Szerintetek a drogok a Sátán fennhatósága alá tartozik?
Üdv!
Bár keresztény vagyok Én is, megvagyok keresztelve, voltam elsőáldozó és bérmálkozó is, azért nem vagyok nagyon templomba járós típus. Katolikus általános és középiskolában végeztem, de egészen azt hiszem 8-ik osztály végéig jártam rendszeresen egy-két kivétellel néha templomba. Azóta nem. Most vagyok 23 éves, lassan 24, tehát kb 10 éve már, hogy nem járok oda. Érdekelt egy része a vallásnak mindig is, illetve rengeteg ezzel kapcsolatos filmet és sorozatot néztem és nézek most is néha napján. Legyen az krimi, vagy horror, ami ehhez kapcsolódik és ezzel foglalkozik.
Az én személyes véleményem az, hogy mindenki a saját maga élete kovácsa. Van szabad akarat, ami végtelen az ember számára, tehát mindenki úgy éli az életét, ahogy Ő szeretné. A végén pedig, a saját bűntudata által kerül el arra a helyre, ahova mondjuk úgy tartozik.
Nem gondolnám, hogy a Pokol ura, az Ördög lenne felelős a világ bűneiért. Talán részben felbújtónak lehet mondani, de alapesetben én úgy gondolom, hogy az emberek a gonoszak, és Ők felelnek a saját tetteikért. Az emberi agy egy végtelen, határtalan lehetőségekkel megáldott fantázia világ, forrás.
A drogok nem az Ördög műve, hanem az emberé. Az, hogy hogyan létezhet a kannabisz, a varázsgomba, a kokain cserje a dohány stb ennek mindnek megvannak az okai.
Ha valaki eufórikus érzést tapasztal egy drogtól, ami hallucinogén hatással bír, az honnan tudja, hogy az valójában azaz érzés, amit Ő valójában állít? Én ezt hülyeségnek tartom. Ezek a szerek és drogok az emberi agyra, az érzékszervekre és a receptorokra vannak hatással, ami az ember belső érzéseiből, félelmeiből fakad, és a gondolataiból, álmaiból idézhet fel egy valóságnak tűnő helyet, szituációt, vagy igazából adott esetben amit akar, és azt élheti át úgy, mintha a valóság lenne. Ha egy ilyen szer, drog megüti egy ember agyát, akkor hirtelen félelmetes lehet azaz úgynevezett halálközeli élmény (nem az, csak nem tudom másképp írni, bocsi), mert az emberre akár hirtelen is olyan hatással lehet, hogy egyik pillanatról a másikba teljesen elvész a körülötte lévő világban és környezetben. Másképp éli át ilyenkor az adott történéseket, és más színben, más formájában látja a dolgokat.
Nem ilyennel kell próbálkozni elérni a túlvilágot, annak úgy is eljön az ideje. Kinek mikor és hogy, az itt a lényeg, de szerintem ez olyan dolog, amit senki nem akar előre tudni és látni.
#11:
Remélem nem haragszol, ha vitatkozom Veled, illetve bemutatom Neked az Iszlám nézőpontját a dologban, legalábbis amenennyire én szerényen tudom.
"Nem gondolnám, hogy a Pokol ura, az Ördög lenne felelős a világ bűneiért. Talán részben felbújtónak lehet mondani, de alapesetben én úgy gondolom, hogy az emberek a gonoszak, és Ők felelnek a saját tetteikért. Az emberi agy egy végtelen, határtalan lehetőségekkel megáldott fantázia világ, forrás."
A Sátán (Iblísz), nem a pokol ura, hanem maga is örök tűzben fog majd égni, mindazokkal együtt akiket a rossz útra csábít majd. Isten azt kérte hogy hajoljon meg az ember előtt, ő azonban erre nem volt hajlandó, mert ő saját magát sokkal különbbnek tartja, ezért Isten engedelmével fellázadt az emberek ellen. Éppen ezért nagyon ostobák azok akik azt képzelik, hogy valamiféle "lázadásként" a Sátánt imádják, hiszen ő éppen az emberek miatt lázadt fel, az emberek ellen tevékenykedik.
