Jézus születhetett volna bárhol a világon! Miért pont Judeában kellett megszületnie, és miért zsidóként?
Miért nem lett kínai, vagy maja,vagy római,germán,vagy ausztrál őslakos ,stb.?
A világot bárhol máshol is megválthatta volna!
Aki keresztény hívő és téged meg akar téríteni, az csak Bibliai idézetekkel tud érvelni, saját gondolatokat tőle ne várjál.
Említetted más népek hítvilágát. A kereszténység csak 2010 éve létezik, és ebből vond le Jézus gyerekkorát is, amikor még nem prédikált. Szinte a legfiatalabb vallás. Keletkezésétől fogva egyre több részre esett széjjel!
Az ókori hitvilágok több ezer évesek és közelebb voltak a teremtéshez is. Valamennyien, szinte mindegyik földrészen több istenben hittek. Nekik van igazuk. Mindegyikben találsz megváltót is, akit nem Jézusnak hívtak. Olvasd el történelmüket és például Közép,- és Dél-Amerikában a spanyol hittérítők Isten akaratával és Jézus igéjével szinte mindenkit meggyilkotak, kiírtottak, akik nem voltak hajlandók megválni saját isteneiktől és áttérni a keresztény vallásra. A mai hívők ezt vagy nem tudják, vagy nem hiszik el, de az is lehet, hogy "elfelejtették". Pedig ez is a kerszténységhez, a könyörületességhez és a szeretethez tartozik.(?)
A kérdésedet megfordítom és talán a válasz is érthetőbb lesz. Amikor Jézus elkezdet prédikálni, a zsidóknál hozzá hasonló prédikátor több is volt. Az új vallásnak, a kereszténységnek kellett egy kinduló pont és ők Jézust választották. Mítosz lett, rengeteg "leírattal", valóságos vagy kitalált eseményekkel körítve. Mivel Jézus halála után több száz évvel írták le ezeket, és addig szájhagyomány útján terjedt, nem ellenőrízhető valódisága. Előttem megemlítették, hogy kb 5000 irat foglalkozik vele. A "sokaság" nem bizonyíték! Tehát Jézus nem megváltónak született, csak a kereszténység emelte erre a szintre.
Olvasd el a maja, az azték, olmék, inka, viking, kínai és japán mítoszokat, vagy szent könyveiket, mindegyikben találsz megváltót.
A felfogásod, az értelmezésed alapján válassz közülük egyet, amelyik neked a legszimpatikusabb és a kérdésedet megoldottad magad.
Őszintén a kérdésed után teljes mértékig megvagyok győződve, hogy egy csöpp közöd vagy csak egy csöpp közöd van csak a Bibliához.
Zsidók voltak a kiválasztott nép. Mivel a törvények a próféciákat a zsidóknak adta a Mindenható ezért logikus, hogy Jézus Krisztus zsidóként született.
Elárulom, hogy azt mondta akik megkeresztelkednek ő általa mind szellemben zsidók vagyunk.Ennyi! :)
"Számomra az is furcsa, hogy választott nép. Miért, nem egy emberpártól származik az emberiség? Kik voltak még, Ádám leszármazottain kívül, hogy választani lehetett?"
Isten nem Ádámot választotta ki,hanem egy későbbi leszármazottját, Ábrahámot, és az ő utódait. Arra lettek kiválasztva,hogy megőrizzék Isten beszédét. Az hogy megváltója majdnem minden vallásnak van, nem azt jelenti, hogy minden vallás érvénytelen, hanem azt hogy minden népnek van eredeti tudása az igazságról, Istenről és a világról. Ez méginkább Jézus mellett szól és nem ellene.
Freya
hát azért, mert Isten így látta jónak.
és miért pont Máriáékhoz? És miért nem élt még pár évet? És miért nem házasodott meg?
stb.
sok kérdés, ugyanaz a válasz.
ez miért számít? nem csíped a zsidókat, vagy mi?
Elnézést kérek,ha már valaki leírta a helyes választ,de 3 oldal után feladtam, mert senki nem a témához szólt: Egész véletlenül tudom a választ: azért ott és akkor és annak kellett megszületnie,mert az ószövetségi írások több helyen ezt megírták előre: mikor és hol kell megszületnie a messiásnak -és ezek prófétai beszédek amelyeknek be kellett teljesednie. Ez elkezdődött a mózes könyvétől ésaiás prófétától dánielig stb -szóval oldalakat lehetne írni a sokféle jövendelésről,amelyek teljes összhangban állnak egymással és valóban akkor és ott született meg,ahogy írták
-részt vettem egy konferencián ahol együtt ki is számoltuk és valóban-nem utólagos belemagyarázás-erről meggyőződtem személyesen is.Évre,napra,helyre előre ki lehet számolni pl.az említett Dániel könyvének leírásából holdévekben számolva természetesen, mert akkor még így számoltak.
"Hogyan vált szét és alakult át egy nép, különböző rasszokra, pláne, hogy nincs evolúció."
Ez egy érdekes felvetés. Egy másik kérdésnél már ezt kifejtettem. Isten emberi fajt teremtett, Ádám és Éva az első megvilágosult emberpár, tőlük származtatják Ábrahámot, Mózest és Jézust is.
Egyébként a keresztények nem az evolúcióval hanem a darwinizmussal nem értenek egyet. A mikorevolúció, fajon belüli változások, ún. adaptáció az normális dolog. A fajok közötti, makro evolúciót nem fogadják el sokan.
De ez egy hosszú téma. A kérdező kérdése elvi jellegű volt, csak arra reagáltam.
Freya
No akkor gondolkojunk:
- az Ó-szövetségben valóban több megváltótt jósoltak a próféták, mert bűnösnek érezték magukat (pedig amit Éva és Ádám elkövetett az nem volt bűn!- csak "okosodni " akartak, azaz kiemelkedni az állati sorból),
- gondolj Sámsonra, őt is angyal jelenítette meg, tehát lehetett volna megváltó,
- pl., ha megnézed a Betlehemi csillag megjelenését, akkor a tudomány jelenlegi állása szerint az égbolton krisztus előtt 6-ban volt látható (ennyit tévedhet a szájhagyomány),
- előttem leírták, hogy csak a kereszténység emelte megváltó szintre, ami igaz lehet,
- a többi nép megváltóiról, itt európában azért nem hallasz, mert a kereszténység terjeszkedése érdekében a középkoriak minden Isten és Jézus ellenes nézetet, kegyetlen módon, tüzzel - vassal kiírtottak a szeretet jegyében, más vallást nem engedélyezve (ne menj messzire nézd meg István királyunk embertelen törvényeit, kivégeztetéseit a kereszténység felvétele ügyében),
- egyébként valóban két emberpártól származunk akiket a Föld porából gyúrtak és bőrszínük is fekete volt, olyan mint a föld,
-a jövő pedig az, hogy Jézus nem fogja megváltani a világot, mert mi emberek kipusztítjuk saját magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!