Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az keresztények egyet értenek...

Az keresztények egyet értenek azzal a nézettel, hogy a homoszexuálisoknak lehessen egyházon kívüli, polgári házasságot kötni?

Figyelt kérdés
Tudomásom szerint a házasság nem zsidó-keresztény intézmény. Szerintem járna nekik ez a jog, hogy Magyarországon is lehessen nekik házasodni.
2021. febr. 2. 14:59
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
22%

"Tudomásom szerint a házasság nem zsidó-keresztény intézmény"

Isten találta ki a házasságot és Isten az, akit a Bibliából megismerünk. Döntsd el ezek alapján

"Az keresztények egyet értenek azzal a nézettel, hogy a homoszexuálisoknak lehessen egyházon kívüli, polgári házasságot kötni?"

Felőlem. Engem inkább az zavar, hogy az ateisták mennyire tolják maguk előtt a szerencsétlen melegeket. Hagyjátok már békén őket.

2021. febr. 2. 15:02
 2/33 A kérdező kommentje:

"Döntsd el ezek alapján"

Eldöntöttem: nem hiszem, hogy a bibliai isten létezik. Sőt, egyetlen "szent könyv" istenében sem hiszek.

2021. febr. 2. 15:08
 3/33 Mansour ***** válasza:
58%
Jól tudod, a házasság nem zsidó-keresztény intézmény, különböző korokban és kultúrákban sokféle formája volt/van a házasságnak. Ezek között egy abszolút közös vonás van: házasság csak különböző nemű személyek között jöhet létre.
2021. febr. 2. 15:14
 4/33 anonim ***** válasza:
75%
Ha nem hiszel Istenben akkor nem tök mindegy mi a véleményünk? A polgári esküvő meg nem a keresztények hatásköre alatt van.
2021. febr. 2. 15:17
 5/33 A kérdező kommentje:

Ez nem ilyen egzakt. Magyarországon a keresztény kormányunk nem engedi a melegek polgári házasságát sem. Szóval szerintem jogos a kérdésem.

2021. febr. 2. 15:24
 6/33 anonim ***** válasza:
33%
Az LMBTQ lobby amúgy is elavultnak ítél minden ilyesmit, hogy nemek, házasság. Minek akarnak mégis házasodni, ha elavultnak, konzervatívnak tartják?
2021. febr. 2. 15:32
 7/33 anonim ***** válasza:
69%
Kormányunk nem keresztény kormány, szekularis országban élünk. Az, hogy kereszténydemokrácia vonalat követi egy dolog, elvben legalizalhatná a meleg házasságot. Szóval ne a templom ajtaján dörömbölj, hanem a városházán.
2021. febr. 2. 15:33
 8/33 A kérdező kommentje:
Senki nem dörömböl sehol, egy kérdést tettem fel a híveknek, hogy ők miként gondolják.
2021. febr. 2. 16:12
 9/33 Demion ***** válasza:
61%

"Ezek között egy abszolút közös vonás van: házasság csak különböző nemű személyek között jöhet létre."

Éppenséggel Nero összeházasodott egy férfival. De az ókorban máshol is előfordult azonos neműek közötti házasság a világ különböző pontjain. Csak mondom.

2021. febr. 2. 18:17
 10/33 Mansour ***** válasza:
50%

Nero mint császár megtehette. Caligula meg konzullá tette a lovát. Egyik sem volt teljesen komplett, nem hiszem, hogy bárki róluk szeretne példát venni.

Lehet, hogy volt még pár eset, de ezek csak a kivétel erősíti a szabályt kategóriába esnek. Elterjedve sehol nem volt egyneműek közötti házasság.

2021. febr. 2. 18:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!