Igazából én úgy tudom, hogy elsősorban csábítgatja az embereket, elsősorban anyagai javakkal, illetve a szegénységgel fenyegeti őket, ezért az emberek hajlamosak letérni Isten útjáról.
De abban maximálisan igazad van, és egyet is értek, hogy az ember felelős saját tetteiért. Hiába mutogatnak majd a Feltámadás Napján egyesek a sátánra vagy hamis istenekre a Feltámadás Napján... ez nem lesz mentség a számukra. Mert ezek Allah előtt megtagadják majd korábbi követőiket.
"A drogok nem az Ördög műve, hanem az emberé. Az, hogy hogyan létezhet a kannabisz, a varázsgomba, a kokain cserje a dohány stb ennek mindnek megvannak az okai."
Természetesen én sem gondolom, hogy ezek a növények és anyagok a sátán "teremtményei" lennének. Kizárólag a Magasztos Allah képes bármit is teremteni.
"Az én személyes véleményem az, hogy mindenki a saját maga élete kovácsa. Van szabad akarat, ami végtelen az ember számára, tehát mindenki úgy éli az életét, ahogy Ő szeretné. A végén pedig, a saját bűntudata által kerül el arra a helyre, ahova mondjuk úgy tartozik."
Az ember és minden teremtmény alá van vetve az Egyetlen Istennek. A szívünk azért dobog, és a sejtjeink is azért működhetnek, mert Isten kegyelmes és fenttartja ezt. A testünk mindenképpen Allah törvényei szerint működik.
Szabad akaratunkat jó esetben arra is kell használnunk, hogy rátaláljunk arra az útra amely Istenhez vezet. Ez a küldetésünk ezen a világon. A drogok erről az útról messzire vezetnek ! Sátán boldog amikor letéríthet gyenge embereket Isten útjáról, és tönkreteheti az evilági és a túlvilági életüket is.
De a Hatalmas Allah tudja a legjobban.
Abdullah
"A Sátán (Iblísz), nem a pokol ura, hanem maga is örök tűzben fog majd égni, mindazokkal együtt akiket a rossz útra csábít majd. Isten azt kérte hogy hajoljon meg az ember előtt, ő azonban erre nem volt hajlandó, mert ő saját magát sokkal különbbnek tartja, ezért Isten engedelmével fellázadt az emberek ellen. Éppen ezért nagyon ostobák azok akik azt képzelik, hogy valamiféle "lázadásként" a Sátánt imádják, hiszen ő éppen az emberek miatt lázadt fel, az emberek ellen tevékenykedik. "
Tévedés.
A Sátán a gonosz arcát azoknak tartogatja és mutatja, kik megvetik őt és nevetnek a létén, semmibe veszik azt. Egy keresztlény könyvben a következőeket olvastuk az ő megkísértő hatalmáról: "Az újonnan megtért ember azt hiszi, hogy megszabadult a kísértésektől, de azt kell tapasztalnia, hogy azok nemhogy eltűntek,hanem sokkal intenzívebbé váltak", mivel Mesterünk célja, hogy elfordítsa jehovától a híveit, ő lelkeket gyűjt a harcához. Ezért is lehet úgy látni, hogy Lucifer hívei és a világ hívei erősebbek, magabiztosabbak és nincsenek kitéve úgy a kísértéseknek, mint a keresztlények. Akik már az ő oldalán állnak, azokat nem bántja, hisz velük elérte a célját, de mégsem hálátlan a híveinek odaadásukért és amiért nyíltan fel merik vállalni őt. Szerintük az ő harca nem feltétlen az erőszak által fog eldőlni, hisz erőszakra még a legprimitívebb lények is képesek ő nem azért az univerzum legnagyobb intelligenciája, hogy ne is használja azt fel.Az ő harca lényege az, hogy minden élő és élettelen hozzátartozzon és ha már ez bekövetkezett, akkora túlereje lesz, hogy nem lesz értelme harcolni ellene, akik megmaradnak az ellenségeinek vagy önként megadják magukat vagy a vesztükbe rohannak! Mi nem támadunk személy szerint senkit, mivel Lucifer dicsősége nem egy-két emberen múlik, hiszen mint láthattuk meghalt II.jános pál és mégis minden maradt a régiben, mert nem a hit követőit kell támadni, hiszen azok porszemek, hanem magát a hitet, mégpedig úgy, hogy az azt borító mázat lepergessük, hogy megismerhesse mindenki a két szemben álló hatalom igazi arcát és mindenki lássa azt, hogy mi a jó neki. Lucifert azért is érdemes megismerni, mert ő felkínál egy másik lehetőséget is nem csak azt az egyet, amit az emberekbe neveltek bele évszázadokon keresztül.
