Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Én vagyok az út, az igazság...

Danika23 kérdése:

"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. " A katolikus vallásban a Máriához és a szentekhez való imádság bűn?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint bűn, mert egyedül Jézus a közbenjáró az Atya és az emberek között. Isten a Szentlelkét azért adta nekünk, hogy általa kapcsolatba kerüljünk Jézussal (a közbenjáróval), aki ott esedezik Isten előtt miértünk.
2010. aug. 20. 18:02
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
54%
Mi vagy te, Jehova tanúja vagy ateista, hogy ennyire szűk látókörű vagy? :-)
2010. aug. 20. 18:22
 12/76 anonim ***** válasza:
52%

Miért kellene leírni a Bibliában?

a Hagyományról még nem hallottál?

2010. aug. 20. 18:23
 13/76 A kérdező kommentje:

Evangélikus vagyok, aki az Élő Istenben hisz.

És a Biblia mellé nem rendelek egyéb vallási dogmatikát, mert az elferdíti az igazságot.

2010. aug. 20. 18:23
 14/76 anonim ***** válasza:
33%
Én ismerek evangélikust, de nem ilyen begyöpösödött, mint te. Kicsit vonatkoztass el a szó szerinti értelmezésektől, és megérted az üzenetet. Neked még sokat kell tanulnod, hogy meghalld az üzenetet. Hozzád hasonlókból van minden felekezetben, az ilyenek miatt nem lehet összefogás és általános értékű elfogadás a történelem során kialakult összes egyház között. Az ilyenek miatt van széthúzás.
2010. aug. 20. 18:26
 15/76 anonim ***** válasza:
53%

ezért tévelyegsz

de a Biblia sem mondja más emberre, hogy "kegyelemmel teljes"

2010. aug. 20. 18:29
 16/76 anonim ***** válasza:
54%

Miért kérdezed, ha úgyis tudod a választ?

Ha csak vitát szítani, az nem túl szép dolog.

2010. aug. 20. 18:42
 17/76 anonim ***** válasza:
51%

Engedd meg, hogy mai nyelvre lefordítsam neked, miért lehet jelentős pl. Mária szerepe (de csak tömören):

Az Atya a Főnök

Jézus a HR-es

Mária és a többiek a Munkaerő közvetítő, nem ő dönt, de jó ajánlást adhat rólad a felette álló döntéshozóknak.

2010. aug. 20. 18:54
 18/76 A kérdező kommentje:

Igen, tudom a választ. Ti a Szenteket és Máriát(akit tisztelek mint Jézus anyját) Istennel egy szintre emeltek.

És azt mondani, hogy a Biblia szó szerinti értelmezése balgaság és ezáltal mi okozzuk a széthúzást? Bocsánat, de ha nem szó szerint értelmezzük a Bibliát és nem úgy ahogy Jézus tanította, akkor belekeveredik az emberi gyarlóságunk és ott kötünk ki ahol elődeink: a bűnbocsátó céduláknál. Ne próbáljunk kiolvasni a Bibliából olyan dolgokat amik benne sincsenek. Higgyetek a tiszta evangéliumban, Jézus szavában: Jn. 3, 16 "Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy AKI HISZ ŐBENNE, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!"

2010. aug. 20. 20:32
 19/76 A kérdező kommentje:

Üdvözlégy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van! (Lukács 1:28)

A "kegyelembe fogadott" szóból, amit a Vulgata "gratia plena"-nak, vagyis kegyelemmel teljesnek fordít, vezetik le a "máriaimádók" Mária bűntelenségének teljes teológiáját. Habár már az újabb katolikus fordítások is régóta a görög "kecharitomene" szónak megfelelő "kegyelembe fogadott" megfogalmazást használják, Máriát ennek ellenére még mindig, mint "kegyelemmel teljes"-t imádják. Azonban a "kegyelembe fogadott" kifejezés éppen arra utal, hogy Máriának szüksége volt Isten kegyelmére, tehát épp a bűntelenség ellenkezőjét fejezi ki.

2010. aug. 20. 20:47
 20/76 anonim ***** válasza:
Nézd, Jézus példabeszédekben tanított, és azt mondta, hogy akinek van füle, hallja. Nem az én tisztem, hogy legyen hozzá füled...
2010. aug. 20. 20:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!