Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Volt aki ki lépett a hit...

Volt aki ki lépett a hit gyüliből?

Figyelt kérdés
Amióta ki leptem, itthon imádkozom, van bibliám, mert mikor oda jártam ilyeszgettek a pokollal, mindennel. Most hogy ki léptem boldog vagyok újra, Isten nem a ilyeszgetés és félelem hanem békesség. És akik Jézusban vannak azok kegyelem, megváltás alatt vannak nincs már ellenük szóló karhoztatas, meg hiszem hogy a jo emberek se mennek pokolba.
2021. febr. 6. 08:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
24%

Ezt a kérdést az elmúlt napokban többször feltette valaki, lehet, hogy TE voltál. Sokan megírtuk a véleményünket, javaslatainkat. Sajnos ennek ellenére, semmit nem értünk el vele, mert a kérdés továbbra is időközönként megjelenik.

Nem jártam soha ebbe a csoportba, de a Biblia alapján nem létezik a pokol abban az értelemben, hogy némelyek használják, vagy gondolják. Ezért ha erre valaki rá döbben, akkor elzárkózik, vagy eltávozik az ilyen gyülekezettől.

Isten nem ijesztgetésre használja a "pokol" kifejezést, hanem a büntetésnek a következményeként, amit nem kerülhet el az aki kitart a helytelenség mellett.

Magát az Istent úgy festi le az írás, mint aki maga egy emésztő tűz, egy kifogyhatatlan energia forrás. Gondolj bele, hogy a napot is Ő hozta létre, mekkora hatalma lehet?

Ezért nem szükséges helyeket létrehozni ahhoz, hogy Isten elpusztítsa a rossz embereket, amit megtett a Bibliában leírtak szerint is.

(3Mózes 10:1, 2) . . .. 2 Ekkor tűz jött le Istentől, és megemésztette őket, úgyhogy meghaltak. . .

Isten az áldozatokat is ugyan így égette el, vagy semmisítette meg.

Azonkívül az élet olyan értékes és drága, hogy nem használja kínzásra, az embernek a halált nevezte meg büntetésnek. Sőt Ő az emberek halálában sem leli örömét, akkor miért szórakozna azzal, hogy a tévelygőt még életében kínzásoknak vesse alá?

Az ember szabad akaratot kapott, dönthet. Vagy Isten mellett vagy ellene.

HA ellene, akkor nem fog azzal foglalkozni, hogy büntetésekkel erőszakolja rá valakire, hogy változtassa meg a gondolkodását. Egyszerűen méltatlan az élet ajándékára, ezért visszatér a nem létezés állapotába.

Jelenleg akár helyesen él valaki, akár nem, mindenki meghal, mert Jézus megváltó halála még nincs érvényben. Majd az ezer éves királyság alatt fog ez megvalósulni. Akkor azok akik meghaltak, és Isten jónak látja, vissza kapják az életüket feltámadásban részesülnek.

Persze ez nem jelenti azt, hogy akkor otthon a kényelmes fotelban imádkozgatunk, meg igyekszünk emberi szemszögből nézve nem rossz dolgokat elkövetni. Isten a szavában meghatározta a hozzá hűségesei életét, milyen módon kell a világban élniük. ehhez sok minden tartozik, a keresztény élet nem passzív, hanem aktív.

2021. febr. 6. 09:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Írásodon veszem eszre Jehovista vagy
2021. febr. 6. 09:07
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem értem akkor mit hiszel.

A jó emberek nem mennek pokolba szerinted. Magadat rossz embernek tartottad azelőtt és most már jó ember vagy? Vagy mi volt a probléma.

2021. febr. 6. 09:23
 4/14 anonim ***** válasza:
96%
Te aztán nehezen tudsz szabadulni attól a szektától, már hónapok óta írod ki kérdéseidet ezzel kapcsolatba.
2021. febr. 6. 09:37
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Többször kiírtad már ezt a kérdést.
2021. febr. 6. 10:23
 6/14 anonim ***** válasza:
93%
4# Mert van egy eskü ami után nehéz is szabadulni onnan. Engem is rászedtek, egy nõ akinek vörös haja volt. Nem akartam megsérteni mert nagyon lelkes volt és kedves. Elmondtam az esküt. Aztán hetekig gyötört a csikorgás. A saját kis pokluk. Ha nem jelensz meg köztük rendszeresen nagyon kellemetlen események egész sora történik veled.
2021. febr. 6. 12:46
 7/14 anonim ***** válasza:
93%
6# Így jár, aki babonás.
2021. febr. 6. 13:20
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem vagyok babonás. Nem vagyok hívõ sem. Egyszerûen azért mondtam el az esküt mert sajnáltam azt a nõt.
2021. febr. 6. 13:30
 9/14 anonim ***** válasza:
90%
Inkább a helyesírási kislexikont olvasgatnád...
2021. febr. 6. 19:03
 10/14 anonim ***** válasza:
hát ez igazán szánalmas
2021. febr. 6. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!