Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik Isten, és látja a...

Ha létezik Isten, és látja a szenvedő, kilátástalan helyzetű embereket a Földön, miért nem hívja magához őket, miért hagyja őket a Földön ?

Figyelt kérdés

2021. jan. 13. 20:49
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
38%
Magához hivja. Előbb vagy utóbb.
2021. jan. 13. 21:03
 2/42 anonim ***** válasza:
43%

Ennek oka van, amit vagy nem ismersz, vagy nem tudod elfogadni.

Az ember pedig Földi rendeltetésű, nem az égi életre lett létrehozva. Ezért nem viszi el Őket az égbe.

2021. jan. 13. 21:05
 3/42 Anahystor ***** válasza:

Kérdezhetnéd azt is: Miért nem segít nekik?

Állítólag történnek csodák...

2021. jan. 13. 21:26
 4/42 anonim ***** válasza:
49%
Komolyan nem merült fel benned a kérdés feltételekor a gondolat, hogy mert Isten nem létezik? Ott volt benned a válasz.
2021. jan. 13. 22:24
 5/42 anonim ***** válasza:
84%

Rossz a kérdés.

Eleve miért létezik ilyen helyzet? Egy végtelen istennél?

2021. jan. 14. 04:39
 6/42 anonim ***** válasza:
39%
A legtöbb földi szenvedés oka, maga az ember. A rang, hatalom, kapzsiság formájában.
2021. jan. 14. 07:13
 7/42 anonim ***** válasza:
58%
Ja: az Etna is ezért tört ki nemrég.
2021. jan. 14. 08:00
 8/42 anonim válasza:
100%

Attól függően, hogy hisz-e valaki Istenben vagy sem, szerintem hatalmas jelentősége van annak, hogy az embernek kovácsolnia kell a saját sorsát.

Fejlődni, megoldani a problémákat, rendbe tenni dolgokat. Ugyanakkor segíteni másoknak is.

Rossz dolgok történnek mindenkivel, földrengés, szeretett családtag elvesztése, betegség, munkahelyi problémák... De hatalmas jelentősége van az egyénnek és a környezetének h ezeken túljussanak és ezekkel együtt, vagy ezek feldolgozása után szép életet éljenek, tele jó pillanatokkal.

2021. jan. 14. 08:02
 9/42 anonim ***** válasza:
Mármint: attól függetlenül.
2021. jan. 14. 08:03
 10/42 anonim válasza:
100%
Szerintem az "én mit tehetek" vagy keresztényeknek: "én mit tehetek Isten segítségével" a helyes hozzáállás, nem szabad elvárni a sorstól vagy Istentől hogy a dolgok csak úgy jobbak lesznek
2021. jan. 14. 08:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!