Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova Tanúi miért nem...

A Jehova Tanúi miért nem tartják embernek az afrikaiakat?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdésnél az egyik tanú ezt írta:

"Afrikában nem tüntettek mert ott az ember nem ember, van akinek neve sincs."

Ez szerintem egy végtelenül csúnya nézet az Afrikában élő emberek millióiról. Mondjuk egy másik kérdésnél ez a tanú roma származású embereken gúnyolódott.

Mennyire krisztusi lelkület ez?

2021. febr. 5. 20:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
68%
Akkor másolj be kérlek egyetlen egy sort is a biblából, hogy ilyet parancsolt volna Isten!
2021. febr. 20. 23:46
 42/73 anonim ***** válasza:
0%
Én Jézusról beszéltem, nem Istenről. És ahogy láttam az előbb, nagyon tudod idézni a Bibliát magadtól is, kár hogy az időmet rabold. Ha érdekel keresd ki vagy kutass a nagytudású emlékeidben. Szia!
2021. febr. 20. 23:49
 43/73 anonim ***** válasza:
68%
Ha tudnád, Jézus meg Isten egyek! Amúgy meg olyan nincs a bibliába hogy kell házról házra járni, ha volt is ilyen, az a evangélium előt lehetett, de a ó szövetségi törvény eltörlődött az evangélum szabadulást hozott és kegyelmet. Se Jézus, se Isten nem mond. olyat az evangéliumban h házról házra járj!
2021. febr. 21. 00:01
 44/73 anonim ***** válasza:
0%

43

Nem,nem egyek. Jézus magát Isten fiának tartotta, ki is jelentette, hogy az Atya nagyobb nála és Isten is a fiának nevezte Jézust. Jézus imádkozott Istenhez. Saját magához beszélt? Picit gondolkozz, mennyire abszúrd.

Ok, akkor ne járj. Szia, immár sokadjára.

2021. febr. 21. 00:07
 45/73 anonim ***** válasza:
68%
Nem saját magához, a szentlélekhez, és a menyhez imádkozott, az imája meg egy példázat is volt, ő volt maga Isten, halandó testben földön! Földi neve Jézus! Az ószövetségben sem volt neve csak messiás-eljövendő! Az ó szövetség ír mennyei Jézusról? Nem! Sehol nem található benne mert az atya néven volt a menyben, mikor lejött, Jézus nevet adta magának, így meg született, ő maga, férfiemberi tesben! Emberi neve-Jézus Krisztus! Mikor meghalt egyesült az atyával, saját magával, vissza az eredeti pozicíójához, csak az emberek így azonosítsák, isten fiának! Szóval ezért van 3-ság,az 1 atya, 2 a fiú, (emberi szenvedése) hiszen őmagát adta a bűnösökért, 3 meg A lelke. Ez a háromság kedves tanu, de nálatok nincs háromság, mert ti nem hiszitek hogy isten azért jött le iletve a földi nevével: jézus azért jött le hogy megváltsa az embereket a bűntől, iletve a pokoltól.
2021. febr. 21. 00:27
 46/73 anonim ***** válasza:
0%
45,jó én hülyeségnek tartom amit írsz ezért cska az első 3 sort olvastam el, nekem az is bőven sok. Én marhaságnak tartom ezt a nézetet, kicsavarásának a Bibliának, de ez az én hitem. Ha neked az az álláspont tetszik, áldásom rajta
2021. febr. 21. 00:31
 47/73 anonim ***** válasza:
68%

Kicsavarásnak? Nektek van átferdített biblátok már nem azért.

Miért tartod elképzelhetetlennek? Az uvf csak ereknekség kutatók, filozófiájukból fakadt, ugyanis te vallsz nézetet nem én, ez maga az eredeti biblia! Az ó szövetségben mem volt jézus, nem beszélt a tekercs isten fiáról! Csak eljövendőről. Nem logikus még most se semmi?

2021. febr. 21. 00:44
 48/73 anonim ***** válasza:
0%

47

Nincs semmi ferdítve. Nem tudom ezt honnan vetted.

Az uvf egy és ugyanaz a Biblia, közérthető nyelvezettel és modern megfogalmazással.

De,logikus.Jézus skizofrén volt és saját magáról E sz/ 3 személyben beszélt, imádkozott és még beszélgetett is önmagával. Nagyon logikus, hogy amikor Péter azt mondja hogy te vagy Isten fia, Jézus azt mondja, hogy így van. Fránya egy beszélgetés, azt kellett volna mondja, hogy "Há de Peti! Én vagyok az, nem ismersz meg? Mi az hogy a fia?".

Nem vitatkozom, mert nincs értelme. Én tudom az enyémet, te a tiédet... Biztos te okosabb vagy, mint azok akik Jézusról és Istenről két különálló személyként írtak (az evangélisták).

2021. febr. 21. 00:50
 49/73 A kérdező kommentje:
Mintha kicsit elértek volna a válaszok a tárgytól.
2021. febr. 21. 00:51
 50/73 anonim ***** válasza:
56%
De hogy ki az eljövendő? Ő maga! Isten nem hencegedett hogy ő fog lejönni, mert akkor nem lett volna alázatos és akkor nem teljesült volna az akarata, ha az emberek tudták volna h ő az arya mem ölték volna meg, így isten, a jézus nevet adta magánaj h ne azonosítsák az égi jelkemével. És aki a szívével lát nem az agyával az belelát a dolgokba.
2021. febr. 21. 00:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!