Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus születhetett volna...

Jézus születhetett volna bárhol a világon! Miért pont Judeában kellett megszületnie, és miért zsidóként?

Figyelt kérdés

Miért nem lett kínai, vagy maja,vagy római,germán,vagy ausztrál őslakos ,stb.?

A világot bárhol máshol is megválthatta volna!

2010. aug. 19. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:

"Ezért mondom nektek, hogy elveszik tőletek az Isten országát, s olyan nép kapja meg, amely megtermi gyümölcsét.

Aki erre a kőre esik, összezúzza magát, s akire rázuhan, azt szétmorzsolja.

E hasonlatokat hallva a farizeusok és az írástudók megértették, hogy róluk beszélt." Mt. 21:43;21:45

2010. aug. 19. 18:13
 12/62 anonim ***** válasza:
100%

13:37

“Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentlélek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig” (Máté 28,18-20).

2010. aug. 19. 18:22
 13/62 anonim ***** válasza:
0%

"minden népet"

Minden embert Izrael fiaiból...

De van egy egyszerű megoldás... radírozd ki ezt a részt a Bibliából:„Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”

Nem értem mire a vita? Ez annyira világos, mint a nap!

"nem küldettem máshoz"!!!

De ha értenétek a szentiratok értelmezéséhez(egyetemen tanultam), akkor ismernétek azt a szabályt, hogy két ellentétes idézetet egymás függvényében kell értelmezni, úgy, hogy egyik se tegye a másikat értelmetlenné!

Vagy azt, hogy az erősebb jelentés(átértelmezhetetlenebb), jelen esetben „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”

rákényszeríti az átértelmezhetőbbet, az átértelmezésre!

:)

Remélem segíthettem.

2010. aug. 19. 19:29
 14/62 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos így alakulnak új vallások, és hamis szekták. A hozzá nem értésből. A kereszténység egy helyi vallást(lokális, azaz egy bizonyos időben, egy bizonyos néphez küldött próféta tanítását, ami csak abban az időben, és csak arra a népre alkalmas, és állja meg a helyét) tett világvallássá! Ezért van rengeteg szabály a kereszténységben ami ma sok embert elriaszt. Hisz azok a szabályok nem alkalmasak minden népre, csak a zsidókra voltak alkalmasak, akkor!

Rengeteg bizonyíték van!

2010. aug. 19. 19:36
 15/62 anonim ***** válasza:
0%
Úgy is fogalmazhatnék, hogy a Biblia átírói, nem végeztek jó munkát mert ezt az ominózus idézetet nem törülték ki...
2010. aug. 19. 19:42
 16/62 anonim ***** válasza:
70%

""nem küldettem máshoz"!!!

"De ha értenétek a szentiratok értelmezéséhez(egyetemen tanultam), akkor ismernétek azt a szabályt, hogy két ellentétes idézetet egymás függvényében kell értelmezni, úgy, hogy egyik se tegye a másikat értelmetlenné!"

Vagy azt, hogy az erősebb jelentés(átértelmezhetetlenebb), jelen esetben „Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”

rákényszeríti az átértelmezhetőbbet, az átértelmezésre!

Naigen, a te szempontból persze, hogy a kánaánita asszony próbatétele számodra felülírja az Újszövetség összes mondatát, hiszen te muszlim vagy. A zsidókkal felbontotta a szövetséget Isten, mivel az ember képtelen önmagában megtartani a parancsait.

"Sajnos így alakulnak új vallások, és hamis szekták. A hozzá nem értésből. A kereszténység egy helyi vallást(lokális, azaz egy bizonyos időben, egy bizonyos néphez küldött próféta tanítását, ami csak abban az időben, és csak arra a népre alkalmas, és állja meg a helyét) tett világvallássá!"

Mt. 5; 17-19

"Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik.

Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában."

"Isten országának ezt az örömhírét pedig hirdetik majd az egész világon bizonyságul minden nemzetnek. Csak akkor jön el a vég." Mt 24 14

Az utóbbit nem Izraelre vélték. Az Új Jeruzsálem már nem egy nemzetre, hanem az egész világra kitárul.

2010. aug. 19. 20:06
 17/62 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlanám az apostolok leveleit, de nem ajánlom, mert a legtöbb 'meghamisított és eretnek' az iszlám szerint, Pál elmagyarázza a lényegét.
2010. aug. 19. 20:13
 18/62 anonim ***** válasza:
0%

"A zsidókkal felbontotta a szövetséget Isten, mivel az ember képtelen önmagában megtartani a parancsait."

