Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Titeket nem...

Keresztények! Titeket nem zavar hogy a Húsvétra és minden más keresztény ünnepre pogány szokások rakódtak?

Figyelt kérdés
A tojásnak, nyúlnak semmi köze a keresztény valláshoz és pogány eredetűek mégis inkább erről szól a Húsvét, nem Jézusról vagy Istenről.

2021. márc. 30. 18:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
0%

"Ezen azóta röhögök. Tudod, hogy mit jelent a bálvány? Gondolod, hogy állítok fát és imádkozom hozzá, áldozom a fának?"

Attól még ez egy bálvány, mégha nem is imádkozol hozzá te szerncsétlen. Olyan mintha bevinnél az otthonodba egy Zeusz szobrot, körbeugrálnád, és azt mondanád ez nem bálvánimádás. Felfogtad?

"Én okos emberként tudom, hogy az egy fa, és pont ennyi jelentőséget tulajdonítok neki."

Akkor buta vagy de nagyon, mert az a fa eredetileg egy bálvány, a karácsony pedig eredetileg az ókori római napisten ünnepe.

"Tehát, én mint kemény eledelen élő hívő (ne törd a fejed, úgysem tudod, hogy mi ez), tudom, h az csak egy fa, szép dísze december végén a lakásnak, és ennyi."

Te azt sem tudod mit csinálsz, de elomondom neked. Egy bálványimádó ünnepen bálványimádó szertartást végzel.

2021. márc. 31. 21:02
 32/71 anonim ***** válasza:
100%

"Attól még ez egy bálvány, mégha nem is imádkozol hozzá te szerncsétlen. Olyan mintha bevinnél az otthonodba egy Zeusz szobrot, körbeugrálnád, és azt mondanád ez nem bálvánimádás. Felfogtad?"

Te szerencsétlen (látom, hogy a mohamedánoknál ez a megszólítás szokás), egy Zeusz szobor önmagában nem bálvány, legfeljebb az emberek teszik azzá, ha hozzá imádkoznak. Felfogtad?

Amúgy a körbeugrálásról jutott eszembe a világ legnagyobb bálványa, a Kába kő, milliók ugrálják körbe minden évben :D Sok millió pogány bálványimádó.

2021. márc. 31. 21:23
 33/71 anonim ***** válasza:
22%

"Te szerencsétlen (látom, hogy a mohamedánoknál ez a megszólítás szokás), egy Zeusz szobor önmagában nem bálvány, legfeljebb az emberek teszik azzá, ha hozzá imádkoznak. Felfogtad?"

Te tényleg egy észlény vagy. Minden bálványt csak az emberik teszik azzá ilyen alapon.

"Amúgy a körbeugrálásról jutott eszembe a világ legnagyobb bálványa, a Kába kő, milliók ugrálják körbe minden évben :D Sok millió pogány bálványimádó."

Ez pedig egy tipikus keresztény hazugság. Egy muszlim sem imádkozik ahhoz a kőhöz és nincs is vallási jelentősége.

2021. márc. 31. 23:54
 34/71 anonim ***** válasza:
91%

"Ez pedig egy tipikus keresztény hazugság. Egy muszlim sem imádkozik ahhoz a kőhöz és nincs is vallási jelentősége."

Hány keresztény imádkozik a karácsonyfához?

Az pedig elég erős hazugság, hogy nincs vallási jelentősége, ha nem lenne, akkor nem lenne kötelező zarándoklat előírva.

Minden mohamedán ekkora hazug, mint te?

"Minden bálványt csak az emberik teszik azzá ilyen alapon."

Ez mondjuk igaz. Lásd a Kába követ, amit ha nem ugrálnának körbe mohamedánok milliói évente, csak egy sima kő lenne, amiből van rengeteg a Földön. De ennek valamiért nagy jelentőséget tulajdonítanak és szavaiddal élve, milliók ugrálják körbe. Még így járvány idején is elég népszerű.

2021. ápr. 1. 00:04
 35/71 anonim ***** válasza:
0%

"Hány keresztény imádkozik a karácsonyfához?"

A karácsonyfa eredetileg egy bálvány, a kárácsony ünnepe pedig eredetileg az ókori római napisten ünnepe. Szóval semmi köze Jézushoz. Ezen mit nem tudsz felfogni?

