Keresztények! Titeket nem zavar hogy a Húsvétra és minden más keresztény ünnepre pogány szokások rakódtak?
"Látom a sértegetés megint megy ezerrel. Egy kerestzénytől mondjuk nem is várok túl sokat, tőled meg pláne nem."
A sértegetést te kezdted, olvass vissza, vagy szedj memóriára gyógyszert. Én csak lemásoltam.
"A felállított, feldíszített fák mind pogány erderűek."
Ennyi erővel mindenre rá lehet fogni, hogy pogány eredetű. Például ott vannak a dzsinnek, amik a pogány arabok hiedelemvilágból vannak, s mégis Mohamed beolvasztotta őket a saját vallásába.
"Szóval az a kérdés, hogy te mint állítólagos egyisenhívő, miért végezel pogány rituálét karácsonykor?"
Te, mint állítólagos egyistenhívő, miért hiszel olyan pogány mitológiában, mint a dzsinnek?
"Az a kő feltehetőleg az erdeti épület része. Ennyi a jelentősége."
Ha nincs jelentősége, akkor egyáltalán minek mennek oda muszlimok milliói? Miért nem tüntetik el a köveket, nehogy bálványimádás legyen belőle, hogy milliók táncolják körbe? Miért kell egyáltalán körbetáncolna a mohamedán vallásban?
" Ennél egyszerűbben nem tuom elmagyaátzni Ha ennyit sem tudsz felfogni, az már fogyatékosság. Szerintem viszont ennyire te ssem lehetsz buta."
nyugi, a gépelésen látom, hogy itt már az idegbaj kerülget.
"Semmilyen hazugságot nem írok le."
Nem? Csak folyamatosan és gátlástalanul.
"Te akarsz önként bálványimádó lenni, én csak sembesítelek az igazsággal."
Sose imádtam bálványokat, a karácsonyfát se imádom. Látod, mondtam én, hogy folyamatosan és gátlástalanul hazudsz.
"Tehát van egy kő amit hol megérintenek hol csókkal illetik egy vallásos rituálé keretében és nincs vallási jelentősége!
Hát persze hogy nincs mondogasd ezt magadnak mert senki más nem hiszi el rajtad kívül!"
Értem már. Te azt képzeled maga az épület a kő? :) Neked halvány lila gőzöd nincs az egészről :)
"De te vagy az egyetlen aki mindig azzal jön hogy a keresztények ezt meg azt terjesztik! Te vagy az egyetlen és elgondolkoztam azon hogy ezt miért is teszed! És hajlok afelé hogy azért mert igazam van! És ezt a meggyőződésemet csak erősíted!"
Te olyan messze állsz az igazságtól mint Makó Jeruzsálemtől és még hazudozol is.
"Kinevet? Komolyan azt hiszed hogy ez engem érdekel? Te azt hiszed hogy azért mert hívőnek vallom magamat még soha senki nem nevetett ki vagy gúnyolt engem? És jössz azzal hogy kinevet egy muszlim. Ez még szánalmasabb dolog!"
Látod megint hazudsz. Nem azt írtam hogy azért nevetnek ki mert hívő vagy hanem azt írtam azért nevetnek ki mert marhaságokat állítasz az iszlámról.
"Azt fogom mondni hogy azért mert egy ennyire gyenge muszlimmal sikerült összetalálkoznom aki azzal jött majd hogy kinevetnek engem."
És ez szerinted felment téged? Ezzel akarod kimagyarázni hogy gátlástalanul hazudozol?
"A Korán valóban nem írja hogy a Kába kőhöz kell zarándokolni. Csak annyit ír hogy végezzék el a zarándoklatot!Ez egy pici tévedés volt a részemről amit elismerek. De nem hazugság volt, hanem tévedés! (te vajon mikor fogod elismerni a tévedésedet?) És azt írtam hogy azt tartják a legszentebbek. Már mint a muszlim hívők tartják annak!"
