odamegy a pulthoz.Kér egy italt és azt mondja:Olyan erős vagyok,hogy nem fizetem ki.
Másnap úgyanígy tesz majd a 3. napon a fogadós megelégeli és segítséget kér egy másik erős embertöl.
A férfi besétál és ismét azt mondja:Kérek egy italt de olyan erős vagyok,hogy nem fizetem ki!
Odalép a másik erős ember és azt mondja én is erős vagyok,úgyhogy kifizeted.
Emberünk azt mondja a pultosnak:Akkor mostmár 2 italt kérek...
Nem félem allahot.A sötétség eljön és az elsöpri a lényeges dogmák, tanítások közül mindegyiket. Ez ébreszti fel az emberi lelkekben a rémületet és a káoszt. Ez az előjele a démonok eljövetelének.
A múlt bírálói dühödten vonakodnak a hatalom
előtt.Jahve nevét szólítva várják a megmenekülést, de lábaik erőszakkal megrogynak és a hatalom térdre kényszeríti őket. Isten hívei persze konokul fenntartják "tévedhetetlen" hitük igazságát, de az egójuk visszhangja már régen elveszett a labirintus számtalan vermében, amit az igaz rabszolgák kezei hoztak létre. Azt szeretnék látni, hogy ez az egész egy színjáték, de érzik, hogy a bárány ideje lejárt, de mégsem akarják elhinni. Érzik a közelgő égiháború keserűségét.
Sok évszázadon keresztül megpróbálták meggyőzni magukat hitük szilárdságáról, erejéről és most nem értik miért bűzlik aggodalmuktól a levegő. Sietve előveszik a börtön kulcsait, hogy ellenőrizzék a zárakat, amik mögött az ő ellenségüknek kellene lennie. Ő az, akinek vereségét ünnepelték győzedelmesen és Ő az, kit bajaik közül mindegyikért okolnak. Benéznek a börtönbe, de nincs ott semmi csak az ő rosszindulatú visszatükröződéseik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!