"Az pedig elég erős hazugság, hogy nincs vallási jelentősége, ha nem lenne, akkor nem lenne kötelező zarándoklat előírva."

Neked halvány fogalmad sincs miről is van szó. Nem egy kőhöz kell elzarádokolni. Az iszlám szerint a Kába mint épület volt az első imahely a Földön amit még Ádám épített. Ez az épület az idők folyamám elpusztult majd újraépítették többször is és úgy tartják hogy az a kő amiről te is beszélsz mardt meg az eredeti épületből. Egyébként nem is kő hanem néhány kavicsdarab. A jelentősége ennyiben ki is merül. Azt állítani hogy a muszlimok ehhez a kőhöz imádkoznak hatalmas nagy hazgság és persze keresztények terjesztik. Ez olyan mintha azt mondanám te azért mész a keresztény templomba hogy a kövekhez imádkozz amiből felépült a templom. Vagy olyan mintha azt mondanám a zsidók a kövekhez imádkoznak a falnál Jeruzsálembebn. Teljesen abszurd. Mondjuk ettől függetlenül te bálványimádó vagy mert Jézust imádod aki egy teremtmény, de sosem állítanék olyat hogy keresztények kövekhez imádkoznak, mert ez nem lenne igaz.

"Ez mondjuk igaz. Lásd a Kába követ, amit ha nem ugrálnának körbe mohamedánok milliói évente, csak egy sima kő lenne, amiből van rengeteg a Földön. De ennek valamiért nagy jelentőséget tulajdonítanak és szavaiddal élve, milliók ugrálják körbe. Még így járvány idején is elég népszerű."

Látod, te csak ilyen hazugságokkat tudsz felmutatni. Nem elég hogy bálványimádó vagy, ókori pogány vallások szertartásait vetted át és még hazudozol és ragálmazol más vallásokat.

2021. ápr. 1. 00:50
 36/71 anonim ***** válasza:
93%

Vidiripi

"Ez pedig egy tipikus keresztény hazugság. Egy muszlim sem imádkozik ahhoz a kőhöz és nincs is vallási jelentősége."

Ez egy tipikus muszlim terelés, mert nem vagy képes szembenézni az igazsággal! Egyébként pedig VAN vallási jelentősége a Kába-kőnek. Nem is egy. Hiszen egyértelmű hogy a muszlimok megérintik kézzel vagy megcsókolják. Egy követ! Sőt körbejárják 7-szer! (véletlen hogy pont hétszer) Az iszlám egyik alappillére az hogy el kell zarándokolni a Kába kőhöz! Ez az egész egy vallási rituálé és az a kő ennek a rituálénak a szerves része!

És azt állítod hogy nincs vallási jelentősége? Akkor Mohamedet hazudtolod meg! Hiszen elő van írva a Koránban! Sőt pont hogy azt a követ tartják a legszentebnek! És pont azért érintik meg mert így kerülnek kapcsolatba a muszlimok az istenükkel!

Sőt úgy tartják hogy a kő fog emlékezni az ítéletnapkor azokra akik megérintették!

2021. ápr. 1. 03:51
 37/71 anonim ***** válasza:
54%

"A karácsonyfa eredetileg egy bálvány"

Nálad komoly mentális problémák állnak fenn :D

Hol volt eredetileg a karácsonyfa bálvány? Természetesen sehol. Egyrészt karácsonyfa nem is létezett a 16. század előtt, ez egy protestáns eredetű hagyomány, ami végül meghonosodott a teljes kereszténység körében. Amire te gondolhatsz sunyi módon, az a yule-tree lenne, de az se volt bálvány. Hogy lehet valaki ennyire hülye? Ismered egyáltalán a bálvány fogalmát?

Mivel ennyire szellemileg visszamaradott vagy, ezért idézek néhány definíciót:

"Emberi vagy állati alakban ábrázolt földöntúli lény szobra, amelyet istenként vagy az istenség jelképeként tisztelnek."

"A vallásosságban a bálvány[1] egy olyan ember alkotta vagy természeti[2] tárgy, melyet az általa megjelenített istenség miatt tisztelnek."

