Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus születhetett volna...

Jézus születhetett volna bárhol a világon! Miért pont Judeában kellett megszületnie, és miért zsidóként?

Figyelt kérdés

Miért nem lett kínai, vagy maja,vagy római,germán,vagy ausztrál őslakos ,stb.?

A világot bárhol máshol is megválthatta volna!

2010. aug. 19. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 A kérdező kommentje:

A kérdésre csak részben kaptam válaszokat,de azt köszönöm szépen!

Tehát Isten miért oda küldte egyszülött fiát ahova,megszületni,tanítani,és megváltani?

2010. aug. 21. 00:03
 32/62 anonim ***** válasza:
29%

és ez mi???

Mert Jézus nem a világ megváltásra született, hanem Izrael fiainak terelésére, és nem többre!

Máté 15-24

„Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz.”

2010. aug. 21. 01:43
 33/62 anonim ***** válasza:
89%

01:43

Nem ismerős a szöveg:

A mi Urunk, Jézus Krisztus azon az éjszakán, amelyen elárultatott, kezébe vette a kenyeret, hálát adott, és megtörte, tanítványainak adta, és ezt mondta: Vegyétek, egyétek, ez az én testem, amely tiértetek adatik. Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. […] Hasonlóképpen, miután vacsorált, kezébe vette a poharat is, hálát adott, nekik adta, és ezt mondta: Igyatok ebből mindnyájan, e pohár az új szövetség az én véremben, amely tiértetek és sokakért kiontatik bűnök bocsánatára. Ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.”

2010. aug. 21. 08:10
 34/62 anonim ***** válasza:
0%

08:10-nek

Igen, és most mit akarsz mondani?

2010. aug. 21. 09:20
 35/62 anonim ***** válasza:

09:20

Mester, gondolkodj!

2010. aug. 21. 09:53
 36/62 anonim ***** válasza:
0%
Új szövetség a saját népével(izrael fiai), nem több.
2010. aug. 21. 10:10
 37/62 anonim ***** válasza:
0%

20.13-as léci magyarázd el:

- ...Immánuel jelet, és leírja, hogy a Messiás szűztől születik ...

De Jézus ez a Messiás, lehetett más is, csak a keresztény egyház ezt vette alapnak. És megette a fene, ha egy próféciának így kell beteljesülnie.

- ...Jézus a halált váltotta meg...Ádám (az ember) elkövette...

Tévedsz! Ádám bűnéért nem a halál volt a büntetés, hanem a paradicsomból való kiűzetés! Olvasd el Mózes I/3. 22 - 24. és várom értelmezésed. Mert az ember ezért halandó, nem pedig az első fa gyümölcsének fogyasztásáért!

- Jézus feltámadása:

1. Máté 28/1-6.

2. Márk 16/

3. Lukács 24/..4..

4. János 20/

2010. aug. 21. 10:35
 38/62 anonim ***** válasza:
28%

A kérdésre válaszolva.

Talán azért mert ez a térség volt a legönzőbb, legmocskosabb gondolkodású emberekkel meghintve. Távol-keleten rendben mentek a dolgok, akkoriban(Amerikát, Afrika nagyobb részét is írhatom, de ezekről nincs túl sok infó). Közel-keleten is(araboknál), viszont Jézus megjelenésének a helyén, a gyarlóság uralkodott vadul...itt volt muszáj ez a fajta fellépés, nem lett volna elég a "szó", kellett a cselekedet is. :)

És ez a megváltás dolog egy kicsit sántít is. Nem váltott meg senkit Krisztus...azt mondta el, hogy te magad vagy képes megváltani saját magadat az Atya segítségével, és Krisztus által, ami benned él, s nem rajtad kívül. Utat mutatott, és instrukciót adott a továbblépéshez. mert tudjátok, ha megváltotta volna az embert...akkor most nem lenne bűn. :)

ui.: Sok a félremagyarázás a vallások körül...ezeket a tévedéseket most el lehet űzni, csupán nyitottnak kell lenni. :P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 21. 11:13
 39/62 anonim válasza:
0%

Először is leszögezném hogy szerintem a biblia is, ahogy más vallás szent könyvei is kitalációk, legalábbis ahogy a mai formájukban léteznek.

Valószínűleg a zsidók találták ki vagy írták át a történetet, hogy ők legyenek a felsőbbrendű faj.

De ha már itt tartunk miért kellett megszületnie 2 ember gyerekeként? Amennyiben Isten teremtette a világot, miért nem teremtett egy Jézust is? És aztán minek ölette meg? áá, túl magas ez nekem. Legegyszerűbb önmagunkban hinni, és nem abban amit mások el próbálnak hitetni velünk....

2010. aug. 21. 16:07
 40/62 anonim ***** válasza:
23%

De Jézus ez a Messiás, lehetett más is, csak a keresztény egyház ezt vette alapnak. És megette a fene, ha egy próféciának így kell beteljesülnie.

Na igen, ez tőled függ.

- ...Jézus a halált váltotta meg...Ádám (az ember) elkövette...

"Tévedsz! Ádám bűnéért nem a halál volt a büntetés, hanem a paradicsomból való kiűzetés! Olvasd el Mózes I/3. 22 - 24. és várom értelmezésed. Mert az ember ezért halandó, nem pedig az első fa gyümölcsének fogyasztásáért!"

Ez absztrakt értelmű: Szent Pál kifejtette, majd megadom az igehelyet, ha megtalálom; Most elég legyen a Bölcsesség könyve:

"Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette.

Bölcs 2.24

A sátán irigysége révén (kísértés) azonban a világba jött a halál, és akik vele tartanak, azok megtapasztalják."

"- Jézus feltámadása:

1. Máté 28/1-6.

2. Márk 16/

3. Lukács 24/..4..

4. János 20/"

Valóban, de a lényegen mit sem változtat.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

Ha szerinted baj van ezzel a válasszal, jelentsd a moderátorok felé, a probléma megjelölésével! Kérlek csak olyan válaszokat jelents, ahol a válaszoló egyértelműen rosszindulatú vagy szabályzatsértő megjegyzéseket tett, azért ne jelents választ, mert nem értesz vele egyet (ezt csupán értékeld a lefelé mutató nyíllal). Előre is köszönjük segítséged!

2010. aug. 21. 19:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!