Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért teremtett Isten ekkora...

Miért teremtett Isten ekkora világegyetemet? Nem lett volna elég a Naprendszer, vagy a Tejútrendszer?

Figyelt kérdés

2021. febr. 14. 08:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
89%

re36 "A leglogikusabb válasz pedig szerintem, hogy azért teremtette ilyennek, mert így tetszik neki, mint egy műalkotás."

Az egyeske mondta, de válaszát mégis lehordtad.

"hogy a Földi életet különlegesnek tekintik."

De hát az! Itt élsz, itt gondolkodsz, tanulsz, szeretsz!

Hát hogyne lenne különleges!

Különleges és csodálatos misztérium, hogy vagyok.

"Személy szerint én nem gondolom, hogy egyedüli létforma lennénk az univerzumban."

EZ egy másik téma: lehet, igen - de neked itt kell élni, alkotni, szeretni, nevelni, dolgozni - és a szünetekben lehet fantáziálni, hogy van még más naprendszerben is élet. De: nincs vele konkrét dolgod, ne is használd menekülésre az "itt és most" adott feladataid elől. A mai technikával 30ezer évig tartana eljutni egy olyan bolygóra, ami a Föld helyzetének megfelelő klíma, légkör, stb lehet. "Csak a miheztartás végett" - mondta egy ismerősöm.

2021. febr. 15. 19:08
 42/75 anonim ***** válasza:

34es!!!

Nagyon nagy hálás köszönet a videóért, amit belinkeltél! Megnéztem! Egyszerűen zseniális, amit ezek a tudósok kigondoltak! Egyértelműen a legjobb válasz, amit kaphatott a kérdező, nem értem miért van lepontozva? Legjobb dokumentumfilm amit mostanában láttam, hálás köszönet mégegyszer!

2021. febr. 15. 21:13
 43/75 A kérdező kommentje:

A legelső válasz szerintem nem egyenértékű az általam említett válsszal.

Attól még, hogy itt élek nem feltétlenül vagyok különleges. És igen, nagyon távoli dolgokról beszélünk univerzum szinten. Ettől még lehet róla gondolatunk.

2021. febr. 15. 21:27
 44/75 anonim ***** válasza:
de igen, feltétlenül különleges létezni, kérdező (persze, lehet azon is gondolkodni) Mivel "itt és most" vagyok (1sz.1 személyben mondd) ez a legfontosabb
2021. febr. 15. 21:32
 45/75 anonim ***** válasza:
46%
27-es vagyok. Szerintem a földi élet különleges, de a különleges nem egyenlő azzal, hogy minden kifejezetten miattunk létezik. Az ember fontos Istennek és szereti az embereket, de rajtunk kívül még van sok minden. Ha a kereszténységet vesszük alapul, elég csak arra gondolni, hogy léteznek angyalok is, akik szintén értelmes lények és nyilván ők is fontos részei a világnak. Ők is léteznek valahol és ők is szemlélik valahogy a világot, egy teljesen más nézőpontból, mint mi.
2021. febr. 15. 22:23
 46/75 Anahystor ***** válasza:
67%

"Isten be is avatkozik a világ működésébe..."

"Ez hit kérdése!"

Nem az.

Ez egy ÁLLÍTÁS, amit igazolni illik.

Addig hit, amíg személyes (abba senki sem szól bele), de ha kijelented nyilvánosan

(és nem azt írod: "én úgy hiszem...),

akkor már tied a bizonyítás kényszere.

1,

Ha a beavatkozás megtörténik, akkor az az anyagi világra való behatást jelent. Ennek szükségszerűen kell lenni fizikai komponensének is.

Kérlek mutasd meg ez hol, mikor, hogyan lett detektálva!

"Persze nyugodt szívvel azt írhatnád hogy véletlen, vagy szerencse! De nem tartanád isteni beavatkozásnak."

Valóban így van! Nem tartom annak.

2,"Vagy úgy száll ki egy roncsból az illető hogy szinte karcolás sincs rajta pedig ahogy kinéz a roncs abból élve nem szállhatna ki senki."

Ha Isten erre képes, akkor a másik millió esetben miért nem avatkozik be?

(Pl. zarándokokat szállító busz balesete.)

Miért a kivételezés? Mivel érdemelte ki az illető?

3, "Eltervezed hogy egy bizonyos útvonalon közlekedsz, de rajtad kívülálló okból egy másik úton kell haladnod. ... De meg kellett változtatnod a tervedet!"

Ez pedig egyértelműen a szabad akaratomba való durva beavatkozás, amit állítólag Isten nem tesz.

2021. febr. 16. 06:25
 47/75 anonim ***** válasza:
34%

Vidiripi

1.

Pl. Szodoma és Gomorra elpusztítása!

"Ha Isten erre képes, akkor a másik millió esetben miért nem avatkozik be?"

Nem tudom! De meg van rá az oka bizonyára! Hiszen Isten olyan összefüggéseket lát amelyeket mi emberek soha nem latnánk meg!

"Miért a kivételezés? Mivel érdemelte ki az illető?"

Nem érdemelte ki az illető. Egyszerűen azért mert Istennek van egy terve és úgy döntött azt az illetőt használja fel. Vagy azért mert konkrétan az illető életével van egy terve!

Isten munkálkodik az életünkben!

"Ez pedig egyértelműen a szabad akaratomba való durva beavatkozás, amit állítólag Isten nem tesz."

Ó igen valóban durva beavatkozás! De ki is hozta a döntést hogy másik útvonalat választasz? Ha mondjuk kocsival mész otthagyhatod a kocsit és folytathatod gyalog az utadat. De te nem így döntesz!

- Az is durva beavatkozás a szabad akaratodba ha szólnak hogy otthagytad a mobilodat az asztalon és te vissza mész érte! Ez egy rendkívül durva beavatkozás hiszen visszafordulsz! Még csak nem is másik útvonalat választasz hanem visszafordulsz!

2021. febr. 16. 12:33
 48/75 Anahystor ***** válasza:
68%

"1. Pl. Szodoma és Gomorra elpusztítása!"

Ohh, és ezt el kellene hinni? Ne mesékre hivatkozz!

Ennyire még te sem lehetsz naív, hogy ezt bizonyítéknak tartod!

Régészeti leletek is vannak amik bizonyítják, esetleg független források, írásos emlékek más népeknél vagy csak a Biblia elbeszélés?

2021. febr. 16. 20:09
 49/75 anonim ***** válasza:
89%
Anahystor, tudományos bizonyíték nincsen Isten létezésére, ez a te oldaladon áll, és ezzel vitatkozni nem lehet. Vidiripi nem fog tudni olyan bizonyítékot felhozni amelyet te hallani szeretnél, vagy elvárnál. A tudomány nem tudja igazolni Istent, de ettől függetlenül vannak vallásos, Istenhívő tudósok is, ez az emberiség örök vitája lesz. A valláskritika rovatban vagyunk, helyénvaló minden oldal véleménye, de egy ponton túl nincs értelme vitázni.
2021. febr. 16. 20:26
 50/75 Anahystor ***** válasza:
92%

Igazad van.

...

Mindaddig, amíg valaki nagy mellénnyel nem tesz olyan kijelentést, melyben Istent létezőnek deklarálja. Ha ezt megteszi, joggal kérhető számon tőle a bizonyítás.

("Isten be is avatkozik a világ működésébe...")

Bizonyítás vagy visszavonás...

2021. febr. 16. 21:45
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!