"Tágabb értelmezése a bálványnak, amikor valamit vagy valakit istenesítünk és jobban szeretünk Istennél. A bálvány lehet élő vagy élettelen, dolog, tárgy vagy személy is."

A karácsonyfa egyik definíció alapján se lehet bálvány. Ellentétben a kába kővel, amit milliók ugrálnak körbe minden évben. Sőt a kába kő irányába fordulva imádkoznak több száz millióan minden nap. Mi ez, ha nem maga a bálványimádás?

"de sosem állítanék olyat hogy keresztények kövekhez imádkoznak, mert ez nem lenne igaz"

Leírsz te sok más hazugságot ide napi szinten, eggyel több vagy kevesebb, már mit számítana?

2021. ápr. 1. 12:49
 38/71 anonim ***** válasza:

"Ez egy tipikus muszlim terelés, mert nem vagy képes szembenézni az igazsággal! Egyébként pedig VAN vallási jelentősége a Kába-kőnek. Nem is egy. Hiszen egyértelmű hogy a muszlimok megérintik kézzel vagy megcsókolják. Egy követ! Sőt körbejárják 7-szer! (véletlen hogy pont hétszer) Az iszlám egyik alappillére az hogy el kell zarándokolni a Kába kőhöz! Ez az egész egy vallási rituálé és az a kő ennek a rituálénak a szerves része!"

Miért jó az neked hogy folyamatoasn hazudozol? Már vagy tízszer elmondtam neked hogy az a kő feltehetőleg az eredeti épület része. Ennyi a jelentősége. Vallási szempontból pedig semmi jelentősége nincs. A Korán mégcsak meg sem említi, a zárandoklatnak pedig nem része a kő. Keresztények terjesztik azt a hazugságot hogy a muszlimok ahhoz a kőhöz zarándokoolnak. Ha ezt elmondod bármelyik muszlimnak, csak kinevet, magadat teszed nevetséggessé. Mivel keresztény vagy és tapasztalatból tudom hogy nektek keresztényeknek nehezetekre esik az igazmondás, valószínű a következő alkalomkor is ugyanezt fogadod hazudni. Persze a hazudozásnak ára lesz. Majd Isten előtt elmondhatod miért hazudoztál.

"És azt állítod hogy nincs vallási jelentősége? Akkor Mohamedet hazudtolod meg! Hiszen elő van írva a Koránban! Sőt pont hogy azt a követ tartják a legszentebnek!"

Te aztán tényleg gátlástalanul hazudozol. Megmutatnád hol írja a Korán hogy a kőhöz kell zarándokolni és a kő a legszentebb? :)

"Sőt úgy tartják hogy a kő fog emlékezni az ítéletnapkor azokra akik megérintették!"

Akkor ezt is mutasd meg hol írja a Korán.

2021. ápr. 1. 21:15
 39/71 anonim ***** válasza:

"Hol volt eredetileg a karácsonyfa bálvány? Természetesen sehol. Egyrészt karácsonyfa nem is létezett a 16. század előtt, ez egy protestáns eredetű hagyomány, ami végül meghonosodott a teljes kereszténység körében. Amire te gondolhatsz sunyi módon, az a yule-tree lenne, de az se volt bálvány. Hogy lehet valaki ennyire hülye? Ismered egyáltalán a bálvány fogalmát?"

Látom a sértegetés megint megy ezerrel. Egy kerestzénytől mondjuk nem is várok túl sokat, tőled meg pláne nem. Lényegtelen hogy mikor vették át a keresztények. A felállított, feldíszített fák mind pogány erderűek. Szóval az a kérdés, hogy te mint állítólagos egyisenhívő, miért végezel pogány rituálét karácsonykor?

"Ellentétben a kába kővel, amit milliók ugrálnak körbe minden évben. Sőt a kába kő irányába fordulva imádkoznak több száz millióan minden nap. Mi ez, ha nem maga a bálványimádás?"

