Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért teremtett Isten ekkora...

Miért teremtett Isten ekkora világegyetemet? Nem lett volna elég a Naprendszer, vagy a Tejútrendszer?

Figyelt kérdés

2021. febr. 14. 08:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
12%
Azért teremtett Isten ekkora világegyetemet, hogy a figyelmünket ne csak a tudatosság, hasznosság kösse le. Hanem hogy, lehessen kalandozni. Újabb és újabb célok elérésével tudjunk bizonyítani önmagunknak.
2021. febr. 14. 16:20
 22/75 A kérdező kommentje:
Ha a világegyetem, fele, negyede, tizede, milliomod ... része lenne a jelenleginek. Mind-mind megvalósulna amiket érvként hoztatok fel. És ismét érkezett egy válasz, ne kérdezz, mert elvonja a figyelmed a lényegtől. Oké.
2021. febr. 14. 17:34
 23/75 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Már hogy mi valósulna meg szerinted?

2021. febr. 14. 17:51
 24/75 A kérdező kommentje:
Ha a világ mondjuk csak egy galaxisból állna akkor is látnánk Isten hatalmát, nagyságát. Ugyanúgy lehetnének más céljaink stb... minden ami a válszokban szerepelt megvalósulna.
2021. febr. 14. 18:01
 25/75 anonim ***** válasza:
55%
Nem csak a hasznosság igazolja valami létét. Ott van például a szépség. Lehet, hogy a kozmosz egy műalkotás, amiben gyönyörködhet, és mi is. A kozmosz szónak egyébként ugyanaz a töve, mint a kozmetikának.
2021. febr. 14. 22:50
 26/75 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a te válszod maximálisan el tudom fogadni. Ennek van értelme.
2021. febr. 14. 23:06
 27/75 anonim ***** válasza:
8%
Isten végtelen és azt csinál, amit kar. Miért teremtene valamit apróra, ha egyszer a természetéből következik, hogy nincs behatárolva? Sokan azt feltételezik, hogy a világegyetem az ember miatt létezik, pedig valószínűleg mi csak egy kis aprócska része vagyunk az egésznek. Egyet értek Titus-sal. Szerintem Isten sok mindent csak azért teremtett, hogy legyen, mert szép és tetszik neki. Magáért az alkotásért, ahogy egy művész is, mikor alkot, azt az alkotás szépségéért és öröméért teszi, még akkor is, ha célja van az alkotásának és mondanivalója. Továbbá valahol tulajdonképpen önmagát fejezi ki. Én úgy gondolom, Isten végtelen, így a világ is végtelen és sokszínű, mert Ő ilyen.
2021. febr. 15. 00:00
 28/75 anonim válasza:

Kérdező: Óvatos leszek, ha ezt azért kérdezted amiért gondolom hogy kérdezted, akkor engedd el nincs értelme. A hit nem vita tárgya. Egyébként mivel ez a kérdés nem tudományos jellegű más okra nem tudok gondolni.

4es: meghatároznád egy feketelyuk sűrűségét egy egyszerű embernek? Én ehhez kicsi vagyok:)

2021. febr. 15. 06:56
 29/75 TENGEERPICI válasza:
59%
A világegyetem keletkezéséről semmit nem tud a tudomány sem! Arra sincs bizonyíték, hogy teremtette.e valaki vagy valami! Azt sem lehet tudni, hogy valójában mekkora. Konkrét bizonyíték nincs. Az ,hogy Isten vagy teremtette vagy nem, az utal a BIBLIA, a könyvek könyvére is, amit az évszázadok során többször megmódosítottak, kihagytak belőle, hozzá tettek. A különböző vallások, nézetek, mind azt hirdetik, hogy az övék az igazi. A kereszténység lényege lenne, a KRISZTUS követés, márpedig egyik sem úgy él, ahogyan azt Krisztus tanította. Ha már az anyaszentegyházak sem tartják be a Krisztus tanításait, akkor miért várják el bárkitől is, hogy az általuk megszabott viselkedést tartsák be. Az Isten kérdése az olyan, hogy, ha hiszel benne akkor létezik, ha nem hiszel benne, akkor nem létezik! A hit egy energia áramlás, amihez nem kell más, csak érezd és higgy benne, hogy az valójában Isten, vagy bármi más, az a halandó embernek ismeretlen. Ajánlom olvasásra a az ISMERETLEN című írásaimat a [link] oldalon, ott a világegyetememről többet meg lehet tudni. TENGERPICI 2021.02.15.
2021. febr. 15. 07:09
 30/75 Juliusz48 ***** válasza:
Kedves kérdező. Miért gondolod hogy nagy. Aki a saját léptékét tartja a megfelelőnek, annak beláthatatlan, de lehet, hogy amit ismerünk az csak az ajtógombban, és az ajtó mögött még sok minden van. Nekünk ez a világegyetem, mert még távolabb nem látunk. De a föld másik oldalán is van élet, pedig azt sem látjuk, csak már képesek vagyunk közvetíteni.
2021. febr. 15. 07:44
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!