Jézus születhetett volna bárhol a világon! Miért pont Judeában kellett megszületnie, és miért zsidóként?
Miért nem lett kínai, vagy maja,vagy római,germán,vagy ausztrál őslakos ,stb.?
A világot bárhol máshol is megválthatta volna!
1. „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”
1. De a kérdés az, hogy mivel Isten beszélt Jézushoz, és nyilván az anyanyelvén beszélt hozzá, és ezt hívják evangéliumnak, hogy hol van ez az evangélium??? Össze kéne vetni a mostaniakkal, különben nem vehetjük a fordításokat hitelesnek. Gondolj bele, hogy van fordítás, de nincs az amiről fordították. Mennyire lehet benne bízni??? :/
2.Barnabás evangéliuma!
Ez a 3 pont érdekes!
Nem kell félreérteni! El kell gondolkozni rajta, és nem átlépni. Én csak jót akarok, a szeretet beszél belőlem.
1.Barnabás evangéliuma!
"Az úgynevezett "Barnabás evangéliuma" (egy hamisítvány a 14-16. századból) önmagára nézve Jézus Krisztus egyetlen igaz evangéliumának igényét támasztja, de számos, a Biblia ellen irányuló tanítást tartalmaz."
Forrás: [link]
2. „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”
Ő nem, viszont az apostolok igen! Ő elkezdte Izrael földjén és az apostolok fejezték be. (Menjetek, küldetésetek van).
Jn 1.10-11
"A világba (Izraelbe) jött, a világban (Izraelben) volt, általa lett (a világ), mégsem ismerte föl a világ. (Izrael) A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be (Izrael)."
"De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ." (Jn. 15:19)
"Népemnek hívom azt, amely nem népem, s kedveltnek azt, amely nem kedves nekem.
És ahol azt mondják nekik: "Nem vagytok az én népem", az élő Isten fiainak hívják majd őket." (Ozeás)
"2. De a kérdés az, hogy mivel Isten beszélt Jézushoz, és nyilván az anyanyelvén beszélt hozzá, és ezt hívják evangéliumnak, hogy hol van ez az evangélium???"
Kr. u. 70 A rómaiak Jeruzsálemet földig tiporják, létrehozzák Aelia Capitolnát.
"Össze kéne vetni a mostaniakkal, különben nem vehetjük a fordításokat hitelesnek. Gondolj bele, hogy van fordítás, de nincs az amiről fordították. Mennyire lehet benne bízni??? :/"
Az apostolok memóriája szerintem nem romolhatott annyira... Egyiket maga János írta, a hagyomány szerint.
Most én teszem fel a kérdéseket:
Hol jósolta meg Jézus azt, hogy Mohamed fogja a világnak kinyilatkoztatni az igazságot, holott ő azt mondta, hogy álmessiások és antikrisztusok és hamis próféták fognak meg jelenni??? :S
Az apostoloknak mi volt a feladata???
"Az úgynevezett "Barnabás evangéliuma" (egy hamisítvány a 14-16. századból) önmagára nézve Jézus Krisztus egyetlen igaz evangéliumának igényét támasztja, de számos, a Biblia ellen irányuló tanítást tartalmaz."
Mitől hamisítvány? Lehet hogy a 4 evangélium hamisítvány.
Egyikből sincs eredeti.
"2. „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”
"Ő nem, viszont az apostolok igen!"
Jn 1.10-11
"A világba (Izraelbe) jött, a világban (Izraelben) volt, általa lett (a világ), mégsem ismerte föl a világ. (Izrael) A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be (Izrael)."
"De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ." (Jn. 15:19)
"Népemnek hívom azt, amely nem népem, s kedveltnek azt, amely nem kedves nekem.
És ahol azt mondják nekik: "Nem vagytok az én népem", az élő Isten fiainak hívják majd őket." (Ozeás)
Ezek az idézetek engem támasztanak alá, vagy nem bizonyítanak semmit.
Viszont továbbra is él a kérdés: Mi lesz ezzel az egyértelmű kijelentéssel? „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”
"2. De a kérdés az, hogy mivel Isten beszélt Jézushoz, és nyilván az anyanyelvén beszélt hozzá, és ezt hívják evangéliumnak, hogy hol van ez az evangélium???"
"Kr. u. 70 A rómaiak Jeruzsálemet földig tiporják, létrehozzák Aelia Capitolnát."
Tehát nincs eredeti.
