Ki az,George Pell akit a börtönbe juttattak véletlenül?
Véletlenül már végeztek is ki,sőt meg viccből is.
Attól függ mit csinált vagy mit nem csinált.
George Pell egy ausztral katolikus puspok (vagy ersek?, "cardinal"), akit pedofiliaval es szexualis eroszakkal vadoltak meg.
Az eskudtszek itelte el 2018-ban (tehat atlagemberekbol osszedobott bizottsag), megfelelo bizonyitekok hianyaban. Oriasi botrany volt. En nem vagyok se katolikus, se ausztral, de George Pell-t meg a botrany elott ismertem a median keresztul, nagyra tartottam es nekem is nagy sokk volt.
De meg nagyobb botrany volt, amikor 2020-ban a legfelsobb birosag kimondta, hogy szinte minden szinten ordas hibakat kovettek el, es felmentettek.
Mar szabad, es azt hiszem, a Vatikanban el.
Naivak azok a valaszolok, akik szerint demokratikus orszagban ilyen nem fordul elo. Nemet ugyved es biro baratom is van, ok mondtak, hogy elsofokon az esetek negyedeben rosszul dont a biro (naluk nincs eskudtszek). A biro ugyanis az itelokepessegere hagyatkozik. Ezert nagyon fontos, hogy az ugyvedek masodfokra fellebbezzenek.
A Pell-tortenet tanulsaga, hogy milyen veszelyesen befolyasolnak az eloiteletek. A egesz vilag tele volt a pedofil katolikus papok botranyaval, vannak emberek, akiknek ez az elso, ami a katolikusokrol eszukbe jut. Annyira, hogy amikor a vad elhangzott, mindenki, a kozvelemeny, a media arra hajlott, hogy biztos bunos. Holott ha jol tudom, olyan abszurd dologgal vadoltak meg, hogy kozvetlenul mise utan bantalmazott egy gyereket - pedig a mise utani egy-ket oraban ot mindig latjak masok, foleg a papok, ok utana azt hiszem, egyutt szoktak imadkozni a szinfalak mogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!