Ha te besmész a templomba, a kövekhez imádkozol? :) Az a kő feltehetőleg az erdeti épület része. Ennyi a jelentősége. Egy muszlim sem imádkozik hozzá, ne ír róla a Korán és nem része a zarándoklatnak. Ennél egyszerűbben nem tuom elmagyaátzni Ha ennyit sem tudsz felfogni, az már fogyatékosság. Szerintem viszont ennyire te ssem lehetsz buta. Szerintem felfogtad, csak hazudozol, mert mást nem tudsz felmutatni a vallásod védelmében. Nem tudsz szemenézni a a sját bálványimádó vallássoddal, ezért inkább más vallást rágalmazol.

"Leírsz te sok más hazugságot ide napi szinten, eggyel több vagy kevesebb, már mit számítana?"

Semmilyen hazugságot nem írok le. Mindig alaposan utánanézek, mielőtt leírok valamit. Az hogy neked nem tetszik az igazság, a te bajod. Te akarsz önként bálványimádó lenni, én csak sembesítelek az igazsággal.

2021. ápr. 1. 21:25
 40/71 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Miért jó az neked hogy folyamatoasn hazudozol?"

Magadról írtál! Elhiszem hogy olthatatlan vágyat érzel hogy magadról beszélj de biztos vagy bennem hogy nekem kell elmondanod a problémáidat?

"Vallási szempontból pedig semmi jelentősége nincs."

Tehát van egy kő amit hol megérintenek hol csókkal illetik egy vallásos rituálé keretében és nincs vallási jelentősége!

Hát persze hogy nincs mondogasd ezt magadnak mert senki más nem hiszi el rajtad kívül!

"A Korán mégcsak meg sem említi, a zárandoklatnak pedig nem része a kő."

De nem is a Koránról volt szó! Hanem egy vallási rituáléról.

https://www.youtube.com/watch?v=6zybAI6xm4M

"Keresztények terjesztik azt a hazugságot hogy a muszlimok ahhoz a kőhöz zarándokoolnak. Ha ezt elmondod bármelyik muszlimnak, csak kinevet, magadat teszed nevetséggessé."

Ezt nem kell terjeszteni ezt szinte mindenki tudja!

Sőt inkább az a nevetséges hogy ilyen szánalmas védekezéssel próbálkozol. Mint a partra vetett hal pont úgy viselkedsz! Sőt bennem erősíti azt ez a szánalmas magyarázat hogy így akarsz egy gyengeséget takargatni! Egyébként ez azóta fogalmazódott meg bennem amióta írunk egymásnak!

Igaz nem ismerek sok muszlimot! De te vagy az egyetlen aki mindig azzal jön hogy a keresztények ezt meg azt terjesztik! Te vagy az egyetlen és elgondolkoztam azon hogy ezt miért is teszed! És hajlok afelé hogy azért mert igazam van! És ezt a meggyőződésemet csak erősíted!

Kinevet? Komolyan azt hiszed hogy ez engem érdekel? Te azt hiszed hogy azért mert hívőnek vallom magamat még soha senki nem nevetett ki vagy gúnyolt engem? És jössz azzal hogy kinevet egy muszlim. Ez még szánalmasabb dolog!

"Mivel keresztény vagy és tapasztalatból tudom hogy nektek keresztényeknek nehezetekre esik az igazmondás, valószínű a következő alkalomkor is ugyanezt fogadod hazudni. Persze a hazudozásnak ára lesz. Majd Isten előtt elmondhatod miért hazudoztál."

Azt fogom mondni hogy azért mert egy ennyire gyenge muszlimmal sikerült összetalálkoznom aki azzal jött majd hogy kinevetnek engem.

"Te aztán tényleg gátlástalanul hazudozol. Megmutatnád hol írja a Korán hogy a kőhöz kell zarándokolni és a kő a legszentebb?"

A Korán valóban nem írja hogy a Kába kőhöz kell zarándokolni. Csak annyit ír hogy végezzék el a zarándoklatot!Ez egy pici tévedés volt a részemről amit elismerek. De nem hazugság volt, hanem tévedés! (te vajon mikor fogod elismerni a tévedésedet?) És azt írtam hogy azt tartják a legszentebbek. Már mint a muszlim hívők tartják annak!

"Akkor ezt is mutasd meg hol írja a Korán."

Nem írtam azt hogy ez a Koránban van! Azt írtam hogy "úgy tartják"!

2021. ápr. 1. 22:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!