Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova Tanúi miért nem...

A Jehova Tanúi miért nem tartják embernek az afrikaiakat?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdésnél az egyik tanú ezt írta:

"Afrikában nem tüntettek mert ott az ember nem ember, van akinek neve sincs."

Ez szerintem egy végtelenül csúnya nézet az Afrikában élő emberek millióiról. Mondjuk egy másik kérdésnél ez a tanú roma származású embereken gúnyolódott.

Mennyire krisztusi lelkület ez?

2021. febr. 5. 20:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
68%
Egy egyszerű átfogalmazás, is súlyosan átértelmezhető! Ezért óvta iste az embereket, és a ezek az emberek bűntetésre számíthatnak, hisz meg van írva a tekercsben, egy betűt is hozátesz, vagy elvesz. Nézz utánna a te bibliádban is benne van.
2021. febr. 21. 00:55
 52/73 anonim ***** válasza:
0%

50

Aha,biztos XD

49

Igen... Én próbáltam az úriembert/hölgyet lenyugtatni és mondani, hogy 'Ok, neki van igaza csak álljunk le a témával' de neki szívügye, hogy itt ossza az észt a témától teljesen függetlenül...

2021. febr. 21. 01:00
 53/73 anonim ***** válasza:
0%

51

Nyilván XD akkor elvileg csakis az eredeti iratok elfogadhatók, barátom ezen logika szerint, mert minden egyes fordítás különbözik valamiben és nagyon sokban val előírás, félrefordítás, stb. Millió fordítás van, millió nyelven. Magyarban pl a Károli megegyezik a Káldival? Nos akkor hogy is van ez, kedves mindenttudó?

2021. febr. 21. 01:04
 54/73 anonim ***** válasza:
68%

Itt van egy újvilág fordítású igerész és egy eredeti. Ha össze hasonlítod a lettőt beláthatod h nem csak egy egyszerű fordítás, hanem az eredeti mondat lényegének az etiprása, isten beszédének a megsemmisítése!

Máté 28/19

Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket,o kereszteljétek meg őketp az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek.q Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig'

Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,20Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

2021. febr. 21. 01:07
 55/73 A kérdező kommentje:

Azért látom, hogy te is minden egyes válaszára lelkesen reagálsz.

2021. febr. 21. 01:08
 56/73 anonim ***** válasza:
52%

Ugyanaz? Nem! Ha jártatok iskolába, tudjátok ti is h egy nagy kezdőbetűnek nagy lényege van. Itt nem csak átfordítások vannak, hanem minden áegragadott a 'fordító' hogy az ő nézeze szerint formálja meg az írást!

Lehet gyűlölködni lehet lenézni, de az igazság fáj, még ha nem akarjátok észre venni! Gyükölködjetek és járassatok le h nem fogom be a pofámat! De szóljon helyettem a végszó és be fejeztem veletek.

Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;19És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.

2021. febr. 21. 01:13
 57/73 anonim ***** válasza:
68%

Lemaradt

'Ezt mondja, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!21A mi Urunk Jézus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyájan ti veletek. Ámen.'

Ez az az utolsó mondat a vége a kegyelem! Kegyelen van tanuk, nen törvényáltag igazultok, meg vagytok váltva ! Kegyelem! Kegyelem! Az újvilág ír kegyelemről? Lássukcsak

'Ámen! Jöjj el, Uram, Jézus!”21 Az Úr Jézus Krisztus ki nem érdemelt kedvessége legyen a szentekkel!'

Hát persze h nincs kegyelem! És persze hogy kiérdemeltük, ingyen, mert szerette az embert! E helyet itt arra céloz az ujvilág, hogy érdemeljük ki? Telhesen más a kettő könyv! Ja, és az Isten kegyelmes!

2021. febr. 21. 01:20
 58/73 anonim ***** válasza:
0%

54

Semmi tartalom béli különbséget nem látok.

Nem érdekelnek a marhaságaidat, tartsd meg magadnak és ne untassunk tovább a kérdezőt...

2021. febr. 21. 01:27
 59/73 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező:

Nekem már a tököm is tele van ezzel az emberrel, mind mondom hogy álljon le, hagyjon már békén. Az ő nevében is bocsánat, hogy itt egy párhuzamos temát boncolgatjuk teljesen értelmetlenül :)

2021. febr. 21. 01:28
 60/73 anonim ***** válasza:
68%

Semmi tartalom béli különbséget nem látok.

Nem? az eredeti ír világrendszerről? Nem! Az eredeti személyként ellitja be a háromságot? Igen! A újvilág tartalma a háromság megsemmisítése!

Tehát? Még mindig nem látsz különbséget?

Kérdező, itt nagy teológiát tartok, érdemes lenne figyelned,nem ártana, hamár érdeklődsz a tanúk felől. Én egy volt tanu voltam és többe tudok mondani neked mint ők.

2021. febr. 21. 01:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!