"Össze kéne vetni a mostaniakkal, különben nem vehetjük a fordításokat hitelesnek. Gondolj bele, hogy van fordítás, de nincs az amiről fordították. Mennyire lehet benne bízni??? :/"
"Az apostolok memóriája szerintem nem romolhatott annyira... Egyiket maga János írta, a hagyomány szerint."
Ezt jó hogy mondtad.
1. Az apostolok amit láttak, az nem az amit az Isten mondott Jézusnak. Vagyis nem az evangélium. Tehát az csak egy elbeszélés, és nem az Isten szava.
Az Iszlámban külön van választva az Isten személyes szava a prófétához, ez a Korán. A Próféta Személyes szava a tanítványokhoz, ez a Hádisz, és az amit a tanítványok láttak, és elbeszéltek a Prófétáról, ezek a Hádisz másik fajtái.
Ez a kereszténységben nincs szétválasztva.
2. Hol a láncolat ami keresztül vissza ellenőrizhetjük, hogy kiken keresztül jött az evangélium. Az apostol amit átadott, azt kinek adta át, és az mennyire volt megbízható, és jó memóriájú? Ha leírták, akkor hol van amit leírtak? Az apostoloknak sem lehet kijelenti, hogy jó volt a memóriájuk. Sőt azt sem hogy megbízhatók voltak, hisz egy már el is árulta Jézust.
Kell a láncolat, vagy az eredeti! Amíg nincs addig sajnos annyira hiteles a 4 evangélium, amennyire Barnabásé.
"Most én teszem fel a kérdéseket:
Hol jósolta meg Jézus azt, hogy Mohamed fogja a világnak kinyilatkoztatni az igazságot, holott ő azt mondta, hogy álmessiások és antikrisztusok és hamis próféták fognak meg jelenni???"
1.Mivel a Biblia nem hiteles, ezt már konkrétan nem találhatjuk benne. De van hiteles Isteni kinyilatkoztatás, a Korán.
2. Álmessiások Jézus előtt is voltak. Természetes, hogy vannak álmessiások, de ettől még vannak próféták is.
"Az apostoloknak mi volt a feladata???"
A hit terjesztése!
Hol az eredeti Biblia???
"Kedves muszlim barát, minden téged igazol, csak neked lehet igazad, ez csak természetes."
Kívánom, hogy legyen világosságod és ismerd meg Jézust, hogy ne a hamis prófétákra, hamis tanokra hallgass! Isten áldjon!
ez érdekes lehet...
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Még ezt szeretném elmondani:
171. Ó, Írás Népe! Ne essetek túlzásokba hitvallásotokban, s ne mondjátok Allahra, csak az igazat! Hanem a Messiás, Jézus, Mária fia Allah küldötte, az Ő (Allah) szava, amit intézett Máriához, s az Őtőle (Allahtól való) lélek. Hát higgyetek Allahban és küldötteiben, s ne mondjátok: "három" - fejezzétek be! (Ez) jobb néktek. Hanem Allah egy Isten. (Távol áll az) Ö magasztosságától, hogy legyen Néki fia: Övé, mi az egeken és a Földön (van). Allah elegendő, kire hagyatkozz.
172. A Messiás sohasem kicsinyli le, hogy Allah szolgája legyen, sem a közeledő angyalok. Ki lekicsinyli az Ő szolgálatát és fellengző, hát Ő felsorakoztatja őket mindahányat.
"Ki lekicsinyli az Ő szolgálatát és fellengző, hát Ő felsorakoztatja őket mindahányat."
Magyarázat:
Ki lenézi azt, hogy Jézus egy nemes próféta, és ez neki nem elég, sőt felmagasztalja isteni szintre, az az Istennel szemben fellengző, és felül bírálja az Isten akaratát!
"Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy Istentől származnak-e, mert sok hamis próféta ment ki a világba.
1Jn 4.2
Az Istentől származó lelket erről ismeritek fel: minden lélek, amely megvallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van.
1Jn 4.3
S minden lélek, amely nem vallja meg Jézust, nem az Istentől való, hanem az antikrisztusé, akiről hallottátok, hogy eljön, és most már a világban is van.
1Jn 4.4
Gyermekeim, ti az Istentől vagytok, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint aki a világban van.
1Jn 4.5
Ők a világból valók, ezért a világról beszélnek, és a világ hallgat rájuk.
1Jn 4.6"
"1Jn 2.22
Ki a hazug, hacsak az nem, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Az az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút.
1Jn 2.23
Aki tagadja a Fiút, annak az Atya sincs. Aki megvallja a Fiút, azé az Atya.