Már százszor elmagyaráztam neked, tehát nem jöhetsz azzal hogy tévedtél. Ez hazugság volt. Nem is érdekel téged az igazság. Azt sem tudod mi az a Kába, mi az a kő, fogalmad nincs mi történik ott, csak hazugságokat pufogtatsz amiket a kis fejedben gyártasz vagy hazug keresztény oldalakon olvastad. Maga a hely szent, ahol áll egy épület. Itt állt az első imahely a Földön. Ez a Kába. Szóval nem a kő neve a Kába. Olyan nem is létezik hogy Kába kő. Amit a keresztények Kába kőnek neveznek az valójában néhány kis kavics ami lehetséges hogy a sokkal korábbi épületből maradt meg. Szóval te és a többi keresztény azt hazudjátok hogy muszlimok ehhez a néhány kavicsihoz zarándokolnak és a kavicshoz imádkoznak, ami nevetséges és aljas hazugság.
"Nem írtam azt hogy ez a Koránban van! Azt írtam hogy "úgy tartják"!"
De azt írtad hogy a Koránban benne van és egy olyan muszlimot nem fogsz találni sehol a világon aki azt mondaná hogy a kőhöz imádkozik.
"A sértegetést te kezdted, olvass vissza, vagy szedj memóriára gyógyszert. Én csak lemásoltam."
Aha.Te vagy az a "kultúrált" kerestzény aki folyton sérteget.
"Ennyi erővel mindenre rá lehet fogni, hogy pogány eredetű. Például ott vannak a dzsinnek, amik a pogány arabok hiedelemvilágból vannak, s mégis Mohamed beolvasztotta őket a saját vallásába."
A dzsinnek létező teremtmények. A keresztények azt képzelik hogy a Sátán és az ördögök bukott angyalok ami tévedés és totál logikátlan. Valójában eltérő teremtmények, amiket az iszlám dzsinneknek nevez. Meg akkor ennyi erővel az angyalok és az ördögök csak a zsidók hiedelemvilágból vannak amiket a kerestzények beolvasztottak a saját vallásukba. Na látod ennyi eszed van.
"Te, mint állítólagos egyistenhívő, miért hiszel olyan pogány mitológiában, mint a dzsinnek?"
A kettőnek mi köze egymáshoz? :) Az hogy én hiszek a dzsinnek létezésében vagy sem nem befolyásolja az egyistenhitem. Az viszont hogy te megünnepled a karácsonyt ami egy pogány ünnep és karácsonyfát állítasz ami egy pogány szertartás, igencsak befolyásolja az eyistenhited.
"Ha nincs jelentősége, akkor egyáltalán minek mennek oda muszlimok milliói? Miért nem tüntetik el a köveket, nehogy bálványimádás legyen belőle, hogy milliók táncolják körbe? Miért kell egyáltalán körbetáncolna a mohamedán vallásban?"
Ahogy látom te is azt képzeled maga az épület a kő. Azt sem tudod mi az a Kába, mi az a kő, fogalmad nincs mi történik ott, csak hazudozol ahogy a másik kerestzény hozzászoló. Maga a hely szent, ahol áll egy épület. Itt állt az első imahely a Földön ahol Istenhez imádkoztak. Ez a Kába. Szóval nem a kő neve a Kába. Olyan nem is létezik hogy Kába kő. Amit a keresztények Kába kőnek neveznek az valójában néhány kis kavics ami lehetséges hogy a sokkal korábbi épületből maradt meg, de csak történelmi jelentősége van. Ezért zarándokolnak el a muszlimok a Kábához. Az hogy megkerülik az épületet a zarándoklat rész, de annak a néhány kis kavicsnak nincs szerepe a zarándoklatban. Miért kellene eltüntetni? Az épület része. Ez olyan mintha azt kérdezném miért nem hordod el a templom köveit. Teljesen nevetséges értelmetlen kérdés volna és a te kérdésed is pont ennyire értelmetlen és nevetséges. Amúgy volt hogy elvitték onnan és akkor is ugyanúgy történt a zarádoklat.
"Sose imádtam bálványokat, a karácsonyfát se imádom. Látod, mondtam én, hogy folyamatosan és gátlástalanul hazudsz."
