Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova Tanúi miért nem...

A Jehova Tanúi miért nem tartják embernek az afrikaiakat?

Figyelt kérdés

Az egyik kérdésnél az egyik tanú ezt írta:

"Afrikában nem tüntettek mert ott az ember nem ember, van akinek neve sincs."

Ez szerintem egy végtelenül csúnya nézet az Afrikában élő emberek millióiról. Mondjuk egy másik kérdésnél ez a tanú roma származású embereken gúnyolódott.

Mennyire krisztusi lelkület ez?

2021. febr. 5. 20:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
31%

Hihetetlen. Jó volna látni a teljes írást.

Ugyan is vannak Testvéreim Afrikában is, több helyen.

Számtalan segélyt is küldtünk. Sőt, még azt igyekeznek megoldani, hogy legyen internet kapcsolatuk, vagy pendrive-on keresztül láthassák a videókat képeket, a gyülekezetben.

Nagy örömünkre szolgált, hogy nem régiben 28 testvéremet engedték ki Ruandában, akik hosszú időt töltöttek börtönben a hitük miatt.

Hogyan mondhatná, vagy gondolná egy tanú azt amiről Te beszélsz?

2021. febr. 5. 20:19
 2/73 anonim ***** válasza:
73%
Jaaajjjjj
2021. febr. 5. 20:22
 3/73 anonim ***** válasza:
37%

3

Sajnálatos, hogy emberekről így vélekedsz. Mindenhol vannak rossz és jó emberek, nem szabad általánosítani. Jézus Ő értük is meghalt, így esélyt, lehetőséget kapnak a változtatásra.

Vannak akik élnek is ezzel a lehetőséggel, nem szabadna egy kalap alá venni Őket.

Ahogy Roma, vagy Afroamerikai származású testvéreim is vannak.

Nem elítélni kell őket, hanem imádkozni értük, és segíteni nekik megtanítani hogy változtassanak.

Miért kell a Tanúkat folyton piszkálni, minden féle hazugsággal?

2021. febr. 5. 20:30
 4/73 A kérdező kommentje:

"Hogyan mondhatná, vagy gondolná egy tanú azt amiről Te beszélsz?"

Ezt kérdezd meg tőle, ha ennyire érdekel, de szó szerint idéztem. Sőt e mellett a cigányokon is erősen gúnyolódott.

Az pedig biztos, hogy tanú, mert folyamatosan az őrtoronyra hivatkozik, folyamatosan azt idézi, azt linkeli.

"Miért kell a Tanúkat folyton piszkálni, minden féle hazugsággal?"

Hol a hazugság kedves Living? Én inkább azt kérdezném, hogy a tanúknak miért kell folyamatosan gyűlölködni hol a katolikusok ellen, hol a szegény afrikaiak ellen, hol a cigányság ellen. Mi értelme ennek a gyűlöletkeltésnek?

Természetesen nem azt mondom, hogy minden tanú ilyen, de általában mind mélyen hallgat ezeknél a kérdéseknél, mind közösséget vállaltok vele.

2021. febr. 5. 23:25
 5/73 SIDLER22 ***** válasza:
80%

Szerintem értelmezési problémák vannak.

Elég érthetően fogalmazott. "Ott az ember nem ember".

Nem azt írta, hogy "azok az emberek nem emberek".

Az afrikai országok emberekhez való hozzáállásáról és életszínvonaláról beszél. Nem tudom a teljes szöveget, de ebből az egy mondatból nekem ez derült ki.

Remélem csak elfogult kötözködés akart lenni ez a kérdés különben nagyon nagy bajok vannak.

Ha tényleg őszintén nem értetted ezt a mondatot vissza kéne menni alsó osztályba.

2021. febr. 6. 10:13
 6/73 anonim ***** válasza:
83%

Nem állok a tanúk oldalán, de tényleg jó lenne látni a teljes szöveget.

Linleld be a kérdést, és mondd el, melyik válaszra célzol.

2021. febr. 6. 10:25
 7/73 A kérdező kommentje:

Tessék, itt a kérdése:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

De láthatóan más is felfigyelt arra, nem tekinti embernek az afrikai embereket.

Ennél a kérdésnél pedig a cigányokon gúnyolódik lenéző stílusban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

"Csak a romák tudnak vetni te nem.Cigánykereket,álkeresztet vagy Roma keresztet,de ők négyet vetnek a negyedik a romakerék."

Mondhatom rendkívül emberszeretők a tanúk, hogy ilyen stílusban gúnyolódnak másokon.

"Remélem csak elfogult kötözködés akart lenni ez a kérdés különben nagyon nagy bajok vannak."

Igen, vannak bajok, csak ez esetben nálad és az említett kérdezőnél.

2021. febr. 6. 11:21
 8/73 anonim ***** válasza:
100%
Feltehetően Edgárról van szó. Ő nem Tanú, viszont feltehetően van/volt valami kapcsolata a Tanúkkal. Hogy pontosan mi, arról kérdeztem, de nem árulta el.
2021. febr. 6. 12:00
 9/73 anonim ***** válasza:
100%
Jár egy királyság terembe és valszeg meg fog keresztelkedni, ha úgy látják, hogy már alkalmas rá.
2021. febr. 6. 12:10
 10/73 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne jehovás, akkor nem az őrtorony adott cikke lenne a válasza szinte minden kérdésre. Sőt egyik hozzászólásánál ő maga mondta, hogy kiközösített emberekkel nem nagyon beszélhet. Tehát biztos jehovás. Főleg ez utóbbi miatt.
2021. febr. 6. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!