Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, mit gondoltok...

Keresztények, mit gondoltok Richard Dawkins gondolatairól?

Figyelt kérdés

Elsődlegesen arról, amit a vallás és tudomány témakörben mondd:

[link]

(magyar felirattal)

2021. júl. 6. 15:26
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Az első válaszoló egy elfogult evolúciógyűlölő. Nem túlzok, hogy ezt mondom, mert aki ismeri a kommentjeit, az nagyon jól tudja, hogy rengeteg kommentjében, megállás nélkül szidja az evolúciót. Mármost, Dawkins evolúcióbiológus, és a szakterületét NEM cáfolták.

Vallásfilozófiai kérdésekben, illetve a vallás és tudomány viszonyát tekintve természetesen tévedhet Dawkins.

Köszönöm, hogy leírtad véleményed.

2021. júl. 6. 18:52
 22/37 anonim ***** válasza:
90%
Nem az evolúció megcáfolására gondoltam. Inkább azokra a csúsztatásokra, amiket a vallásokkal kapcsolatosan fogalmazott meg.
2021. júl. 6. 19:05
 23/37 anonim ***** válasza:
#22 Azért azt is érdemes megfigyelni, hogy milyen ostoba, tapintatlan megjegyzéseket tesznek a kérdezők hozzá pl. a keresztségével kapcsolatban.
2021. júl. 6. 19:10
 24/37 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

igen a szanalmas a legjobb kifejezes ra

meghozza igy: szaanaaamaaaas

a Satan egyik babja

de mar kioregedett igy csak disznek hasznalja most mar

vagyis erre sem jo

egy semmire sem jo alak

tudomanyban is ugy trapolt mint elefant a porcelan boltban

ha hasznos hogy sok porcelan osszetort akkor hasznos volt

de altalaban az a hasznos ha nem tornek ossze

2021. júl. 6. 22:01
 25/37 anonim ***** válasza:
43%

Dawkins:

"Egyszer egy dublini előadás után, amikor a kérdésekre került sor, valaki megkérdezett, mit gondolok az írországi katolikus papok nagy nyilvánosságot kapott bántalmazási ügyeiről. Azt feleltem, akármilyen rettenetes dolog is a szexuális visszaélés, vélhetőleg kevesebb ártalmat jelent, mint az a hosszú távú lelki sérülés, amit a gyerek katolikus neveltetése eleve okozott."

Nagyszerű ember és nagyon igaza van.

2021. júl. 6. 22:47
 26/37 anonim ***** válasza:
72%

"Mármost, Dawkins evolúcióbiológus, és a szakterületét NEM cáfolták."

Igen, és pont ez a gond, hogy evolúcióbiológusként pontosan tudhatná, hogy a keresztények túlnyomó része elfogadja az evolúciót, és számos konferencia volt arról, hogy semmi összeegyeztethetetlen nincs Isten léte és az evolúció között. Evolúció témájában a Vatikánban is volt elég komoly nemzetközi konferencia Charles Darwin halálának évfordulóján.

Akikkel Dawkins "harcol" az igazából egy hangos kisebbség. Akiknek a megcáfolásával tudja igazolni az ateizmusának tudományosságát és létjogosultságát, csak azt felejti el (illetve szándékosan csúsztat), hogy a kereszténység nem azt tanítja, amit ő cáfolni próbál. De ez már filozófia-metafizika-teológia témaköre, ami kívül esik a biológiai vizsgálódás tárgyán.

2021. júl. 7. 08:43
 27/37 anonim ***** válasza:
0%

"Épp ez volt a lényege Dawkins állításának is, noha még ezt sem sikerült felfognod, hogy a keresztények hisznek egy előregyártott válaszban, miközben tényleges mögöttes tudás nem támasztja alá a hitük tárgyát."

Hát ez remek kikerülő válasz volt :) Mindig ezt csináljátok. Maszatoltok

2021. júl. 7. 09:01
 28/37 anonim ***** válasza:

"tényleges mögöttes tudás"

Sajnos ez az amit nem tudsz értelmezni...

2021. júl. 7. 09:12
 29/37 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ebben az esetben nem."

De. így nem lehet érvelni

"Ugyanis van egy olyan gondolatom, hogy még egy emelt szintű biológia érettségi is gondot okozna neked."

Látod, h milyen ostoba, vágyvezérelt vagy. Én még alkalmazott biológiából is ötösre szigorlatoztam. Nekem természettudományos diplomám van. Fizikából pedig kifejezetten penge voltam még nemzetközi szinten is. Szóval nekem ne károgj, és ha a tekintélyelvű érvelési hibán kívül nincs semmi a tarsolyban, akkor zárjuk a vitát. Megint nyertem :)

"Semmiféle munkásságod nem volt, azon kívül, hogy ha jól gondolom, te beszélsz arról, hogy neked "természettudományos diplomád" van, ami nem igaz."

Materialista vágyvezérelt gondolkodás. Mindentől függetlenül az evolució már megbukott, akármennyire is vergődsz és akármennyire is jobban tudod nálam az életem:)

"Nem zavarsz mivel nagyon hatékonyan járatod le a hívőket és a vallásodat."

Azzal hogy megint kenterbe vertelek titeket? Hát ha gondolod...:)

"Látszik rajtad, hogy rendkívül frusztrált ember vagy, és ez több kommentedben is visszaköszön."

Látszik kiscsillag, semmi baj. Tudtál aludni?

összegezzök: nem mertek Dawkinstól semmilyen érvet hozni, mert pontosan tudjátok, hogy simán cáfolom. Helyette inkább az életemről meséltek.

Gratulálok a materialistáknak az igen hatékony önátveréshez!

A 20-as válaszoló is szépen mattolt titeket

"Dawkins evolúcióbiológus, és a szakterületét NEM cáfolták."

DE, cáfolták

"Az első válaszoló egy elfogult evolúciógyűlölő. Nem túlzok, hogy ezt mondom, mert aki ismeri a kommentjeit, az nagyon jól tudja, hogy rengeteg kommentjében, megállás nélkül szidja az evolúciót. Mármost, Dawkins evolúcióbiológus, és a szakterületét NEM cáfolták."

Elmondom az igazságot. Évek során az itt nagyra tartott GYAK-os evolúcióbiológusokat is könnyedén cáfoltam. Utána elkezdett pár ember üldözni, lejárató kampányt folytattak, folytatnak ellenem, ami már jó ideje megy, mert rettegnek tőlem.

Most is jól látszik, hogy Dawkinstól semmit nem mertek írni, mert pontosan tudták, hogy ebből megint vesztés lett, ehelyett szidalmaznak. Ami persze nem zavar, már megtanultam nevetni a görcsöléseiken. Pedig felajánlottam, hogy hozzanak példát és konkrétan, szabályosan cáfolom. Erre kitört a pánik. Most sipákolnak, mint a tyúkok, akik rókát látnak. Mindig ezt csinálják.

@20, nem szánj sok időt ezekre, gondolom már észlelted, hogy normálisan nem lehet velük vitatkozni, csak személyeskednek

2021. júl. 7. 09:14
 30/37 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy mindig ez van. Ezért nem állok le már sokszor veletek vitatkozni, mert elég nagy suttyók vagytok, és ezt tegnap is lelkesen bizonyítottátok
2021. júl. 7. 09:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!