Szóval sem mondtam hogy azért vagy bálványimádó mert a karácsonyfát imádod. Azért vagy bálványimádó mert Jézust imádod aki egy teremtmény. Azzal hogy megünnepled a karácsonyt és karácsonyfát állítasz, egy pogány istenséget ünnepelsz mert ez az ókori római napisten ünnepe és karácsonyfa állítással pedig pogány szertartást végzel.
Vidiripi
"Értem már. Te azt képzeled maga az épület a kő?"
Te nem érted! Hogyan lehetne egyetlen kő maga az épület?
"Nem azt írtam hogy azért nevetnek ki mert hívő vagy hanem azt írtam azért nevetnek ki mert marhaságokat állítasz az iszlámról."
Tudom hogy nem ezt írtad. De azt gondoltam hogy érteni fogod. De tévedtem! Valahogy mindig többet gondolok rólad mit ami valójában van!
"És ez szerinted felment téged? Ezzel akarod kimagyarázni hogy gátlástalanul hazudozol?"
Igen teljes mértékben felment! És nem hazudozok. Nagy ritkán persze vannak apróbb tévedéseim de hát ember vagyok!
"Nem is érdekel téged az igazság."
Nos az igazság téged sem érdekel! Tök jó hogy így egymásra találtunk ebben a szellemi dologban! Még a végén tényleg az lesz hogy nekem írod meg a problémáidat és kérsz tanácsot!
"Azt sem tudod mi az a Kába, mi az a kő, fogalmad nincs mi történik ott, csak hazugságokat pufogtatsz amiket a kis fejedben gyártasz vagy hazug keresztény oldalakon olvastad."
Ugyan már nincs ebben semmiféle gond. Hiszen te úgy adod magadat elő mit aki a keresztény témákban teljes mértékben járatos!
Volt egy kérdés ahol felhoztad Mithrászt!
De amikor rámutattam a nyilvánvaló eltérésekre egyszerűen nem is válaszoltál. És annyi sem volt benned hogy elismerd hogy tévedtél.
Vergődsz mint a partra vetett hal! Szinte nem tudsz úgy leírni egy mondatot hogy ne szerepeljen benne valamilyen formában a "hazug"!
És szánalmasan ismétled ezeket! Persze abból a szempontból érthető hogy semmi másra nem vagy képes és nincs is más amit felhozz!
"Itt állt az első imahely a Földön."
És ugye ezt a Korán megerősíti!
"Ez a Kába. Szóval nem a kő neve a Kába."
Igen tudom! Hanem magának az épületnek ez a neve! De a köztudatban még is így nevezik hogy Kába-kő! Tudod van egy olyan kifejezés hogy tűzvédelem. Még sem azt értjük alatta hogy a tüzet védjük!
"Amit a keresztények Kába kőnek neveznek az valójában néhány kis kavics ami lehetséges hogy a sokkal korábbi épületből maradt meg. Szóval te és a többi keresztény azt hazudjátok hogy muszlimok ehhez a néhány kavicsihoz zarándokolnak és a kavicshoz imádkoznak, ami nevetséges és aljas hazugság."
Lehet hogy ezt állítják! De én nem állítom hogy a fekete kőhöz imádkoznak! De azt igen hogy a muszlimok elzarándokolnak oda, megérintik vagy megcsókolják ezt a fekete követ és bizony ennek vallási jelentősége van. Na ezt határozottan állítom!
"De azt írtad hogy a Koránban benne van és egy olyan muszlimot nem fogsz találni sehol a világon aki azt mondaná hogy a kőhöz imádkozik."
Nem! Nem írtam! Azt írtam hogy "úgy tartják"! De persze idézhetnéd az írásomat ha lenne mit. Már megint itt tartunk hogy nem vagy képes idézni azt ami az állításodat alátámasztaná!
Idézd azt a részt ahol azt írom hogy a muszlimok imádkoznak a kőhöz!
"A keresztények azt képzelik hogy a Sátán és az ördögök bukott angyalok ami tévedés és totál logikátlan. Valójában eltérő teremtmények, amiket az iszlám dzsinneknek nevez."
Tehát a muszlimok istene szándékosan olyan lényeket teremtett amelyek az emberek ellenségei? Vagy akkor mi a logikus?
