Miért teremtett Isten ekkora világegyetemet? Nem lett volna elég a Naprendszer, vagy a Tejútrendszer?
Isten még továbbra is teremti, mivel a világegyetem gyorsulva tágul.
Ha olyan kicsi lenne, feltételezhető lenne, hogy csak miattunk teremtette az univerzumot, és mi vagyunk a világ közepe, pedig egyáltalán nem.
"Miért teremtett Isten ekkora világegyetemet? Nem lett volna elég a Naprendszer, vagy a Tejútrendszer?"
Ez a videó pont neked válasz. Nézd meg és ámulj:
#31 Köszönöm, hogy így ismeretlenül is meg van a véleményed rólam.
Valamiért a vallási tanításokból nekem az jött le, hogy a Földi életet különlegesnek tekintik. Személyszerint én nem gondolom, hogy egyedüli létforma lennénk az univerzumban.
(Az, hogy Isten teremti még mindig, hááát nem hinném. Ő befejezte a teremtést a 7. napon.)
Inkább maradjunk abban, hogy a világ jelenlegi működéséhez nincs szükség Isteni beavatkozásra.
Jó volt megismerni vallásos emberek véleményét ebben a kérdésben. A leglogikusabb válasz pedig szerintem, hogy azért teremtette ilyennek, mert így tetszik neki, mint egy műalkotás.
Vidiripi
"Inkább maradjunk abban, hogy a világ jelenlegi működéséhez nincs szükség Isteni beavatkozásra."
Nem! Határozottan ne maradjunk ebben. Én nem osztom ezt a véleményedet!
Nem csak hogy kell hanem Isten be is avatkozik a világ működésébe! Persze nem minden esetben de van amikor igen!
"Isten be is avatkozik a világ működésébe..."
Ezt mivel lehet igazolni? Milyen módon lehet detektálni?
Vidiripi
Ez hit kérdése!
Persze nyugodt szívvel azt írhatnád hogy véletlen, vagy szerencse! De nem tartanád isteni beavatkozásnak.
Pl. nem tört ki olyan atomháború a Földön amely elpusztította volna.
Mert mi van ha olyan vezetők kerülnek a nagyhatalmak élére akik megnyomnák azt a gombot?
De történnek olyan gyógyulások is amelyeket az orvosok sem értenek.
Vagy úgy száll ki egy roncsból az illető hogy szinte karcolás sincs rajta pedig ahogy kinéz a roncs abból élve nem szállhatna ki senki. De még is.
Az utolsó pillanatban kapott annyi pénzt a család egy idegentől, hogy nem kellett elveszíteniük az otthonukat!
- Eltervezed hogy egy bizonyos útvonalon közlekedsz, de rajtad kívülálló okból egy másik úton kell haladnod. Ezen a másik úton találkozol egy segítségre szoruló emberrel és te segítesz!
- Pedig nem az volt a terved hogy arra mész és az sem szerepelt a tervben hogy segítesz egy bajbajutottnak! De meg kellett változtatnod a tervedet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!