#13:
Allah mindenek felett hatalmas.
Semmi értelme annak amit írsz, Allah hatalma korlátlan. Isten ellen lehetetlen lázadni, bármiféle képzelt "lázadással" csupán saját magadnak ártasz. Allah hatalmát egy porszemnyivel sem csökkentené az sem, ha egyetlen ember sem hinne Benne a Magasztosban.
Isten MINDENHATÓ, csak egy tökéletlen teremtménye ellen lehet "lázadni" Isten ellen lehetetlen.
A Kegyelmes Allah uralja a Feltámadás Napját is, ahol mindenki el lesz számoltatva a tetteiért.
Abdullah
"Semmi értelme annak amit írsz, Allah hatalma korlátlan."
Azért beláthatnád,hogy mondandód gerincét az allah iránt érzett elfogultságod adja.De te is csak bizakodsz miközben jehova/allah csak a sebeit nyalogatja és pusztítással fenyeget addig Lucifer totális birodalmát és hatalmát itt a földön semmi nem fenyegeti már.Az embereket azért segíti, esetleg bünteti, hogy istenen álljon bosszút, ne feledjük a harc köztük folyik és nem az emberért, hiszen a világ már így is Luciferé, de azt szeretné, hogy semmibe ne legyen beleszólása. Ő tudja, hogy jehova irtózik az önmaga által kreált bűnöktől és ennél fogva a Mester bűnbe viszi a világot, hogy megmutassa, elválassza azt tőle.
#15:
Minden ami történik, már előre el van rendelve. Semmi sem történik véletlenül az univerzum egyetlen szegletében sem. Allahnak mindenről tudomása van, Ő a Világok Királya, a Teremtmények Ura.
A sátán, vagyis Iblísz csupán egy lázadó dzsinn, aki az ember ellen lázadt fel. Egy közönséges teremtmény, akit Allah a Gondviselő füst nélküli tűzből teremtett. Iblísz csak azért tud tevékenykedni, mert a Magasztos Allah haladékot adott neki a Feltámadás Napjáig, hogy magával ragadjon gyenge embereket az örök szenvedésbe.
Allahnál keresünk menedéket a gonosz sugalmazásai elől.
Abdullah
#17:
Godaime !
Számomra tanulságos egy sátánistával beszélgetni, mert csak még jobban megerősít hogy az Iszlám az egyenes út. A Korán tökéletesen felkészít minket muszlimokat az ilyen gonosz sugalmazásokra.
Sátán cselt sző az emberek ellen. Ám a sátán cselvetése gyenge.
Abdullah
Nem erről nem hallottam :) Megértelek, amúgy sok ateista ismerősöm is van, ismerem a gondolkodásmódjukat.
Nekem azért kevésbé vicces a dolog, mert hiszek abban, hogy a sátán tényleg addig hiteget egyes embereket amíg be nem dőlnek neki.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!