Egyébként most olvastam hogy az egyik ilyen zarándoklat idején bomba is robbant amely megölt egy zarándokot! Ugye a szent helyekre csak is muszlimok juthatnak el. Tehát muszlim terroristák megöltek egy muszlim hívőt robbantással!
Sőt rengeteg haláleset is köthető ehhez a zarándoklathoz. Egymást tapossák halálra az emberek miközben igyekeznek eljutni mindenhová ami elő van írva nekik!
Lehet hogy a dzsinnek miatt van ez!
Olyan feleslegesen nyúzzátok itt egymást egyfolytában 😂
Úgyse fog senki igazat adni a másiknak.
Muszlimoknál ráadásul nem is fontos mit mondasz, ők csak elmondják mit tudnak ők, a többi meg a szájtépés de nem jutsz közelebb vele semerre se.
Tapasztaltam Londonban "beszélgettem" egy közel-keleti muszlimmal nem sértegetésből írom le, mert egy értelmes világlatott emberről van szó aki magasabb pozícióban dolgozott mint én.
Szóba került Jézus, és mondta, hogy a Koránt olvassam ha Jézusról akarok tudni mert a Bibliát később átírták. Innen komoly mély teológiai vita bontakozott ki!
Kérdeztem de miért? És mondta mert nincs megtiltva, hogy disznót együnk (?) és ez Pál miatt van.
(Igen, én sem értettem, idő kellett arra is rájönnöm, hogy milyen Pál amikor mondta az amelyik írta a Bibliát.)
Mondtam neki, nem mi Jézus miatt ehetünk disznót ő oldotta fel a törvényt, erre ő azt mondta, hogy Pál írta át később. Mondtam neki, hogy de hát nem Pál írta a Bibliát meg se hallgatta, lezártnak kezelte a témát és egymaga megnyert egy majdnem 2000 éves vitát muszlimok és keresztények között 🙂 szóval bocsánat keresztény testvéreim ezt én buktam el!
Mivel se ő nem tud semmit a Bibliából sem én a Koránról ezért elengedtem és vesztesen elkullogtam mert ennek nincs semmi értelme...
"Te nem érted! Hogyan lehetne egyetlen kő maga az épület?"
Úgy tünik te és a többi keresztény ezt hiszitek. A videó is erre utal amit linkeltél.
"Tudom hogy nem ezt írtad. De azt gondoltam hogy érteni fogod. De tévedtem! Valahogy mindig többet gondolok rólad mit ami valójában van!"
Szerintem ideje lenne szembe nézned az igazsággal. Ezzel az állandó hazudozással magad alatt vádod a fát.
"Igen teljes mértékben felment! És nem hazudozok. Nagy ritkán persze vannak apróbb tévedéseim de hát ember vagyok!"
Honnan tudod hogy felment téged? :) Előre megmondod Isten hogyan fog dönteni? És hazudozol mint a vízfolyás.
"Nos az igazság téged sem érdekel! Tök jó hogy így egymásra találtunk ebben a szellemi dologban! Még a végén tényleg az lesz hogy nekem írod meg a problémáidat és kérsz tanácsot!"
Engem érdekel az igazság. Ezért vagyok muszlim. Te viszont nem akarsz szembenézni az igazsággal, ezért inkább még magadnak is hazudsz.
"Ugyan már nincs ebben semmiféle gond. Hiszen te úgy adod magadat elő mit aki a keresztény témákban teljes mértékben járatos!"
Ezerszer jobban ismerem a keresztény vallást mint te az iszlámot. Gyakorlatilag majdhogy nem nulla az amit az iszlámról tudsz. A hazugságokat nem számítom tudásnak.
"De amikor rámutattam a nyilvánvaló eltérésekre egyszerűen nem is válaszoltál. És annyi sem volt benned hogy elismerd hogy tévedtél."
Semmire nem mutattál rá és továbbra is fenntartom. Az hogy nem 100%-ban egyezik nem fontos. Nagymértékben azonos a kettő.
"Vergődsz mint a partra vetett hal! Szinte nem tudsz úgy leírni egy mondatot hogy ne szerepeljen benne valamilyen formában a "hazug"!"
