Hogyan vetkőzhetném le az istenfélelmet?
Úgy érzem, gátat szab nekem ez az irreális félelem.
Gyerekkoromban belém nevelték azt, hogy van egy ember alakú mindenható isten a felhők között, aki az összes gondolatomat figyelemmel követi, jegyzeteli, és majd amit teszek életem során és gondolok, az alapján fogok vagy a pokolba, vagy a mennyországba kerülni. Még az is félelemmel tölt el, hogy ettől meg akarok szabadulni!
Úgy gondolom hogy ez az isten kép, egy bálvány. Szükség volt rá, hogy vissza lehessen szorítani a kegyetlenkedést, erkölcsöket alakított ki ez az elképzelés, legalábbis, így gondolom, de mindenesetre erről, és a vallásról, a hitről napokig lehet vitázni, filozofálni.
Nekem megkeseríti a mindennapjaimat, mert egészen egyszerű dolgokra se merek gondolni.
Van férjem, és nem merek arra gondolni, hogy valami új dolgot próbálunk ki az ágyban. Egészen egyszerű a példa, de én nem merek semmi hasonlóra se gondolni, ami "bűn". A férjem előtt, (és már akkor 18+ éves voltam ) nem mertem lefeküdni egy nekem nagyon is tetsző sráccal, mert " isten szeme mindent lát!".
Szüleim folyamatosan ezt sulykolták belém, ők elképesztő szinten vallásosak.
Azt én is tudom és érzem, hogy ez nem egészséges. Nem tudok így teljes életet élni, a hit szeretetével együtt. Én szeretnék hinni, csak még nem tisztázódott bennem pontosan ez. Csak azt tudom, hogy ez nem mehet így tovább.
Tehát a kérdésem az, hogyan szabaduljak meg a mindennapos szorongástól, és félelem érzettől?
Attól a gondolattól, hogy valaki "figyel" engem?
Isten időn kívül létezik. Minden ami volt és lesz, már létezik, egyszerre. Isten a létezés teteje, összefoglalója, benne van minden, az összes végtelen létezés. Nem figyel, nem csinál semmit se, csak létezik. Sugározza a végtelen egységet.
Felfoghatatlan mértékű szeretet áramlik belőle a létezés felé.
Félni egy olyan létezéstől( aminek van tudat része is), ami tökéletes, végtelen megértés van benne, balgaság.
Ne aggódj pár élet és már te is okítani fogod spiritualizmusra az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!