Felbontotta, de még Mózes korában! Nincs köze Jézushoz.

Mt. 5; 17-19

"Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik."

Persze hogy beteljesedik, hisz Isten akarata. De ez nem azt jelenti, hogy mindenkire érvényes a törvény.

"Isten országának ezt az örömhírét pedig hirdetik majd az egész világon bizonyságul minden nemzetnek. Csak akkor jön el a vég." Mt 24 14"

Ez csak természetes. Ez azt igazolja, hogy mindenki számára ki lesz hirdetve az Itélet Napjáig, hogy egy az Isten, és csak az jut a menybe, aki elfogadta.

"Az utóbbit nem Izraelre vélték. Az Új Jeruzsálem már nem egy nemzetre, hanem az egész világra kitárul."

Ez természetes. De ez a jövőre vonatkozik, és ettől, még nem lesz a jelenlegi törvény érvényes az egész világra, mert az lokális.

"Ajánlanám az apostolok leveleit, de nem ajánlom, mert a legtöbb 'meghamisított és eretnek' az iszlám szerint, Pál elmagyarázza a lényegét."

Pál, aki nem ismerte Jézust!!! De a kérdés az, hogy mivel Isten beszélt Jézushoz, és nyilván az anyanyelvén beszélt hozzá, és ezt hívják evangéliumnak, hogy hol van ez az evangélium??? Össze kéne vetni a mostaniakkal, különben nem vehetjük a fordításokat hitelesnek. Gondolj bele, hogy van fordítás, de nincs az amiről fordították. Mennyire lehet benne bízni??? :/

Barnabás evangéliumáról hallottatok? Nézz utána!

2010. aug. 19. 21:03
 19/62 anonim ***** válasza:
0%

"te szempontból persze, hogy a kánaánita asszony próbatétele számodra felülírja az Újszövetség összes mondatát"

Semmi féle próbatételről nincs szó. Azt mondja, hogy rajtatok nem segítek, mert nem hozzátok küldött az Isten. De mivel látta, hogy nagyon kitartó, ezért kivételt tett vele.

Milyen próbatétel az, hogy azt mondja neki, hogy nem hozzátok küldött az Isten? Semmilyen.

2010. aug. 19. 21:28
 20/62 anonim ***** válasza:
47%

"A zsidókkal felbontotta a szövetséget Isten, mivel az ember képtelen önmagában megtartani a parancsait."

Felbontotta, de még Mózes korában! Nincs köze Jézushoz.

Tehát amikor Mózes teljessé tette a szövetséget, már Isten föl is bontotta? A próféták miért hőzöngtek, szerinted? Fölbontotta az emberrel. Utána felbontotta a népével. Aztán pedig egyszülött fiával kötötte meg. Mert ha Jézus próféta volt, Mózes nála nagyobb volt.

Mt. 5; 17-19

"Persze hogy beteljesedik, hisz Isten akarata. De ez nem azt jelenti, hogy mindenkire érvényes a törvény."

Nem látok logikai összefüggést a 2 mondat között. Állítod, hogy be fog teljesedni, de mégsem.

"Ez csak természetes. Ez azt igazolja, hogy mindenki számára ki lesz hirdetve az Itélet Napjáig, hogy egy az Isten, és csak az jut a menybe, aki elfogadta."

Mi is azt hisszük egy az Isten. Azonban, aki azonban nem vallja a Fiút, annak az Atya nincs. (1Jn.2;23) Konkrétan Jézus megváltása az evangélium, az, hogy egy az Isten, azt tudták 2-3000 éve...

"Ajánlanám az apostolok leveleit, de nem ajánlom, mert a legtöbb 'meghamisított és eretnek' az iszlám szerint, Pál elmagyarázza a lényegét."

"Pál, aki nem ismerte Jézust!!! De a kérdés az, hogy mivel Isten beszélt Jézushoz, és nyilván az anyanyelvén beszélt hozzá, és ezt hívják evangéliumnak, hogy hol van ez az evangélium??? Össze kéne vetni a mostaniakkal, különben nem vehetjük a fordításokat hitelesnek. Gondolj bele, hogy van fordítás, de nincs az amiről fordították. Mennyire lehet benne bízni??? :/"

Van egy tippem: a romaiak földig rombolták Jeruzsálemet, az összes szemtanút megöltek, minden elveszett. A Jeruzsálemi templomban őrizték az Újszövetség iratait.

2010. aug. 19. 22:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!