Azért mert nem vagy képes leírni úgy egy mondatot hogy ne hazdnál.
"Igen tudom! Hanem magának az épületnek ez a neve! De a köztudatban még is így nevezik hogy Kába-kő! Tudod van egy olyan kifejezés hogy tűzvédelem. Még sem azt értjük alatta hogy a tüzet védjük!"
Az iszlámban nem létezik olyan hogy Kába kő. Ezt a keresztények találták ki.
"De én nem állítom hogy a fekete kőhöz imádkoznak! De azt igen hogy a muszlimok elzarándokolnak oda, megérintik vagy megcsókolják ezt a fekete követ és bizony ennek vallási jelentősége van. Na ezt határozottan állítom!"
Nincs vallási jelentősége mert az a kő nem szerepel az iszlám vallásban. Történeli jelentőségwe van. Az hogy egyes emberek mit tseznek más kérdés. És továbbra sem a kőhöz zarándokolnak el a muszlimok. Megpróbálom a legegyszerűbben elmondani. Vegyünk példának egy keresztény templomot. Képzeld el hogy a falába be van építve egy kő ami egy régebbi templomból maradt meg. Na ennyi a jelentősége.
"Nem! Nem írtam! Azt írtam hogy "úgy tartják"! De persze idézhetnéd az írásomat ha lenne mit. Már megint itt tartunk hogy nem vagy képes idézni azt ami az állításodat alátámasztaná!"
Akkor idézem amit írtál:
"És azt állítod hogy nincs vallási jelentősége? Akkor Mohamedet hazudtolod meg! Hiszen elő van írva a Koránban! Sőt pont hogy azt a követ tartják a legszentebnek!"
Tehát azt mondtad elő van írva a Koránban, ami nem igaz.
"Tehát a muszlimok istene szándékosan olyan lényeket teremtett amelyek az emberek ellenségei? Vagy akkor mi a logikus?"
A dzsinnek szabad akarattal rendelkező teremtmények, így vannak közöttük hívők és vannak köztük hitetlenek és olyanok akik a Sátánt követik. Logikus prdig az hogy a Sátán nem lehet angyal hiszen akkor ez azt jelentené bármikor bármelyik angyalból lehet egy újabb Sátán. Sokka logikusabb hogy a Sátán egy eltérő teremtmény.
"Egyébként most olvastam hogy az egyik ilyen zarándoklat idején bomba is robbant amely megölt egy zarándokot! Ugye a szent helyekre csak is muszlimok juthatnak el. Tehát muszlim terroristák megöltek egy muszlim hívőt robbantással!"
És hogy jön ez ide?
"Sőt rengeteg haláleset is köthető ehhez a zarándoklathoz. Egymást tapossák halálra az emberek miközben igyekeznek eljutni mindenhová ami elő van írva nekik!
Lehet hogy a dzsinnek miatt van ez!"
Azon gúnyolódsz hogy emberek halnak meg? Ennél mélyebbre nem is tudom hogy lehet-e süllyedni. Azért haltak meg mert rosszul szervezték meg a zarándoklattot. Keresztények meg diszkókban meg koncerteken tapossák halálra egymást, pedig jóval kevesebb ember van. A zarándoklaton kb 3 millió ember vesz részt egy időben.
"Te beteg vagy.... :D Erről ennyit, itt érvek és logika már semmit se ér."
Na ennyire vagy képes. Nem is várok tőled többet.
"Mondtam neki, nem mi Jézus miatt ehetünk disznót ő oldotta fel a törvényt, erre ő azt mondta, hogy Pál írta át később. Mondtam neki, hogy de hát nem Pál írta a Bibliát meg se hallgatta, lezártnak kezelte a témát és egymaga megnyert egy majdnem 2000 éves vitát muszlimok és keresztények között 🙂 szóval bocsánat keresztény testvéreim ezt én buktam el!"
Jézus szóval sem oldotta fel a disznóevés tilalmát. Ez nem tudom honnan veszed. Az is igaz hogy Pál kezdte el meghamisítani Jézus tanítását. Sok kerestzény is így gondolja. Ez a kerestzény írás arról szó Pál tanítása mennyire eltér Jézus tanításától:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!