Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha halálotok után...

Ateisták! Ha halálotok után mégis megtudnátok, hogy létezik Isten és az életviteletek miatt pokolra kerültök, akkor már megbánnátok, hogy ateisták voltatok, vagy akkor már csak azért se térnétek meg?

Figyelt kérdés
2021. febr. 7. 07:45
1 2 3 4
 11/40 Demion ***** válasza:
68%

Ha létezik Isten és a halálom után kérdőre vonna az erkölcsi felsőbbrendűségére hivatkozva, akkor megkérdezném tőle:

- Hé, Isten. Csontvelőrák gyerekekben??? Ezt mégis hogy gondoltad???

2021. febr. 7. 11:09
 12/40 Demion ***** válasza:
79%

"Hogyan tagadhatod azt ami nincs ?"

Nem azt tagadjuk, ami nincs, hanem azt tagadjuk, amiről ti azt állítjátok, hogy van.

2021. febr. 7. 11:10
 13/40 anonim ***** válasza:
3%
Atom sincs, mert nem láttam.
2021. febr. 7. 11:26
 14/40 anonim ***** válasza:
69%

Nem bánnám meg, jó életem van és ha most meghalnék elmondhatnám, hogy megbánások nélkül éltem.

Viccesnek tartanám, ha Pokolba kerülnék, egyrészt mert garantáltam tisztességesebb életet élek, mint sok keresztény, másrészt megkérdezném tőle, hogy milyen jogon beszél nekem erkölcsről, amikor minden nap sorra nézi, ahogy hívei meghalnak. Semmibe nem kerülne kigyógyítania egy kisgyereket a rákból, mégse teszi. Akkor hogyan is állunk azokkal az erkölcsökkel?

2021. febr. 7. 12:02
 15/40 anonim ***** válasza:
18%

14 Rosszul látod minden szempontból. Van egy birkatenyészeted. Ha hagyod elhullani a gyengéket, azért hogy ne rontsák a génállományt, akkor szerinted erkölcstelen vagy?

Az hogy valaki keresztény, nem jelenti azt hogy automatikusan nem kerül pokolba. Sehol nem írnak ilyet.

2021. febr. 7. 12:12
 16/40 Anahystor ***** válasza:
43%

"4-es magadnál vagy ? Hogyan tagadhatod azt ami nincs ? Mert ateista tagadja isten létezését "

Én magamnál vagyok, csak te vagy nem tudod értelmezni azt amit olvasol, vagy annyira semmi érzéked a logikához, hogy még egy alapvetően egyszerű gondolatmenetet sem vagy képes végigvinni.

1, Az ateista nem feltétlenül tagadja Isten létét (nem állítja azt, hogy Isten nincs, csupán nem fogadja el azt az alá nem támasztott állítást, hogy létezik. A kettő nagyon nem ugyanaz.

2, "Hogyan tagadhatod azt ami nincs ?"

Ezek alapján te azt gondolod, hogy Odin és a többi isten is bizonyosan létezik.

Ok:

Két lehetőség van (szerinted)

a, elfogadod a létüket (ekkor kétséged sincs, szerinted léteznek)

b, tagadod a létüket, de mivel csak azt tagadhatod ami van, ezért a tagadásoddal a létezésüket bizonyítod.

2021. febr. 7. 18:10
 17/40 Anahystor ***** válasza:
76%

"14 Rosszul látod minden szempontból. Van egy birkatenyészeted. Ha hagyod elhullani a gyengéket, azért hogy ne rontsák a génállományt, akkor szerinted erkölcstelen vagy?"

Te látod rosszul.

Ha van három gyermeked, és az egyikük tüdőgyulladást kap, akkor szerinted hagyni kell meghalni, nehogy rontsa a génállományt, vagy inkább gyógyszert adsz neki, hogy meggyógyuljon?

(Hiszen állítólag szereted!!!)

Ja, és előzőleg nem állítod ki a hóba meztelenül, hogy megfázhasson!!!

(Bár igaz, szólsz neki előre, hogy vigyázzon az egészségére!!!)

Nos, akkor erkölcstelen vagy, ha ezt teszed?

2021. febr. 7. 18:16
 18/40 anonim ***** válasza:
0%

17: régen igen, ez volt. Természetesen nem tenném ezt, és ezzel erkölcstelen és egoista vagyok. Nagyanyám idejében ők még szerencsések voltak, mert 4 testvérből 2 felnőtt. Teljesen természetesen mesélt róla.

Manapság meg egoisták vagyunk, rettegünk, bezárjuk az embereket, nehogy a NEKÜnk vagy a MI rokonaiknak baja essen.

Ott a bibi, hogy a Föld így túlnépesedik. Lassan egymást esszük meg. Csak mert “erkölcsösek” vagyunk és mindenhatót akarunk játszani.

2021. febr. 7. 18:24
 19/40 anonim ***** válasza:
38%

A Föld túlnépesedésének millió oka van, de az erkölcsösség sokadik

1

Az orvostudomány fejlődése, kisebb fertőzésekbe, már nem halunk bele.

2

A védőoltások szerepe. Nincs pestis, gyermekbénulás stb... (a Covid messze van ezektől)

3

Az elmúlt lassan 100 èv szeintem a világ legbékésebb időszaka. Vannak és voltak közben háborúk, de egyik sem érintette az egész világot

4

A technológia fejlődése, otthonunk sokkal magasabb kényelme, a táplálék könnyű megszerzése

2021. febr. 7. 23:53
 20/40 anonim ***** válasza:
0%

A 3-as ponttal vitatkoznék.

Ha nem 100 évet nézünk, hanem 105-öt, lehet, hogy nem volt annyi kisebb nagyobb háború, viszont a két legsötétebb, legnagyobb erre az időszakra esik.

2021. febr. 7. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!