1Jn 2.24
Amit kezdettől fogva hallottatok, az maradjon meg bennetek. Ha megmarad bennetek, amit kezdettől fogva hallottatok, ti is megmaradtok a Fiúban és az Atyában."
Ja igen, a te omninózus idézeted az iszlámat felmenti ez alól...
Jók ezek az idézetek. Ha megfigyeled mindegyik arról beszél, hogy Jézust az isten küldte. Ugyanakkor egyik sem beszél arról, hogy Jézus Isten lenne(pont ellenkezőleg), vagy hogy az Isten testet öltött, és földre szált. Pont ahogy a Muszlimok hisznek benne.
Sőt!
"Az Istentől származó lelket erről ismeritek fel: minden lélek, amely megvallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van." Ügye ezt tanítja Mohamed is, tehát ő az Istentől van.
"hogy Jézus Krisztus testben jött" Ez is nagyon jó hogy idézted, mert ügye az Isten az nem ölthet testet(mert tökéletes, és nem teremtett, de ha testet ölt ami teremtett, akkor magát teremti meg, ez meg ugye paradoxon), vagyis azzal hogy kimondja "hogy Jézus Krisztus testben jött" automatikusan kizárja, hogy Isten legyen.
Istennek több fia is volt - lapozd fel: Mózes I. 6/1-2-3-4., Birák könyve 13. - Jézus ezek közül csak egy. A zsidók a megváltót várták benne de nem így történt.
Nézd meg az ősi népek (amelyeket leírtál + sumér, egyiptomi, viking stb.)mítoszait és látod, hogy mindenhol van teremtés,- isten(ek) és az istennek fia.
Nézd meg az öt világvallás "bibliáit" és megtalálod isteneiket valamint azok gyermekeit is.
Jézus egyébként a világot sem váltotta meg!
A kereszténység a legfiatalabb vallás. Kellet nekik egy kiinduló pont és választottak egy zsidó prédikátort, aki mögé mítoszt szerkesztettek.
Állítólag az Új-testamentum a hiteles forrás. Nagyon sok ellentmondás van benne:
- Jézus feltámadásáról négy evangéliumban olvashatsz, de azt három féleképpen írták le - melyik az igazi?
- Jézus családfáját visszavezetik Ádámhoz, ha az Isten az eredeti "apa", József a "nevelőapa", akkor mi köze van Jézusnak Ádámhoz?
- ha Jézus megváltó lenne és elvitte az emberiség bűneit az Istenhez kereszthalálával, akkor i. sz. 33-tól a Földön nincs bűn! - pedig a papok hirdetik.
Ha megkérdezel egy hívő embert mindezt nem tudja felfogni és elhinni, mert az egyházban nem ezt prédikálják. A papok az egész kereszténységet még mindíg bűnben (rettegésben) tartják, hogy eszméletlenül jól éljenek és a felelősséget áthárítják Istenre.
Gondolkodjál, olvassál - de a vakhit ne legyen a tarsolyodban. Jó elmélkedést.
"- Jézus feltámadásáról négy evangéliumban olvashatsz, de azt három féleképpen írták le - melyik az igazi?"
??? A keresztre feszítésnél van különbség, mert azt különbözően írták le; lényegi differencia abban van, hogy egyik azt állítja, Pilátus önmagától elítélte Jézust, másik verzió szerint Pilátus a zsidó nép pressziója miatt. A feltámadás szinte ugyanaz.
"- Jézus családfáját visszavezetik Ádámhoz, ha az Isten az eredeti "apa", József a "nevelőapa", akkor mi köze van Jézusnak Ádámhoz?
Ezt csak azért kellett, hogy a ószövetségi prófécia beteljesüljön. Izajásnál olvasd el az Immánuel jelet, és leírja, hogy a Messiás szűztől születik, tehát ez megint nem egy Zeitgeist-gonosz-agymosó-pogány-mytos.
"- ha Jézus megváltó lenne és elvitte az emberiség bűneit az Istenhez kereszthalálával, akkor i. sz. 33-tól a Földön nincs bűn! - pedig a papok hirdetik."
Jézus a halált váltotta meg, tehát azt a bűnt, ami a halált okozta, és Ádám (az ember) elkövette. Így is látszik, hogy az ember nem képes önmagát megváltani, csak is Krisztus. Minden ember felelős a tetteiért, mert még mindig a gyónás a legjobb mód, a bűn őszinte bánatához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!