Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha halálotok után...

Ateisták! Ha halálotok után mégis megtudnátok, hogy létezik Isten és az életviteletek miatt pokolra kerültök, akkor már megbánnátok, hogy ateisták voltatok, vagy akkor már csak azért se térnétek meg?

Figyelt kérdés
2021. febr. 7. 07:45
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
67%
"lassan 100 év" senki sem állítja, hogy kerek 100 éve. Már rég azt a generációt temetjük akik túlélték 2. világháborút. Az elnyomó politikát ami ezt követte már nem hasonlíthatjuk össze ezzel.
2021. febr. 8. 00:14
 22/40 Anahystor ***** válasza:
70%

Azt azért figyelembe kellene venned, hogy a túlnépesedésben nagy súllyal éppen a nagyon vallásos elmaradott régiók a fő okozók (Afrika), ahol a gyermekvállalás vallási illetve családtervezési okokból nincs korlátozva.

Ehhez az erkölcsösségnek semmi köze.

2021. febr. 8. 05:49
 23/40 Fero89 ***** válasza:
88%

15-ös, ha lenne egy birkatenyészeted és hagynád elpusztulni a beteg és gyenge egyedeket, csak hogy javítsd a génállományt, MIKÖZBEN SEMMI ERŐFESZÍTÉSEDBE NEM KERÜLNE, hogy meggyógyíts és erőssé tegyél minden egyes példányt, akkor igenis egy erkölcstelen szar alaknak tartanálak.

Ráadásul a gazdálkodáshoz is ostabának.

18-as, a régi halálozási arányoknak nem az erkölcsösséghez volt, köze, vagy az egóhoz, vagy a túlnépesedés megelőzéséhez. Senki nem mondta, hogy "Na öt gyerekem van de nincs elég nyersanyag a világon, reméljük négyet elvisz a hímlő."

Ez a lehetőségekről szólt, nem mentettünk meg mindenkit, mert nem tudtunk megmenteni mindenkit, de egy mindenható entitásnak ez nem okozhatna gondot, mint ahogy az ezután felmerülő nyersanyaghiány megoldása sem.

Egy mindenható, és jóságos lény számára ez lenne a helyes cselekedet, nem pedig hagyni hadd hulljon a férgese, hogy fenntartsuk a természet egyensúlyát, ami őt amúgy sem korlátozza.

2021. febr. 8. 09:06
 24/40 A kérdező kommentje:
jaj de hülyék vagytok ne vitázzatok hanem a kérdésre feleljetek
2021. febr. 8. 09:15
 25/40 anonim ***** válasza:
95%
Attól, hogy valaki ateista nem feltétlenül él bűnös életet. Attól hogy valaki vallásos még lehet bűnös. Ha az Isten, aki nem mutatkozik meg előttünk azért tart bûnösnek mert nem imádkoztam hozzá, a pedofil papot meg feloldja bűnei alól, akkor czak azt sajnálnám, hogy a teremtménye vagyok
2021. febr. 8. 09:25
 26/40 anonim ***** válasza:
5%

23, légy erős, ismerősömnek volt tenyészete, bár nem birka, hanem csirke. Tízezer naposcsibéből, akkoriban 7-8 ezer érte meg a vágósúlyt. És nem oltogatták, meg pátyolgatták a gyengéket, mert nem nagyon lehetséges. Egyszerűen a gyakorlat szerint ezt beleszámolták.

Mondjuk nem is sok köze van a dolognak a génállomány javításához.

2021. febr. 8. 10:01
 27/40 anonim válasza:
95%
Ha a legfontosabb dolog, amit érdemben fel tud hozni azért, hogy pokolra jutok az, hogy nem hittem benne, akkor még örülnék is. Az életemet megpróbálom képességeimhez, körülményeimhez képest a legjobban élni, hogy minél kevesebb fájdalmat okozzak, ha ezek mellett az a legnagyobb bűnöm, hogy nem hittem benne, akkor az csak azt bizonyítja, hogy egy végképp önző, makacs, öntelt lény, és bízok abban, hogy a szüleim ettől jobbra neveltek
2021. febr. 8. 11:34
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem bánnám meg, mert logikusan, a tényeket figyelembe véve, a valóságot megfigyelve jutottam arra a következtetésre, hogy isten nem létezik.

Így aztán nem is tudom értelmezni a kérdést;

Mert egész egyszerűen a valóságunk működése összeegyeztethetetlen isten létezésével.

Két lehetőség van:

-Vagy ez a fizikai valóság, amit látunk, hallunk, tapasztalunk; ekkor kizárt dolog, hogy van isten.

-Vagy pedig van isten, akkor ez viszont nem lehet a valóság, azaz szükségszerűen egy álom, vagy egy szimuláció, ergo meghalni sem tudunk, legfeljebb felébredni ebből az álomból vagy szimulációból.

2021. febr. 9. 11:35
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

"4-es magadnál vagy ? Hogyan tagadhatod azt ami nincs ? Mert ateista tagadja isten létezését ."

Anahystorral ne foglalkozzatok.

2021. febr. 9. 12:54
 30/40 Anahystor ***** válasza:
100%

Amit idézel, AZT nem én írtam!!!!

Valamit NAGYON félrenéztél!

2021. febr. 9. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!