Az keresztények egyet értenek azzal a nézettel, hogy a homoszexuálisoknak lehessen egyházon kívüli, polgári házasságot kötni?
"Tudomásom szerint a házasság nem zsidó-keresztény intézmény"
Isten találta ki a házasságot és Isten az, akit a Bibliából megismerünk. Döntsd el ezek alapján
"Az keresztények egyet értenek azzal a nézettel, hogy a homoszexuálisoknak lehessen egyházon kívüli, polgári házasságot kötni?"
Felőlem. Engem inkább az zavar, hogy az ateisták mennyire tolják maguk előtt a szerencsétlen melegeket. Hagyjátok már békén őket.
"Döntsd el ezek alapján"
Eldöntöttem: nem hiszem, hogy a bibliai isten létezik. Sőt, egyetlen "szent könyv" istenében sem hiszek.
Ez nem ilyen egzakt. Magyarországon a keresztény kormányunk nem engedi a melegek polgári házasságát sem. Szóval szerintem jogos a kérdésem.
"Ezek között egy abszolút közös vonás van: házasság csak különböző nemű személyek között jöhet létre."
Éppenséggel Nero összeházasodott egy férfival. De az ókorban máshol is előfordult azonos neműek közötti házasság a világ különböző pontjain. Csak mondom.
Nero mint császár megtehette. Caligula meg konzullá tette a lovát. Egyik sem volt teljesen komplett, nem hiszem, hogy bárki róluk szeretne példát venni.
Lehet, hogy volt még pár eset, de ezek csak a kivétel erősíti a szabályt kategóriába esnek. Elterjedve sehol nem volt egyneműek közötti házasság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!