Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha halálotok után...

Ateisták! Ha halálotok után mégis megtudnátok, hogy létezik Isten és az életviteletek miatt pokolra kerültök, akkor már megbánnátok, hogy ateisták voltatok, vagy akkor már csak azért se térnétek meg?

Figyelt kérdés
2021. febr. 7. 07:45
1 2 3 4
 31/40 anonim válasza:
10%

Én egyetlen ateistát sem szeretnék meggyőzni. De a mindenható Isten személyes megismerése a legnagyobb lehetőséged az életben. Ezt azért mondom, mert én is ugyanilyen ateista voltam. Túl intelligensnek hittem magamat, hogy higgyek benne, ezért mentem a saját orrom után, próbáltam jó döntéseket hozni. Aztán a boldogtalanságom megmutatta nekem, hogy hova is vezet, ha az ember döntéseket próbál hozni saját kútfőből. Azt hittem, sikeres vagyok, de közben csúnya függősségeim lettek, többen kihasználtak, és nem tudtam miért van még mindig békétlenség a szívemben. Hiszen már mindent kipróbáltam, de tényleg minden pszichológiai, meditációs, önbizalomfejlesztős technikát.

Ekkor kiáltottam először Istenhez, hogy ha létezik, fedje föl magát előttem, és mutassa meg az igazságot. És láss csodát, megváltoztatta az életemet.

Isten nem egy diktátor. Nem muszáj hinni benne. De a fia, Jézus maga ígérte, hogy aki őt követi, annak békessége és örök élete lesz.

Nem kell ehhez templomba járni: csak megtartani a parancsolatokat, fohászkodni és bízni..

Van egy videó, ami mindezt jobban elmagyarázza, nézzétek meg!

[link]

2021. febr. 9. 17:09
 32/40 Fero89 ***** válasza:
100%

Konkrétan milyen életvitelről is beszélünk?

Az én életem, nagy valószínűséggel csak abban különbözik bármely más, a társadalom által erkölcsös kereszténynek titulált emberétől, hogy én nem hiszek Istenben. Ha ezek után én meghalok és mégis a színe elé kerülök, Ő pedig úgy ítéli örök szenvedést érdemlek, pusztán azért mert bizonyítékok hiányában nem voltam képes hinni, miközben a hiszékenységet avval jutalmazza, hogy bármilyen szörnyűséget hajlandó megbocsájtani, ebben az esetben csak abban reménykedem hogy miközben készülök az örökké tartó kínokra, lesz annyi tartás még bennem hogy szemen köpjem ezt a kicsinyes diktátort, és erkölcsi fölényem teljes tudatában, vigyorogva száljak a pokolba.

Ez az egész nem a csakazértisről szól. Ha még életemben megtudnám, hogy a bibliában leírt isten létezik, természetesen nem lennék ateista, hiszen tudnám, hogy létezik egy isten, de nem válnék a hívévé, mivel a szememben az az entitás egy szörnyeteg.

2021. febr. 10. 07:19
 33/40 anonim ***** válasza:
Érdekelne, hogy juthatna a tudomásomra? Valaki azt mondaná, hogy ő maga az Isten és nekem ezt el kellene hinnem? Megkérném rá, hogy bizonyítsa be! Vajon mit tenne?
2021. febr. 10. 12:16
 34/40 Anahystor ***** válasza:
100%

Egyszerű, megszüntetné a kételkedésedet, ha valóban azt akarja, hogy elhidd.

MIN-DEN-HA-TÓ, tehát ez nem lehet gond neki.

2021. febr. 10. 17:46
 35/40 SIDLER22 ***** válasza:
100%
Hát egyrészt elismerném, hogy valóban tévedtem. Másrészt meg feltennék egy csomó kérdést az ellentmondásos dolgokkal kapcslatban, hogy mégis ez hogy van.
2021. febr. 11. 08:09
 36/40 A kérdező kommentje:
34-es rettenet korlátolt
2021. febr. 11. 08:21
 37/40 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, ha azt mondom hogy van isten és nem tudom hogy van e, akkor hazudnék, így nem mondhatom, mert hazudni bűn, nem? Aki 100%ban hisz és sorozatgyilkos mondjuk kétlem hogy sokra megy vele.
2021. febr. 16. 18:48
 38/40 anonim ***** válasza:
Jézusnak nem volt hite. Neki tudása volt, ezért mehetett az úrhoz. Aki csak hisz, de nem tud, az a pokolra jut!
2021. márc. 2. 08:10
 39/40 anonim ***** válasza:
Ne esküdj fel a bibliára, nem a hit dönti el hogy jó vagy rossz ember vagy, bár szerintem mindenki követ el hibákat, különben nem emberek lennénk hanem istenek.
2021. márc. 2. 12:26
 40/40 Fero89 ***** válasza:

Jelentősen megkésve ugyan de 26-osnak!

Úgy látom elkerülte a figyelmedet a birkatenyésztő-isten párhuzam. Nem véletlenül emeltem ki a "MIKÖZBEN SEMMI ERŐFESZÍTÉSEDBE NEM KERÜLNE" részt. Ha az ismerősöd képes lenne egy csettintéssel elintézni hogy minden egyes csibéje megélje a vágósúlyt, de ő inkább azt mondaná, "Ááá, inkább nem, már úgyis beleszámoltam a veszteséget." Joggal állítanám, hogy az ismerősöd idióta.

2021. márc. 2. 13:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!