Keresztények! Titeket nem zavar hogy a Húsvétra és minden más keresztény ünnepre pogány szokások rakódtak?
Szerintem fodrítva ülsz a lovon, ezek eredetileg NEM keresztény ünnepek, csak ráültették öket a meglévö természeti ünnepekre.
A húsvét eredetileg a tavasz és a terméknység ünnepe volt mindenhol és EZÉRT van nyúl meg tojás, ezek ugyanis éppen a termékenység szimbólumai
Valamit nagyon rosszul tudsz, húsvét eredetileg pészah volt, egy zsidó ünnep, semmi köze a pogánysághoz.
"Az angol Easter a német Ostern szóval együtt keresendő. Őse egy germán istennő, Ostara a tavasz keleti (v. ö. angol East, német Ost) úrnője, ünnepe a tavaszi nap-éj egyenlőség idején volt. Ostarához kapcsolódik a tojás szimbóluma."
/Wikipédia/
Kereszténység még a világon se volt akkor.
De olvassatok Ostaráról is egy kicsit!
Mondjuk a pészah hagyománya kb Kr.e. 1500 évvel kezdődött, ennek írásos nyoma is van valamivel későbbről. A te ünnepedről is tudsz valami történelmi forrást, ami megelőzi a kivonulás ünneplését és belátható belőle, hogy arra épült a zsidók ünnepe? Vagy csak el kell neked hinni, mert te írod?
A karácsony se keresztény ünnep, eredetileg az is téli napforduló ünnepe volt, csak azt dec. 21-én volt. A karácsonyfa is pogány eredetű, az meg eredetileg yule fa volt.
Engem mondjuk tényleg zavar, hogy a keresztények nem tudtak semmi egyedi ünnepet kitalálni, ami nem arról szól, hogy minél több pénz költsünk. Persze lehet csak azért gondolom így, mert soha nem tudtam azonosulni a vallásommal, ezeket az ünnepeket is csak a család miatt ünneplem, pedig ők se nagy hívők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!